Stan, hem, tennis, träna :) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Stan, hem, tennis, träna :)

Tänkte skriva Goddag, men det blir ju lite fel när klockan snart är 24.00…

Kanske God Midnatt på er då :D

.

Idag  är det tisdag, och solen har visat sig, då är det härligt! Förutom om man sitter i bilen, för ac`n har ju lagt av..Vilket förövrigt den inte är ensam om, jag undrar jag om det är en epidemi bland personbilar iår, för jag hör överallt att folks ac slutat funka?

Ingen är speciellt sugen på att laga dem heller, eftersom det , om man har en lite äldre bil, är snudd på dyrare att laga än att köpa en helt ny bil..märkligt.

Och apropå ny bil så hade Perra in sin stora gula  buss på service igår och kom hem med en lånebil, en sprillans ny Ww Transporter, alltså typ en sån som vi har fast med lastutrymme bak istf säten.

Jag var givetvis tvungen att provköra :)

Och det skulle jag inte gjort, för nu vet man ju vad man missar ;)

Jösses vilken krydda det var i den motorn, jämfört med min…. Så jag skriver upp en fabriksny Caravelle med extra allt på önskelistan :)

Det kommer aldrig att inträffa, för att vi skulle köpa en ny bil och ställa på gården, med ungar som cyklar ( rakt in i sidan på bilen) eller målar med gatkritor ( ja, på bilen…!!) eller kanske spelar basket och råkar missa returen ( som studsar rakt på bilen) …nej, jag tror inte det va ;)?

Bättre med en gammal, men välfungerande skruttbil. Men helst med ac då ;)

.

Jag , Lovelia, Jordan och Jamie var tvungen att åka ner på stan idag, för att skriva på ett godkännande så att Patricia får pierca sig i morgon. Hon ska ta om sin i ögonbrynet, den växte ju ut.

Jag har nu varit på Darkwell så många gånger att jag inte längre känner mig obekväm bland de coola killarna och alla fräcka smycken för piercingar man helst vill slippa veta att folk har ;) Alltså, de som syns, typ öron, navel, ögonbryn känns ju ok, men de där övriga….hua.

Vi fick sällskap av J och W, och de var före oss ner till parkeringen vid ån, och när vi kom var det fullt….suck.

Men vi väntade en stund , jag stod med bussen på tomgång, mitt för infarten, helt uppenbart så väntade jag på en plats, men inte mindre än TRE bilar trängde sig förbi mig och körde längs de parkerade raderna och letade, och sen fick de ju lomma tillbaka. Jag undrar så , exakt  VAD trodde de att jag gjorde där?  ;)

Jaja, folk är nu en gång knepiga.

Efter en liten stund så kom det en man och backade ut, och jag backade in, och givetvis så var det nog den smalaste luckan på hela stället, då är jag glad att jag har skjutdörr på ena sidan :)

Stora vagnen hade jag med mig, alltså Babytravel tvillingjogger, eller vad den kan heta, och om nån har en sån, och tycker att det är en smidig och nätt vagn, samt tycker den är easy peasy att fälla ihop………berätta hur fasiken man gör! Please :)

.

Vi köpte den när Lovelia föddes, alltså 07. Och sen dess har vi knappt fällt ihop den. Ska vi nånstans med bilen så har vi oftast en enkelvagn, eller Graco sulkyn, men Jamie är för liten att ligga i den än, det går inte att sätta fast en babylift så den sitter säkert.

Idag när jag skulle in med vagnen i bilen, så fick jag fundera, böka, svära och sparka lite lätt på den, innan den vek ihop sig, men ingen kan ju säga att den tar liten plats?? Eller så gör jag fel :) Vilket är väldigt troligt..

Sen skulle jag ju upp med den i stan….ojojoj, cirkus:)

.

Nåväl, vi fick upp den, och sen körde vi en vända i affärerna.

Cubus blev av med en bunt långa linnen, jag gillar att ha sånt under koftor, och koftor köpte jag på New Yorker, och sen blev det en varsin skjorta från Lindex  åt mina större gossar:):)

Jordans:)    Robbans:)

Underbart material, mjukt och fint.

Robban blev jätteglad, och det är ju inte alltid de tycker lika som jag, så det känns bra.

.

Lite lunch på McD, och sen hemåt.

J och W åkte med oss hem på lite lek, och när vi kommit hem så droppade det in barn i stora lass.

Robban hade två kompisar, Corrinda en, och sen dök det upp några fler. :)

Tvillingarna hade haft hemkunskap, det är nytt för i år, de går i femman, och det gillade de, båda två tycker om att hålla på i köket, så länge det inte handlar om disk,duka, duka av osv;)

Laga mat och baka gillar de , så jag funderar nu på att ge dem ansvar för en middag i veckan. Det behöver ju inte vara så avancerat, och jag vet att både Janelle och Patricia fått laga mat rätt tidigt, under överinseende såklart.

Sånt ska man kunna.

När jag flyttade hemifrån fick jag använda kokboken till ALLT. Och  jag menar verkligen allt.

