Familjen Annorlunda

Städning pågår

 Ja kanske inte exakt just NU, för det är ju mitt i natten, men lite tidigare.

Det behövdes röjas upp i sånt här som blir liggande, papper, post, veckobrev, tidningar, reklam osv.. Oj så fint det blir när man får undan sånt!

Barnen har sitt eget sätt att städa på:

                             

Här är de på väg ner i tvättstugan med tvätt :)

.

Perra var ledig idag! Härligt:)

Men ledig som i Ledig var han ju inte, för det var en massa han skulle uträtta, han hade en lång lista som betades av, och tro det eller ej, men den blev slutförd.

Tippen, Röda korset, boka service på sin buss, beställa tid för min buss – hade flyt och fick en återbudstid redan i morgon!! Jippie, jag slipper åka raggarbuss :) klippa gräset, ta ner tältet, tömma solfångarna…och säkert lite till.

Skönt att få sånt undanstökat!

.

Jag vaknade av att Jordan stod i sin säng och var alldeles förstörd, han hade blöjan i handen och grät så det blev en stor pöl på golvet :) han hade ju tagit av den och sen bajsat….och det var ju fruktansvärt ”äckit mamma”

Tur det , för nu stod han så långt bort från det han kunde komma i sängen, istf att han skulle tyckt det va kul att kladda med…huuu.

Men det krävdes ju sanering ändå.. Fast det kunde varit väldigt mkt värre ;)

Han fixades iordning, och lagom tills han var klar vaknade Jamie och blev fixad, sen kom Perra hem från de första ärendena, tror han levererat sylt nånstans…och då kunde jag duscha utan att ha öronen på helspänn. Jag litar inte på Jordan, han pillar lite väl hårt på Jamie ibland, inte för att vara elak utan för atthan är två år ..

Jag brukar ta med den ena gossen in i badrummet, så har man koll:)

Han tycker väldigt mkt om sin lillebror:

Han vill gärna hjälpa till med Jamie, vad det än är. Tappar han nappen så sätter han tillbaka den, försiktigt :)

Och är han ledsen så klappar han på huvudet eller pussar lite på honom…. såå gulligt.

Jordan har blivit stor.

Inte för att han blivit storebror, utan för att det händer nåt i den här åldern, runt 2 år, plötsligt så är de inte små fjuttar längre utan småbarn, som kan väldigt mkt mer än man trodde. Tycker ofta att det händer över en natt, från att ha varit små så vaknar de och är lite klokare på nåt vis ;)

Ja, det låter snurrigt, men ändå.

Jordan igen:

Min lilla superman:)

Linnet är uråldrigt, låg i nån kassse med kläder vi fått av nån, men alla barnen har gillat det.

.

Jag har fått lite gjort jag med, monterade fast en bilstol i lilla Mazdan  så Jordan kan åka i den, vi lämnade ju in min buss på verkstan idag, och ifall jag behöver bil i morgon så är det ju fint att det är klart. Jag gillar ju att ta den lilla bilen annars med, det känns lite onödigt att köra min stora när vi åker korta sträckor.

När vi lämnade bussen så körde Perra före i Mazdan och jag efter, Jordan åkte med Perra. Superlycklig satt han  där i mitten bak och hade full koll åt tre håll, det har han inte på samma vis i bussen.  Han tjoade ”Mamma, mammaaaaaa!! såg jag, och vinkade och viftade, sötnosen.

Men hörrni, vad trångt och meckigt det är i vanliga personbilar!! Jag har ju kört buss i massor av år nu, och där är det gott om plats att krypa runt på golvet och fästa stolarnas band…,men  i den här lilla….jösses vad trångt.. Men det gick bra till slut.

.

