Familjen Annorlunda

Vart är fjärrkontrollen??

Innan jag gick och lade mig igår, som siste vakna person, så satte jag upp Tv:ns fjärrkontroll ovanpå TV:n, så att inte Jordan skulle få tag i den. Annars sitter han och knäpper och fibblar bort alla inställningar eller spelar in eller så…

I morse klev vi upp och efter en halvtimme var den totalt väck, finns inte, gått upp i atomer?

Jag har letat hela dagen, ungarna har letat och Perra tog en repa nu när han kom hem, men den är borta.

Puts väck.

Så nu får jag sitta här med nåt jäkla program om folk som jobbar i träsk….;)

Men det är ju hur retro som helst att behöva RESA på sig för att byta kanal!  Superjobbigt.

Och inte kan man ju göra just mkt annat än att byta kanal med knapparna på själva boxen, spela in, spela upp, kolla texttv osv går ju inte..

Så nu vill jag ha era bästa tips – vart tror ni att Jordan ( jaaaa, vem annars  :) ) gjort av den??

.

Hittelön :)

Här står han och funderar på var han gjorde av den ;)

Han var så snygg idag, med Robbans gamla tröja och byxor från D&J, och sandalerna som faktiskt åxå är Robbans från början..De här byxorna är så jäkla snygga, men det syns inte..De sitter superbra dessutom. *gillar*

Den stackars bilstolen som ligger bakom honom är trasig…Nån tryckte ner den i bakluckan på Mazdan och smällde igen luckan..det måste varit lite trögt för stolen gick av. Det är ju en framåtvänd, så den är i frigolit eller så, och nu fick den väl på käften och gav upp. Nåväl, klädseln var trasig och stolen är gammal så det får väl vara så. Lovelia önskar sig en ny i födelsedagspresent :)

.

Förutom att leta fjärr så var vi och hämtade min silverpil  , och nu låter den som den ska igen !

Härligt, det är inget vidare att höras på sju mils avstånd.  Nu var det mittendelen av ljuddämparjoxet som var trasigt, förra gången var det främre.

– Nu håller det nog längre än själva bilen, sa killen som satte dit det och flinade ;)

Återstår bara att fixa AC`n och det är ju inte direkt skitbilligt, så det får nog vänta. Den behövs ju inte nu :)

”Skjut upp det du kan göra idag till i morgon”

.

Sen åkte Perra till jobbet och jag och småbusarna åkte hem, drack kaffe och läste tidningen.

Igår kom ett brev, adresserat till Målsman för Per Wetterholm.

Man undrar ju liksom vem som ska öppna det då? Jag??? Eller Perras mamma??  ;)

En FB vän i området hade fått ett likadant fast för sin make…man undrar ju vad Comviq pysslar med? Det var ett kontankort i, så tydligen är Perra nu stor nog att få ha en egen mobiltelefon ;)

.

Jag frågade om vi skulle gå en promenad, och på två röda satt Jordan i vagnen och väntade , han tycker verkligen om våra prommisar, härligt.  Lovelia tar springcykeln och då kan man faktiskt traska på i schysst tempo.

Letade reda på mina gamla träningsskor som jag haft inne förr, och vilken skillnad att gå i riktiga skor jämför med samdalerna. Framför allt fick man inte så mkt grus under fötterna..

Och så känns det lite bättre om man skulle råka trampa på en mördarsnigel…*ryyyyys*

Patricia hade träffat på en man i skogen för några veckor sen, som gick med sin hund, och han hade pratat med dem om Sveriges fauna, och att det var viktigt att behålla den osv.

Men mördarsniglarna brukade han salta på med medhavt salt, för de hörde inte dit och bör utrotas :)

Aha, det är därför det ligger halvupplösta slemmiga sniglar längs skogsvägen… Jag har funderat på hur det kan komma sig att de bara självdör..men då får de ju lite hjälp på traven tydligen,

Ett alldeles utmärkt förslag tycker jag, alla som vistas i områden där mördarsniglar uppehåller sig tar med sig saltkaret ut :)

Vi styrde våra steg mot apoteket i Sävja, men när vi kom fram var klockan 12,37…och de jäklarna lunchstänger mellan 12.15 – 13.15…så det var liksom inte ens nån idé att vänta.. Hatar lunchstängningar.

Jaja, det finns andra apotek och det var inte akut .

.

Hemma efter en timmes powerwalk, svettigt, det var varmt och kvavt idag, ingen sol men härligt att vara ute :)

Jamie somnade om i vagnen efter lite ruskande, och jag gjorde mina plankor på gräset. Sist fick jag en fästing…

Idag orkade jag alla 1 minut och de vanliga på tå :) Ahhh, jag är stolt över mig själv ^^

Lunch till barnen och mig och sen ner med lilla Jordan i sängen, och efter en liten stund så kom Trixie och Novalie hem från skolan, och strax efter dem Robban.

Jamie vaknade, han har varit ledsen och knorrig idag, så han har velat vara mestadels i famnen, och jag satte mig med honom i soffan , mage mot mage och så slumrade vi till…mysigt.

