Familjen Annorlunda

Norge

Känner att jag måste börja med några ord om det fruktansvärda som hänt i Norge.

Det är ju helt sjukt hur en enda rubbad människa kan orsaka så mycket förtvivlan och lidande. Hur är man funtad om man kan stå och meja ner barn?? Och skratta och tjoa för varje gång man prickar?

Den paniken som barnen och ungdomarna på den där ön måste ha känt…får det att tåras i ögonen. Tänk att vara förälder och få ett sånt samtal från sitt barn , att nån skjuter och folk dör och ring mig inte för då röjer du mitt gömställe…Fy fasiken vilken mardröm!

Usch och fy att världen innehåller sådana vidriga människor.

Och å andra sidan – vilka underbara medmänniskor det finns också, som de som tog sina båtar och åkte ut vända på vända, för att ta upp de simmande ungdomarna, trots att han stod där på stranden och sköt på dem. De som gav sina kläder och öppnade sina famnar till tröst .. Vardagshjältar.

.

Vår vardag känns ju aningen futtig i jämförelse med det som hänt, men samtidigt så går ju livet vidare.

Vi, som alla andra, följer ju det som händer och trots att vi inte är personligen drabbade, så lägger det sig som en inte så behaglig dimma över vardagen.

.

Vi tänker på alla offer och anhöriga.

Men, som sagt så måste vårt liv och vår vardag gå vidare, och det gör det ju. Vi pyser på här hemma, vädret är ju lite si och så, så vi har inte gjort nåt avancerat.

Jamie är åtta dagar gammal idag :)

                      

Så här såg han ut igår, när vi bäddade ner honom i vagnen för att ta den där premiärturen som vi skjutit upp i flera dagar :)

Med facit i handen så var det nog välbehövligt att avvakta, för jag kände mig inte alls så där slut i kroppen efter promenaden , härligt. Men jag har ju inga stora reserver direkt ;)

Alla de små barnen ville med, och alla utom Jordan cyklade:

                                

Haha, Jordan sitter så fånigt i vagnen, han skulle absolut ha fotstödet nerfällt, och då blev det ju inte så värst avslappnat .

Vi tog vår vanliga runda, och var väl ute en halvtimme ungefär. Sen var det rast – vila , och påfyllning av energidepåerna med en blåbärssmoothie…men så jäkla gott! Perra var ut på jobbet en vända förra veckan och tog med sig nyplockade blåbär hem, som vi har kalasat på i flera dagar nu, och de är så fina!

.

Corrinda var ledsen för hon hade råkat fastna med sin bikiniöverdel i bakhjulet på cykeln, så den  var helt förstörd, så jag tog med mig henne och småtjejerna till köpcentret för lite badklädsinköp. Först KappAhl där de köpte varsin bikini, och Jamie blev akut hungrig så vi ammade medan tjejerna provade kläder :)  och sen Lindex där Corrinda fyndade lite till, en jeansjacka, och eftersom det var Ta två betala för en, så blev jag glad när jag hittade en schysst jeansjacka till Robban åxå .

Handla middagsmat inne på Coop gjorde vi åxå. Men här började det kännas dels att det var en vecka sen jag födde barn, dels att det var typ 100% luftfuktighet och dels att det var 28 grader varmt…så jag var rätt seg när vi kom hem.

Tur att Perra fixade middagen :)

Tjejerna hoppade i sina nya bikinin på en gång:

                         

– Vi måste stå i tripp-trapp-trull!  Säger de och ställer upp sig så, varför vet jag inte, men de gör det nästan alltid ;)

.

Ni frågar lite :)

Vagnen som Jamie har är en Brio Sing, den fick Jordan när han var liten och jag älskar den! Det går att koppla på babyskyddet på hjulen och det har jag haft massa nytta av, det är så skönt att slippa ställa babyskyddet i en skramlig kundvagn och sen dra den över parkeringar, så bebisen hoppar och ruskar runt.

Det enda jag inte riktigt gillar är att hjulen är rätt hårda och på kall asfalt så blir det lite skramligt, men å andra sidan så får de inte punka…jag avskyr luftdäck som får punka….;)

.

Jamie uttalas precis som alla uttalar Jamie Olivers namn:) Med ett enkelt J, och inte DJ i början, och nej, han ska inte heta Oliver i andranamn ;)

Däremot skickade min kompis ett sms som jag fortfarande skrattar åt: Jamie – den nakna bebisen :)

Det är sant dessutom, för han har haft mest bara blöjan på sig, det är så mysigt att ha honom hud mot hud, och årstiden tillåter ju verkligen det.  Så det kommer hänga med: Jamie – den nakna babyn ;)

.