På em kom J med Novalies kompis V, och eftersom J skulle hämta paket på DHL; och jag precis fått sms om att jag hade paket att hämta där, så åkte jag med henne. Vad jag hämtade ska ni få se i morgon:)

Sen tog vi en vända på Citygross, och jag som inte skulle handla nåt alls, kom ut med två fulla kassar…men det var lite av varje som behövdes. Jag handlar sällan, det gör Perra på väg hem, är enklast så, men när jag går i mataffärer så får man ju lite inspiration på vad man saknar, så det blev lite krokar, thepåsar, massa kryddor osv.

.

Mina gymnasietjejer slutade sent idag båda två, så de kom hem vid halv sex…hua, det blir långa dagar för dem när de åker före 8.00..

Patricia kom och pratade lite i köket medan jag pysslade med maten, Perra grillade ute och jag och småtjejerna hade inre kökstjänsten med dukning, grönsaksskärande och sånt.

.

Janelle och hennes kompis Matilda var iväg för ett tag sen och fotade ute i skogen, och jösses vad fina bilder de tog. Mest på varandra, men även på naturen.

Här är min äldsta dotter :)

  Ja, jag är stolt över henne, såklart :)

Vårt övningsexemplar har inga större skavanker:)

Jag menar – den första är ju den som man gör alla misstag med, men antingen är hon en väldigt tålig sort, eller så gjorde vi allt rätt från början ;)

Den andra tonåringen, Patricia, tycker inte om att vara med på bild, men hon skickar Kärlek!

Gullig paprika va:)

.

Idag kom Ikea katalogen  … Nu var det väl inga större nyheter, vi springer ju där mest varje vecka så vi har redan sett en del av det nya. Men den tål att bläddras i ändå, den ger massa inspiration.

Sen hittade jag en oläst Hus och Hem i Mazdan, köpte den när vi skulle promenera på förlossningen, men läste den aldrig, vi åkte ju hem och nästa vända vi var in gick det ju i racerfart så då hann jag inte öppna den, men nu har jag lite att bläddra i till kaffet :)

.

Och bläddra kan man verkligen göra i alla papper som kommer från skolan!

Så här första veckorna så öser de ju på en massvis, och det blir en del att fylla i…ibland önskar jag att jag hade en stämpel med förtryckt text  :)

Det är ju namn, adress, föräldrars namn och adress…telefonnummer och nån annan anhörig att kontakta om att utifall…samma papper varje år dessutom, man undrar ju varför de inte kan spara dem så länge som ungarna går i samma skola…?

Men nu har jag fyllt i, och skickat tillbaka.

.

Nu får det vara nog för idag, vi ses i morgon.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia

    Jag älskar att läsa din blogg! Är precis som du en kvällsmänniska och trött på morgonen och det där är ju så olika! Sen att det kanske är lättare att vara morgonmänniska när man arbetar och så, det är en annan femma!
    Du ger mig så mycket styrka, har en liten 5-dagars pojkbebis här hemma och två stora döttrar som är 7 och 10 år gamla och jag önskar att vi bodde grannar så att vi kunde lära känna varandra. Du verkar vara en så härlig och fantastisk mamma! Kram

  2. Anna

    Visst tog de underbara bilder!!! Fast så hade de ju perfekta motiv ;)

    Linnet tror jag visst kommer från en liten Joel…
    Carola : Japp det är Joels linne :) Still going strong!

  3. Hanna

    Som förskollärare kan jag säga att kontaktuppgifterna sparas, men eftersom många föräldrar byter telefonnummer eller jobb eller kanske inte ens bryr sig om att säga till att de flyttat så har vi den här hösten valt att samla in allt från början. Det är inte så kul när man behöver ringa hem ett sjukt barn och möts av mobilnummer utan abonnent.

  4. Ruina - tre barn under två år

    Mina killar blir 2 år om några månader och jag håller med dig om att något händer. De kan inte prata så jättebra, säger mest samma ord om allting, men ibland gör de sig väldigt förstådda ändå. Man hör på tonfallet vad det är de vill ha sagt. De är för härliga nu!

    Och hjälpsamma med lillebror, trots att det ibland kan gå lite väl hårt tillväga ja :-)