Familjen Annorlunda

Liten utflykt idag

Idag var det ju finväder igen, vilket konstigt av-och-på väder det är??

Varför kan det inte komma hit ett värstinghögtryck och parkera sig, så det blir lite varmt och härligt igen?

Nej, ist så är det regn och kallt ena dagen, sol och kvavt nästa…ingen ordning alls ;)

Idag på eftermiddagen så kom det helt out of the blue en blixt som följdes av en dundrande knall samtidigt…jag lovar att jag nästan lyfte från stolen :)

.

Vi styrde kosan på 4H gården i Årsta, den är inte så stor, och det finns inte så mkt djur, men den är tillräcklig för en liten utflykt, speciellt för de mindre barnen. Nu var även Robban och Corrinda med, och två kompisar till dem.

Jordan gillar ju djur, han är alldeles fascinerad, och kan stå hur länge som helst och kika. Först gick de in i stallet, jag lämnade Jamie utanför, för det känns så där halvtrevligt att dra in honom bland alla flugor…hua, men Robban hade kikat klart så han drog vagnen ute en stund.

Det finns grisar där inne, och de fångade Jordans intresse länge, speciellt när det gick in en tjej där och började slänga ut all gammal halm, då var det spännande:)

Sen de små kaninungarna…..

Åhh titta!! De är så söta! Men vi ska inte ha några,  vi ska inte ha några, vi ska inte ha några…..   :)

Men söta är de, det var fler inne i huset åxå, det såg ut som att det var två vit/svarta, två vit/beiga och inne i huset gråa…

Sen gick vi till nästa lada där getterna höll hus, det var varmt ute så de gick in i skuggan:

De uppskattade inte att bli matade med halm ;)

Ute i hagarna fanns det kossor, nån häst och så finns det lite hönor och tuppar.

Vi fikade lite, hade inte tagit med så mkt, utan det fick räcka med saft och lite kakor, och sen så började det droppa lite från himlen så vi packade ihop oss, och en stund därefter så kom det stoora regndroppar…så det var att ta det långa benet före till bilarna.  Jag hade lovat dem glass, men det var ju inte så lockande att sitta ute, så vi stannade på Ica hemma och köpte storpack, strössel, chokladsås och rån + jordgubbar ist.

.

Givetvis så sken det upp och blev finväder när vi kom hem….så efter att vi fikat, och Jordan somnat så tog vi en promenad. Robban och Patricia barnvaktade hemma.

Vi travade på i hyfsad takt, småtjejerna cyklade före oss, och innan vi var hemma så var det kvavt och syrefattigt i luften igen.

Jamie somnade och sov gott i vagnen även hemma, så jag passade på att börja mitt nya liv:)

Plankor.

Ihhh, vad jobbigt det var! Jag som innan graviditeten kunde stå i vanlig planka länge, orkade inte mer än 30 sekunder.

Så det blev 30 sek vanlig planka, 30 sek på höger sida, 30 sekunder på vänster, och så tre varv av det.

Pust.

Sen satte jag mig i solen och läste ut min bok medan Perra lagade middag :)

.

Tjejerna lekte med Barbie på sitt nystädade rum, och sen såg det ut som vanligt igen ;) en massa grejor överallt..,men det har de städat undan nu. Trixie bryter alltid  ihop ett par gånger och förklarar gråtande att hon faktiskt inte orkar städa allt nu….men det har hon inget för, mamman kan vara ganska envis, och Trixie är duktig på att städa när hon vill. 

Novalie blev uppringd av V som var hemma på kort packa-om-sen-iväg-igen sejour och vi skjutsade dit henne så de fick leka några timmar. Novalie har längtat!

Vi bjöd genast hit dem på middag i morgon :)

.

Min syster kom med fint paket till Jamie, som innehöll tjusiga Espritkläder:) Fint ska det vara -body och byxa  i den perfekta babyblå färgen som jag tycker är så fin. Vi hade så mkt mat över så hon fick lov att äta lite innan hon åkte hemåt. Perra hade fått en poker inbjudan så han drog iväg, det var hos en kompis i närheten så han var inte borta så länge, ett par timmar bara, men det är ju kul att de har kul ;)

.

Jag och de små tittade på Allsång på Skansen, Eric Saade var ju där, minsann, och det kan de ju inte missa. Jag måste komma ihåg att köpa hans cd så jag slipper höra den där singeln gå på repeat här hemma…Kan den heta Hearts in the air? Jag vet inte titeln men jag kan den snart utantill :D

Passade på att köra ett pass plankor och sen var jag så svettig , inte bara av plankorna utan av det klibbiga vädret, så jag duschade snabbt innan jag sjönk ner i soffan.

Jag sitter nu och kollar på gardiner, jag har ju inga gardinstänger i köket än, och jag vet inte om vi ska ha några, men i ungarnas rum vore det kul med lite nytt, det var år och dag sen jag faktiskt köpte nåt, men jag sitter varje säsong och tittar, men sen glömmer jag att beställa :) Det är ju lite jobbigt att byta gardiner, så de som hänger där får oftast sitta kvar tills de är så dammiga att de måste ut….ja..jag erkänner att jag inte är så pedantisk  ;)

.

I morgon tänkte vi åka och spela minigolf i Fjällnora, så bara för det så kommer det väl att ösregna på förmiddagen…Vi tänkte åka vid 10 för vi måste vara hemma till 15 då vår bvc sköterska kommer på hembesök, ska bli spännande att se vad Jamie väger. Han hade ju mer eller mindre kommit upp i sin födelsevikt dag 5 på återbesöket, fattades några gram bara.

Som han äter så borde han gå upp åxå. Men man vet ju aldrig så det är skönt att väga regelbundet.

Jag brukar gå iväg och göra det ganska så ofta så här i början, inte för att jag är orolig utan för att jag tycker det är lite mysigt :)

.

En sista bild för idag på smågossarna:

Finaste killarna :)  Robban hör till den kategorin han med men han vill ju helst inte vara med på bild :)

.

Nu har det blivit lite svalt inne, så det borde gå att sova…Jag älskar värmen, men det är lite klibbigt att sova när det är kvavt …speciellt när det ligger en liten, liten och varm bebis alldeles intill en….mmmmmmm :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Christina Arnesdotter Ström

    Skriv din kommentar här! Hej Carola!
    Vad söt han är Jamie.
    Nu får du njuta och lukta på han.
    Ha det så bra.
    Kram på er alla

  2. Trollpackan kvastar in!

    Skriv din ommentar här!
    Jaha, du har fått en till?! En liten Jamie! Grattis!

    Det där med träningen kommer ju, det vet du säkert, och snart kommer du att kunna stå i planka lika länge som förut;). Det är ju bra med skonsam bålträning efter förlossning, då kommer man snabbt i form igen.
    Allt har ju sin tid, och du ska ju passa på att njuta av bebistiden, vilket jag vet att du gör;)

    ha det så bra nu!
    Carola : Tack :) Jag njuter i fulla drag :) och tar träningen i lugn takt, ingen idé att tokstressa känner jag :)

  3. Missan

    Oj, 3 x 30 sek planka en vecka efter förlossning är ju asbra! Var nöjd :) Hur gillar du din BellyBandit förresten? För visst köpte du en sån? Jag tokdiggar min (födde för två veckor sedan), den är ruggigt bra stöd till den stackars ländryggen som inte fått draghjälp av några magmuskler på läääänge.

  4. magda

    Eric Saades skiva heter: Eric Saade Vol 1. Vol 2 kommer i Nov :) Den är faktiskt riktigt bra. Prova och beställ den från CDON så kan du få den signerad, det fick mina tjejer :)