Familjen Annorlunda

Träning!

Nej jag har inte tränat idag ;) Jag har lagt det på hyllan lite nu, eftersom fogarna börjat bråka lite så vill jag inte fresta på dem i onödan.

Men, ni var flera som undrade lite om hur jag tränat och om jag kanske inte kunde ge er tips och råd.

.

Jag blir såklart glad och smickrad att ni vill ha mina råd, MEN, jag inser mina begränsningar, jag har ingen utbildning för att hjälpa eller råda andra. Jag vet att  det finns folk som gladeligen anser sig vara värsta proffsen för att de utan större problem gått ner några, eller många kilon, och utan att fundera ger andra människor tränings och/eller kostråd.

I vissa fall kan man ju fundera på om folk får storhetsvansinne, och anser sig vara professinella PTs av att ha läst en eller två artiklar i ämnet, eller gått två timmars utbildning.

.

Att väga för mkt , eller för lite, är nästan alltid nåt den människan mår dåligt av, kanske inte skitdåligt, men väger man för mkt ochvill komma i form men inte lyckas eller kommer igång, så känns det i hjärtat.

Om man då kommer i kontakt med ett  ickeproffs, som ändå ger sken av att vara proffs, som delar ut allmänna och generella råd, så är ju risken att man inte lyckas gå ner, ganska stor, och vad händer då?

Jo, man misslyckas igen. Och om man misslyckas när man har anlitat hjälp, då är man ju ett hopplöst fall….eller?

.

Nej, jag tror att man ska vara försiktigt med att kasta ur sig råd om allt man inte har kunskap  om.

.

Som jag sa tidigare , så har jag läst Olga Rönnbergs blogg länge och följt de flesta av de råd hon ger.

Hon är PT, och har som en av få, specialiserat sig på mammor. De kunskaper hon har om hur kroppen funkar, under en graviditet och efter är nåt jag absolut inte hade koll på . Tex så är ju sit-ups inte nåt för mammor med delade magmuskler efter en graviditet, och hur många vet det då??  Senast idag läste jag i ett sånt där infoblad från mvc, om att man gärna kan göra sit-ups under graviditeten och för att snabbt få tillbaka den platta magen efteråt…

.

Olga fick tvillingar några månader efter att jag fått Jordan, och titta in på hennes blogg idag och kolla in hur hennes kropp ser ut:)

Respekt.

Det ligger mkt jobb bakom det såklart, men även ofantliga mängder av kunskap om allt som har med kropp och träning att göra. Saker som jag aldrig ens tänkt på, som att man behöver protein för att bygga muskler…Herregud, jag visste ju knappt vad protein var!

.

Så mina träningsråd till alla er som undrar, får bli ———–> Olga  :)

Hon har en hemsida MammaFitness Sweden  och där har hon en massa mammaexpress pass som man kan köra hemma.

Hon gillar korta men intensiva pass så på typ 20 minuter är man klar. Nice.

Första gången jag körde ett sånt pass, så tyckte jag att det såg rätt mesigt ut innan jag började, men trodde jag skulle dö halvvägs, och hade en djävulsk träningsvärk i flera dagar efteråt :D

Effektivt, var ordet.

.

Att träna hemma passar ju inte alla, det behövs lite disciplin, men å andra sidan kan man inte heller skylla på att man inte hinner, för alla har ju faktiskt en halvtimme nån gång under dagen då det kan funka, och behöver man inte ta sig iväg så spar man tid. Olga hade dessutom tvillingar hemma hela tiden, och lyckades trots det få till sina pass för det mesta…det var nåt jag tänkte på när jag ansåg mig inte hinna för att Jordan skulle vakna…att hon hade två:)

Jag har ju tränat på Friskis och svettis åxå, och det är för att det är så jäkla kul med olika former av träning, cirkelfys tex som de har tycker jag är galet roligt, och sen är det roligt att träffa min syster som jag ofta tränar ihop med ;)

Men, ska sanningen fram så ger nog de pass jag kört hemma enl Olga, mer än ett pass på Friskis, iaf i resultat. Fast man ska ju göra det man tycker är kul, och då kombinerar jag det bästa från båda :)

.

Sådär, det var dagens hyllning :) Men den är välförtjänt och jag hycklar inte ett dugg för jag anser att Olga äger på det hon gör, nämligen att vara PT.

Ja, så kika in där nu, det är mitt absolut bästa råd om ni vill komma i form:)

,.

Jag ska bara föda lite barn först, så kommer jag igen med träning snart !!

:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Förstår hur du menar. Jag är lärare och eftersom alla har gått i skolan verkar en del tro att de vet allt om hur jag bör göra mitt arbete. Det är ju inte riktigt så enkelt. Alla som har fött barn skulle ju inte kunna göra barnmorskans jobb heller. :)