 Koka ägg?? Ehh….hur gör man? Koka upp vattnet och lägga i äggen sen, eller koka upp allt samtidigt? Och hur lång tid??

Koka spagetti..hm..? 

Jag fick jobb i ett storkök precis efter skolan, och det var ju verkligen rätt plats för mig ;) haha. Jag kan meddela att när man kokar risgrynsgröt på 35 liter mjölk och det kokar över…..då får man torka och skura läänge ;)

Men jag lärde mig koka kräm från grunden, och säkert nåt mer ;)

.

Middag för oss här hemma blev enkelt, färdig pyttipanna som Perra måste köpt som jag inte sett, och så slängde jag med lite köttbullar, och stekte massa ägg. Lite lax var kvar sen igår, och så kokade jag couscous.

Så fick de ta det de ville ha.  Efter maten var det ju dags för tennis.

Jag bytte om till träningskläder men sen fick jag ju sitta i bilen och filura en stund innan det slutade regna, så det blev inte en så lång Pw. Men det kompenserade jag med att köra nån slags intervallträning i en schysst backe :)

Snabbt uppför, långsamt ner, 10 vändor, pust.  Jobbigt! Eller Obbit, som Jordan säger ;)

Jag var mer svettig än Robban..

Hemma sen så körde jag lite planka och lite styrka…men Jamie var ledsen så det blev inte så länge.

Jag funderar på att köra igång med riktig träning nu. Kanske ska vänta till den 1/9 bara för att ha ett bra startdatum, eller möjligen till på lördag då Jamie är 7 veckor.

Är less på promenader.  Får nog sätta mig och planera lite :)

Nån efterkontroll hos barnmorskan går jag inte på, så det är inget att vänta på. Jag frågade min bm om det verkligen var nödvändigt, och det är det ju inte. “Känns det bra så är det bra” sa hon :)

Jag var på efterkontroll när jag fått Janelle, Patricia och sen tvillingarna, men sen har jag glömt bort det, och i ärlighetens namn så vad ska jag dit och göra?

De gör ju inget, bara frågar om allt är bra, och så pratar man lite runt förlossningen och hur det funkar och så, och det känns inte som nåt jag behöver.

Får man sitt första barn så kan det väl vara klokt kanske,och om man har nåt problem eller nåt man vill ta upp, men enda anledningen jag skulle ha är att visa upp Jamie, och det kan jag göra ändå :)

.

Idag har min telefon legat i väskan hela dagen, och inte en enda bild, förutom regnbågsbilden, blev tagen…det hör inte till vanligheterna..

Jag får ta igen det i morgon:)  Bildbomba er :)

.

Nej, nu ska jag fixa lite innan det är sängdags, och sen är det en ny dag igen :)

Natti natti:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kimsan

  Helloj!
  jag har en sådan vagn och jag älskar den! Den är lätt och smidig när man lärt sig den och jag tänker inte ge någon beskrivning för det har du fått så bra här nedan redan ;)
  Skrev ett inlägg om Robban för några dagar sen som du svarat på och jag tycker att du har helt rätt! Ungar har ingen respekt nuför tiden och många föräldrar är rädda för att sätta gränser och sätta ner foten ordentligt! Det daltas alldeles för mycket men det kanske bara är vi som har många barn som ser att sånt inte fungerar i längden!? I vår vardag måste det ju vara lite mer regler och rutiner för att det ska fungera!
  //Kimsan

  ps besök gärna min blogg och kommentera om du vill ;) uppskattas mycket ;)

 2. Mikaela

  Skriv din kommentar här! Hej! JAg skulle mer än gärna vilja se bilder på de linnen du köpte; älskar åxå linennen och så har en kofta över.

 3. Ida

  Hej. Du gör säkert fel med vagnen. För att den ska bli så liten som möjligt, gör så här: Ta bort liggdelen och ställningen till den samt ev bågen på sittdelen om den sitter på. Fäll upp ryggstöden i sittläge. Vik ut de två svarta spännena på sidan om sittdelarna, håll upp den röda spärren och vik framåt. Sedan kommer del två i fällnngen: dra uppåt i de svarta “plupparna” på sidan om varukorgen så denna viks ihop på mitten. Jag brukade sätta foten på stången där nere där bromsen sitter och sedan “knicksa” ihop vagnen bakåt. Sedan finns ett litet band som man kan färsta på en Plopp på ena sidan av chassit som gör att vagnen blir lättare att lyfta in. Extra lätthanterligt blir det om man låser framhjulen. Lycka till.

 4. Mamma T

  Jag försöker mig på att skriva ner en beskrivning hur man viker ihop vagnen.
  Först måste man ta bort liggdelen och adaptern till den.
  Vika ner knäbågen på sittdelen.
  Vika upp det två “plastflärparna” på varje sida på ramen samt hålla upp den röda spärren på höger sida samtidigt som man trycker till med foten på varukorgen under vagnen. Då viks den ihop framåt.
  Hoppas du förstod min beskrivning :-)