När Janelle var bebis så satt vi ofta så, och sov hon så sov jag, vilken tid på dygnet det än var. Det är ju speciellt med det första barnet på många sätt, och jag hoppas att alla ni som har en liten, eller kanske väntar en snart, tar vara på det. Hur många barn man än får så kommer aldrig den där första tiden med första barnet i repris, för det finns fler att ta hänsyn till.  Nästföljande barn är såklart lika älskade, men det där första….det är bara en gång.

:)

Idag är ju inte Janelle nån bebis direkt, hon är ju 17 år, och kom hem exakt tio timmar efter att hon åkte i morse, ganska så trött. Det är långa skoldagar.

Hon gosade in sig lite med sin minsta lillebror:

Jaja, det blev inte så bra, borde varit mindre…men orka ;)  Jag gillar alla de här olika foto apparna man kan roa sig med :)

.

Perra kom hem sent för han var på speedway nu ikväll, så vi fick sköta oss själva, och jag fick hjälp av Janelle med avdukningen av middagen, samtidigt som vi pratade om ditt och datt. Så är det ofta här, när nån hjälper till i köket, frivilligt eller högst ofrivilligt ;)  Det är ett utmärkt tillfälle att snacka. De som inte hjälper till håller sig dessutom så långt bort de bara kan, så man får lugn och ro…*s’*

.

Jamie blev ledsen och ville till mamma, så dammsugningen fick jag göra med honom i famnen, han väger ju en del så det känns i armen när man burit en stund. Jag stoppade småbarnen i säng, letade efter fjärren….och sen fick Jamie ett bad. Han luktade inte så gott, har legat och småkräkts lite och det är ju inte så mysigt …

Han gillar verkligen att bada, inte ett pip säger han utan bara ligger där och njuter och rör lite på benen så vattnet svallar  :)

Körde samma procedur mot skorven idag med, oljade in huvudet innan badet och lät det sitta innan jag kammade bort det. Använde först en vanlig luskam från apoteket, men så såg jag kammen från Lusfri på hyllan och provade den, och jösses, den var suverän!!

Att det är ungefär den enda kammen som funkar på löss det vet jag redan, men att den var toppen på skorv var en överraskning.

Drabbas ni av löss, så se till att ha den hemma, jag lovar att den är räddningen!  Vanliga luskammar är skitdåliga.

.

Så här snygg frilla får man av olja och luskam :)

 

 

.

Nu ska Jamie och jag gå och sova. Visserligen har han fuskat och sover redan, men ändå ;)

Vill ni se hur han ser ut live, så klickar ni HÄR,  så får ni se en liten snutt på honom, alldeles nybadad och underbar :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Har ni såna där högtalare med ett ”hål” på baksidan?!
    Kolla där isåfall! Där hittade vi en massa saker förut som nån typ…2-3-åring hade gömt.

  2. Viktoria S

    Det är så roligt att läsa din blogg!
    Jag känner igen mig i så mycket av det du skriver,har också barn i åldrarna 18 – 1,4 år och en man som är egenföretagare ;)
    Ha det så bra,och strunta i alla besservissar.

  3. Linda

    Säg till när och var ni hittar fjärrkontrollen, behöver tips jag med. Min son som är 15 månader har lyckats gömma vår TV-fjärrkontroll, den har varit borta i 2 veckor nu. Har vänt lägenheten upp och ner utan resultat, när jag frågar sonen så pekar han åt ett håll och säger där, tittar på mig och skrattar lite och går sen åt det andra hållet och leker. :)

  4. Carina

    Ja å så var vi där igen med de gamla bilbarnstolarna… 10ÅR är max, absolut inte mer! Man har ingen aning om hur frigolit, plast och annat skit ser ut under klädseln. Det är helt enkelt ett osäkert sätt att färdas på. Jag förstår inte oansvariga föräldrar. Ni verkar ta sån fruktansvärt bra hand om era barn, väluppfostrade och ordning och reda. Men säkerheten?! Lägg pengar på sånt!

  5. Lina

    Mitt kusinbarn har en gång stoppat in fjärrisen i VHS-spelaren. Det tog ett tag att hitta den om man säger så.

  6. Gunilla

    Tack för filmsnutten på Jamie! Han är så himla söt!! Ja, det är ju alla dina barn!
    Hoppas att du har hittat fjärrkontrollen, för utan den är inte TV:n detsamma :)
    Ha en bra dag och njut av de små liven. Tiden går så otroligt fort!
    Kram

  7. Carina

    Men Carola nu blev jag lite besviken. Du som alltid har ett korrekt språk(kanske bl a därför jag gillar att läsa din blogg) skriver ”Vart är fjärrkontrollen?” Vart anger riktning, var anger läge. Det borde alltså vara ”Var är fjärrkontrollen?” eller ”Vart har fjärrkontrollen tagit vägen?

    Förlåt men kunde inte riktigt låta bli ;)

    i övrigt så är ju Jamie bara för underbar precis som dina andra barn.

    Förresten såg jag massa fina omlottbodysar på KappAhl. Men du kanske har köpt på dig nu.

  8. Viktoria

    Vi fick också ett sånt där brev från Comviq och makens vårdnadshavare det måste ju vara jag det :-D
    En tupplur med bebis på magen är ju det mysigaste som finns! Mitt första barn hade kolik och han kunde enbart sova om jag hade honom mage mot mage och de första tre månaderna sov jag inte liggandes i sängen alls och det var ju trist förstås. Men närheten och tryggheten de får är oslagbar.