Familjen Annorlunda

Stor röj!

20110725-140728.jpg

Om man utesluter svordomarna så finns det inte så mkt att säga…. ;) Trixie och Lovelia tycker inte om att städa men det gör inte vi vuxna heller så just nu är det inte så kul hemma hos Wetterholms … Vi har så fruktansvärt mkt leksaker att det nästan är pinsamt. När jag städat så är det rätt ok , var sak på sin plats ni vet , men det kan inte kidsen klara tydligen. Vad gör man ? Kastar allt ? Just nu känns det som ett väldigt lockande alternativ ;) Sitter ni inne på supertips så dela gärna med er !!!!! :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    En sak man kan göra är att ta fram en sån här stor svart plastsäck och ta bort halva leksakerna och om dem blir ledsna är det bara och säga att du tar fram dem tills dem städar efter sig och inte drar fram allt =) Även så kan man göra som en annan sa att ta bilder på allt. Dock blir det ju väldigt mycket.

  2. Mikaela

    Ett litet tips på hur flickorna kan komma ihåg lite lättare va sakerna ska vara. Man tar bilder på sakerna och sätter upp korten på lådorna där dom ska vara. Blir både en rolig uppgift att fixa bilderna tillsammans med barnen så blir det lite ordning oxå :) Minns även själv när jag var yngre att det var roligare och lättare att rensa bland leksakerna när man skulle skänka dom till andra barn som behövde dom bättre. Bara små tips! Hoppas du finner det bästa tipset :) Tack för en fin blogg. Lycka till med familjen :)

  3. Emma

    Jisses vad saker! Hos oss har jag bestämt att barnen inte ska ha fler leksaker än de orkar städa. Alla sakerna får plats i lådor (barnen har en varsin expedithylla) en låda med barbie, en med dockkläder osv. Jag rensar alltså ganska friskt bland deras saker och slänger sånt som jag tycker är skräp, ex leksaker från mcdonalds åker ut efter någon vecka.

    Sen kör vi med städlåt, det har vi snott från dagis. När låten börjar hjälps vi alla åt och städar undan fort som tusan, barnen brukar tävla om vem som är snabbast. På dagis har de fått en flirtkula i en burk varje gång de varit klara i tid och sen när burken är full fått välja vad de vill göra. Det har vi inte behövt hemma men ska ta till det knepet om det börjar bli svårt att få dem att städa.

  4. gabbi

    Skriv din kommentar här!
    hej låt barnen plocka bort allt dom inte använder låt dom sen ha loppis som dom själva bestämmer pris o säljer typ utanför ert hus så får ni inte bort lite leksaker(-:
    chans att tjäna lite egna pengar annars tar du ett sopsäck med sakerna o slänger om dom inte själva gör något….

  5. Barnens Hjältar

    Sådär såg det ut hos oss hela tiden förut. Nu är det bättre. Jag gör som så att jag säger att städar du inte får du inte gå ut och leka med kompisen (tex) och sen är jag konsekvent med det även om kompisen står och väntar. Jag säger numer till även kompisarna när de skall gå hem och det inte är städat att de måste hjälpa till att städa innan de går. Det har tagit sin lilla tid men det verkar funka nu. Ibland faller det ifrån dock men då beror det alltid på att jag inte orkat vara konsekvent :P

  6. åsa

    oj då !!!
    men det är nog så idag att barn har för mycket leksaker, allt behöver ju inte vara framme kan stå i garderob eller högre upp så man få be om det när man ska leka och sedan plockas det undan innan en ny aktivitet.

  7. Madde / Mamma och blivande fröken

    Provat det klassiska ”dagis-tipset”? När ni städat + har allt i ordning fotografera exakt hur det ser ut på varje plats, skriv ut bilderna och placera dem på väggarna (eller där ni har förvaringen) ovanför eller på förvaringen. Förklara för barnen att det som syns på bilderna ska vara i respektive låda/förvaring. Jag har provat det här hemma och det har funkat super bra, en väninnan har kört detta system i hennes hem (en flerbarnsmamma med många barn) och hon säger att sedan hon började blev det mycket mindre stök på barnens rum. Vissa barn har lättare för att se med bilder. Vet självklart inte om ni redan provat men om ni inte har det kan det ju vara värt det, funkar det är är det ju toppen om inte, ja då var det inget system som fungerade hos er :-) , är ju så olika vad som fungerar hos vilka människor. =)

  8. Gunilla

    Hej Carola!
    Ser att du fått ungefär liknande tips som jag tänkte komma med. Städades det inte, så lade jag ner det jag ansåg inte behövdes i sopsäckar och in i förrådet. Efter en lång tid, så frågades det efter vissa saker och då plockade jag/min man fram säcken. Då blev det liksom mycket ”nytt” som kom in igen och då passade vi på att helt enkelt byta.
    Lycka till!
    Kram Gunilla

  9. Bex

    När vi rensade när vi var små tog vi en ”Släng hög”, en ”skänk hög” och en ”spara hög” . Det funkade väldigt bra! Vissa saker är ju bara att slänga, andra är i bra skicka men man vill inte ha dom och andra vill man spara :) Så då blir det slänga, skänka spara! :)

  10. ulrika hultman

    Skriv din kommentar här!Hej!
    När mina 4 killar var yngre och inte ville städa så la jag allt i sopsäckar. Sen tog jag fram 1 säck i taget. Dom uppskattade sina saker mera efter det. Ulrika

  11. mariette

    Som taget hemifrån oss i förra veckan. Barnens rum svämmade över och lika tråkigt hade de hemma.
    Fick ett ryck och tömde allt i pappkartonger och sedan fick barnen välja ut det som var roligt att hitta i lådorna just då! Och de valde inte allt, som tur va ;)
    Resten åkte ut i förrådet tills en ny tråkdag dyker upp! Kändes skönt att få luft i rummen!
    Kom på mig själv med att det nog varit jag som varit mest ”rädd” för att ta bort allt man köpt till dem,
    för barnen har varit hur glada som helst med mer space omkring sig! :)
    Kram

  12. Mamma till tio

    Känner igen det där =) Vi brukade/brukar dela upp leksakerna så att hälften är i rummet och den andra hälften i förrådet,och sen om dom vill ha ngt från förrådet får dom byta med en låda från rummet……..enkelt och roligt när dom hämtar det från förrådet….blir ju som nytt igen…….men som sagt en låda in…..en låda ut…..men så har jag det systemet att alla leksaker i rummen ligger i lite större genomskinliga förvaringslådor med lock !!! Ha en bra dag /Bettan

  13. Helene

    Nu är det ju (tack och lov) länge sen vi hade leksaker hemma men när vi storröjde en gång så fick de lägga allt i stora IKEA-kassar och hade de sedan 30 bilar fick de spara hälften och samma med dockor etc. Vid nästa röjning var det samma sak tills man hade de man kunde leka med och hantera när det gällde att städa. Köpte de en ny leksam fick de välja ut en att kasta eller ge bort. Vi har gett bort massor till dagis, kyrkans förskola etc, och sjukhus brukar vilja ha!