Sängarna på BB har aldrig varit så här fruktansvärt obekväma. Jag har väl gnällt lite över att de knarrat och gnisslat, men de har varit mjuka iaf! Jag vet inte om det var en tillfällighet att båda sängarna inne hos oss var så dåliga, men jag lyfte på madrassen på en säng i korridoren och den var lika…Skäms på sig Akademiska!

.

Någon undrade om jag blivit otrevligt bemött på BB, för att jag borde kunna allt redan, men det har jag inte blivit. Personalen har alltid varit trevliga. De upprepar sånt jag redan vet, men det känns bra att få det uppfräschat, för det är ju inte varje dag man får en nyfödd bebis i sin famn precis :)

.

Sen undrar ni hur Jordan beter sig mot sin lillebror, och jodå:

Iphoneskräpkameran ;)   men nog syns det att Jordan är väldigt försiktig och klappar så fint?

Han är väldigt förundrad över den lilla, lilla bebisen som låter så ynkligt, och om han hör att Jamie är ledsen så ropar han på oss, och vill att vi ska komma och ta upp honom. Oftast så ligger ju Jamie i en famn redan, och då ställer han sig intill och viskar och klappar på huvudet:

                                     

Han är helt enkelt en försiktig och ömsint brorsa :) 

Faktiskt så har vi aldrig haft nåt problem med att storasyskonen varit avundsjuka på bebisen, och vad det beror på vet jag inte, men jag kan väl kanske tippa att det har att göra med att vi alltid låtit de vara nära, klappa och pilla och bekanta sig med den nya bebisen i sin takt, men givetvis under uppsikt :)  Och sen att bara för att vi fått en nyfödd så glöms ju inte de andra barnen bort direkt, de får samma uppmärksamhet som vanligt, även om de kan få vänta en stund, men det är de vana vid ändå för vi springer inte på minsta lilla pip :) Har aldrig gjort, kommer aldrig att göra.

.

Nu börjar det bli dags för blöjbyte och sen ska jag sätta mig i solen en stund, det blåser rätt friskt men jag tror vi har lä på uteplatsen.

Hörs snart!!

Bye bye:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    hej .. Jag har köpt en likadan vagn som du . Jag är än så länge jätte nöjd med liggdelen men hur fungerar sittdelen ? Är det fullt liggläge på den ??
    Carola : Nej tyvärr inte ens i närheten av fullt liggläge :( nån form av bakåtlutat halvsittande är det mesta man kan sänka den till..Jag har haft en annan vagn om han ska sova middag , men han sover oftast inte i vagnen och då är sittdelen bra ändå :)

  2. Leah

    Det är underbart att följa din blogg.En lugn härlig vardag.

    Min längtan efter ett tredje barn är enorm.Jag har dock ingen man, men min föredetta tycker vi ska skaffa ett barn och fortsätta att leva isär.

    Idag höll jag en bebis på 3 månader, och det var ljuvligtt, han skrattade mycket mot mig.

    Så ljuvligt med bebisar!

  3. Gunilla

    Hej Carola!
    Så stor Jordan såg ut när han satt i vagnen!!! Verkar som han vuxit ett par dm sedan han blev storebror :)
    Säger som alla andra; det är så himla roligt att läsa din blogg och se alla fina bilder.

    Kram Gunilla

  4. Madeleine

    Hej Carola! Håller med föregående – vilka söta barn ni har och det är så roligt att du delar med dig lite av vardagen via underbara bilder och bloggen! Än en gång – grattis till Jamie! :)

  5. mariette

    Har tre små här hemma som alltid varit med varandra ifrån första början.
    Läste böcker var i sandlådan osv… vid amning så vardagen flöt på utan att det var ngn som gav ett kyvnyp eller kände sig utanför.
    Idag är de väldigt täta och tar hand om varandra.
    Var och är fortfarande hemma med mina små hjärtan och det är guldvärt!
    Grattis än en gång till Jamie som förgyllt er vardag! Kram

  6. Rebecka

    Hehe.. är bara lite nyfiken.. körde du 2 vagnar på en gång när ni var ute och gick?? :)

  7. Amanda

    Jag bara älskar din blogg!! Din familj verkar helt underbar och läsningen av din blogg är en stående punkt på dagordning! ;D Grattis till Jamie, och att du blivit 9-barnsmamma!! Det är stort! :)