Familjen Annorlunda

Gömmer sig lite :)

20110826-094945.jpg

Jamie tycker om att krypa in under min blus när han ammar , blir väl lite mysigare så kanske .
Vad det gäller bilstolar … Suck det är märkligt att man inte ska kunna säga pip om vissa ämnen utan att nån kommer med syrliga kommentarer …
Igår sa jag att stolen bakom Jordan var gammal . Jag sa inte att den var sen medeltiden och jag sa heller inte att det var nån vi använde , men lik förbaskat så ska nån komma och mästra.
Påpeka gärna sakligt men lägg ner det där eviga anklagandet om att vi skiter i säkerheten i bilen , tack.
En fråga har jag åxå : Stolen är en bältesstol , och hur är det med åldern på dem ? Samma med kuddarna ? De är ju liksom till för att barnet ska komma upp lite och vad sjutton kan hända med en sån som är direkt trafikfarligt ??
Och det är väl bäst att tillägga att våra äldsta kuddar är 7 år om ens det ;)

Nu ska vi på shopping och fika date :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ewi

    Det är 5år på babyskydd och bilbarnstol, men bälteskuddne är jag inte så säker på. Gå in på NTF, de har en massa om säkerhet i bil, de kan svara på alla frågor kring det där :) Står säkert där.

  2. n21

    bilbarnstolar är ett hett ämne.. bakåtvänd till minst 4år, sen bältesstol (kudde med ryggstöd) när barnet vuxit ur stolen (öron/ögon är över ryggstödskanten) brixax two way är den stolen som funkar längst, har bra pris och tar inte så stor plats heller..
    vi har än bara ett barn, hon blir 3 i vinter, sitter bakåt med nästan raka ben i en gammal volvo 240..

    även om de inte är farligt för dom att sitta med böjda ben ”knäna under hakan” de är säkrare än å sitta frammåtvänd för tidigt.. nacken klarar inte huvudets tyngd, för dom har stort huvud mot kroppen till runt 4år..

    ja har inte glott in i era bilar och har inget att säga..
    men fick mig en chock när ja kollade på familjen annorlunda, en familj åkte till ullared och hade ett alldeles för litet barn i bältesstol.. minst en gång i vekcan ser ja barn som sitter lösa, i bara bälte eller i en stol, men som sitter fel, tex babyskydd placerat frammåtvänt med en ½års bebis (såg ja i tisdags)

    ja tycker bvc skulle kunna informera eller iaf ha brochyrer om säkerhet i bil för barn.. de har iaf inte vårt bvc..

  3. Emelie

    Detta var uppenbarligen ett hett ämnen!!
    Men ingen kan väl, som har följt din blogg, tvivla på att du gör det absolut bästa för alla dina barn!!
    Tycker det är väldigt roligt att läsa din blogg om dina fina barn!!

  4. Sara

    Härligt med shopping, det gör ni rätt i!
    Alltid tråkigt att folk skirver saker som de egentligen inte har någon aning om, jag är övertygad om att ni tar säkerheten på största allvar.
    Ha en trevlig helg!

  5. Anna

    Saxat från Britax hemsida:

    Hur länge håller en bilbarnstol?

    Plasten som används i våra bilbarnstolar har inte någon begränsad livslängd, eftersom den inte blir porös eller spricker med åren. Trots detta rekommenderar vi att du byter bilbarnstol efter ca åtta till tio år. Anledningen till detta är att de kontinuerliga tekniska framstegen under denna tidsperiod är så stora, vilket innebär att du kan ge ditt barn ett ännu bättre skydd.

    Det viktiga är att stolen är kontrollerad och godkänd i enlighet med den aktuella standarden ECE-R44/03 eller 04. Förutsatt detta finns det inga hinder i vägen för att fortsätta använda en bilbarnstol som inte har varit inblandad i en olycka.

  6. Tess W

    Har du frågat Jordan var fjärrkontrollen är?
    Min minsting har flera gånger gått och hämtat nappen bl.a. på konstiga ställen när vi frågat henne var den är!

    Annars är ju leksaker och annat där man kan stoppa in saker populära gömställen.

    Nu när vi skulle på semestern hittade jag pusselbitar i en av väskorna, de hade varit borta i månader.

    Hoppas ni hittar den !

    Stora kramar Tess W

  7. Kerstin

    Idag ska vi ha pizza bullar som fredagsmys. Ett litet tips till er som är många i familjen, snabbt,lätt och gott=)

    Pizzabullar

    Tomatsås:
    1 dl tomatpuré
    1 dl ketchup
    1 vitlöksklyfta, pressad
    salt, peppar, eventuellt oregano

    Deg:
    5 dl mjölk
    1 pkt jäst, 50 g
    2 msk olivolja
    1 ägg
    1 tsk salt
    12-15 dl vetemjöl

    Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen.

    Värm mjölken till 37C. Rör ner olja och salt och smula ner jästen. Tillsätt ägget. Blanda ner mjölet eftersom tills du får en smidig deg. Knåda degen kraftigt ett tag. Låt jäsa ca 40 min under bakduk. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda några tag. Dela degen i 2 delar och kavla ut till två plattor. Bred på tomatsåsen och lägg sedan på fyllningen du valt. Rulla ihop till en fast rulle. Dela varje rulle i 20-25 delar och placera i bullformar på en bakplåt. Låt jäsa ca 30 min under duk. Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över lite ost på varje bulle. Grädda i 250C ca 10-15 min tills de får fin färg.

    Kram// Kerstin
    Carola: Tack :) De här har jag hört talas om, och alla tycker om dem så jag ska prova!! Kanske även mina skruttar kan gilla de,m..

  8. my

    på ettiketten till stolen undersida/baksida brukar en sifferkombo vara tryckt, detta är tillverkningsåret!
    bara att leta på stolarna och se när dom är gjorda för att sedan räkna fram dess ålder!

    kolla barnens hus dom har acta/graco stolar med prinsesstyg nu!
    och tänk på att man när dom vuxit ur stolen på längden lätt kan ta av ryggen o fortsätta användningen upp till 12 års ålder!

  9. Carina

    Jag tycker inte att min kommentar var ”mästrig” (hmm, kan man böja ordet så?). Det är fritt att tolka, men det var inte min tanke.

    Stolen ser inte särskilt ny ut. Och som svar på din fråga: Babyskydd får vara max 5-7år (fråga mig inte varför det är så ospecifikt, källa NTF). Bilbarnstolar inkl. bältesstolar och kuddar är max 10år. Jag tycker iofs inte att det ser ut som en bältesstol utan snarare en framåtvänd bilbarnstol (dock utan internbälten gissar jag). En bältesstol är säkrare. En vanlig kudde är inget att sträva efter att använda, de ger ingen vidare säkerhet vad gäller sidokollisioner och förmågan att hålla bältet där det ska vara. Satsa på bältesstolar så länge det bara går! Om sen barnet inte får plats i bältesstolen men inte uppnått 135cm (vilket är lag för att få sitta utan bilbarnskydd) så får man väl gå över till kudde.

    Mysig amningsbild förresten! Jag tycker han är så lik Jordan
    Carola: Jo det var lite väl mkt ” du verkar så klok men skiter i säkerheten”…. Stolen är gammal, som sagt, dessutom inte i bruk, och jo det ÄR en bältesstol.Finns väl inga bakåtvända stolar som är i frigolit??

  10. AK

    Hej Carola!
    Eftersom du frågar om bälteskuddar så tänkte jag svara lite (obs ingen mästring ;) )
    Bälteskudden är inte till för att barnet ska komma upp i första hand utan för att bältet ska sitta korrekt över, framförallt höftpartiet. Bäckenet på barn är ju inte färdigutvecklat och dom övre ”vingarna” räcker inte till för att fånga upp bältet vid krock. Därför är det viktigt att bältet sitter över låren och hålls ned av ”krokarna” i kudden för att vid krock inte åka upp och hamna över magen på barnet. Gör det det kan dom mjuka organen klämmas sönder med otäcka inre skador som följd.

    Det är också viktigt att bältet sitter korrekt över axeln på barnet. Ibland ser man att en del sätter bältet under armhålan på barnet för att det ska vara bekvämare.
    Bältet ska träffa över nyckelbenet för att funka som bäst.
    Vid krock glider bältet ner på axeln så även om det sitter lite upp mot halsen är det ingen fara.

    Själv har jag haft förmånen att få se ”helbilskrock” i lågfart i krocklabb och vilken påverkan ”låga farter” som 30km/h har på bil och krockdockor.
    Det gjorde det oerhört lätt att aldrig kompromissa med bilkuddar och bälten.
    För visst går det bra att åka hur som helst i bilen, sålänge inget händer… Men händer det nåt kan det gå rent åt helvete… Varför chansa?

    I övrigt vill jag tacka för en mysig blogg som jag följer så ofte det går! Och Carola, du är BRA! ;)

  11. Lena

    Nu är jag igen expert *S* men de är samma med stolen å kudden dom ska inte vara för gammla.Du har dom ju dels för dom ska komma upp men även för bältet ska ligga rätt .Å i en gammal stol så kan de ju vara så att *örona* som bältet sitter i/ träs under knäkas vid en krock å då hammanr ju bältet fel å kan skada mer än skydda

  12. Niina Eonsuu

    Drygt att man inte ens skall kunna skriva ner sina tankar i en blogg utan att folk ska lägga sig i:/
    Har sj vart med om det med…mååånga ggr…söt Jamie är när han gömmer sig lite jätte mys bild