Familjen Annorlunda

Paketet och brevlådan :)

Paketet först! Jag väntade och väntade och så kom de hem med ett stort och tungt paket, som jag såklart var tvungen att öppna direkt, Perra fick packa upp övriga varor ensam :)

.

Ja men det var ju Go´fika i paketet! 

En stor, och FIN!! låda från Göteborgskex, med fin hälsning till familjen:

Med en rasande massa goda saker i:)

Under det här lagret låg det minsann ännu mera goda kakor!  Ungarna var saliga :)

Syns visst lite dåligt…men det är de här nya sorterna, som vi inte hunnit prova än, så det var ju himla snällt att de skickades till oss!  De finns på Facebook så in och gilla om ni tycker om att fika:)

En himla tur är det åxå att vi är MÅNGA i familjen som kan äta upp alla kakor :D

Familjen Wetterholm säger tack så mycket!!!! 

.

.

Som jag sa så var vi ju och köpte oss en brevlåda tidigare idag, vi tog med oss de fyra minsta:

Klippte av Perra lite ;)  Anna, ser du Jordans kortbyxor?? Det är Joels:)

Det gick att köra alla fyra barnen i den här, det var lite trångt, men de klämde ihop sig både på taket, i korgen och i bilen…

Att det ska vara sånt besvär att välja en sketen brevlåda hade vi väl aldrig trott! Men när det finns typ 60 st att välja mellan så blir det besvärligt. De flesta är ju dyra, och då vill man ju liksom att det blir en som man är nöjd med.

Vi köpte ju en såndär stor med lucka….Och ja, den ska vi lämna tillbaka i morgon :)

Haha, det passade inte alls!

Så här såg det ut i morse:

Det är ju en liten slänt upp där soptunnorna står, och det kommer inte alls att funka. För vår del är det inga problem, men ni vet ju ….sopgubbarna ;)

Vi började gräva lite…. Först var det för att få ner  nya brevlådan en liten bit, så den inte stack upp över grindstolpen, men under allt gräs var det minsann asfalt :)

När vi sen ställde dit lådan såg det ut som vi hade EN grindstolpe, och det var fult, så vi byter den mot en vanlig ist.

Sen ville vi ha bort själva pinnen som den gamla lådan sitter på, för att det inte ska bli så tajt att få ut tunnorna och för att det i vinter kommer samlas massa snö mellan tunnor och lådor.

Det visade sig att det var inte mindre än tre stora tunga gjutna betongklumpar där i marken…Jag fattar inte riktigt vad de varit till, men staketet har väl gått hela vägen ut kanske..?

Innan de gjorde grindstolpar .. ? Jaja, jag hjälpte till och grävde tills Perra sa att jag inte fick längre ;)

Då satte jag mig med en nyvaken Jordan och tittade på i stället ;)

Jag har ju foppisar…. trots att de är så förbannat fula, och i ärlighetens namn blir man ju redigt svettig om fötterna i den här värmen…men de är behändiga att ha hemma.

.

Nu har vi grävt upp och jämnat till marken lite, och fått en bra yta att ställa soptunnorna på, det är ju inte snyggt att ha dem precis vid ingången, men ack så praktiskt, och alla andra har det…

I morgon åker vi och byter brevlådan, och köper några stenplattor att ha där som underlag, och sen krånglar vi vidare.

Just nu hänger vår låda på grindstolpen med ett spännband, och ramlar ner om det blåser, men det är bara morgontidningen som ska i där.

Vi som ”bara” skulle flytta lite på staketet….hihi. ”Följdprojekt” kallas det visst ….Men det är kul:)

Vi funderar på att plantera nåt där bakom tunnorna åxå, nåt lite klättrigt…förslag??

.

På eftermiddagen hade vi lite gatudramatik här åxå, när grannarnas 4 åring plötsligt var borta! Puts väck, fanns ingenstans, och de letade mer och mer förtvivlat, och Corrinda och hennes kompis cyklade runt en sväng och kikade efter henne.  Efter en stund så kom hennes pappa och meddelade att hon var återfunnen – hon hade gömt sig i köket hemma ! Skruttunge!

Efter en timme till, så var det dags igen, när samma familjs 2 åring pep iväg på lite egna äventyr… :)

Det här var till er som anser att vi med många barn inte har nån koll…Som synes så händer det även i familjer med två barn, och två vuxna hemma :)

För min del är det inte ens konstigt att barnen ibland smiter iväg, så gör ju de flesta barn med upptäckarlusta!

Skönt att båda barnen kom till rätta iaf :) 

.

Nu ska jag googla hur man lägger stenplattor på bästa sätt, så ha det så gott i sommarvärmen, denna underbara…:)

Bye bye!

.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annelie Susanna

    Förslag på fin slingrig växt ;-) Klematis!!! Finns i fler olika färger, kanske blanda eller vill ni ha det enhetligt??

    http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.bakker.se/images/Catalog/normal/large/12163.jpg&imgrefurl=http://www.bakker.se/r_12163-027/Klematis/Klematis-Mix.htm&usg=__yf4WnwBgkOU-G0qJ49fAvTDXpCI=&h=326&w=270&sz=36&hl=sv&start=0&zoom=1&tbnid=cUcsp0qx4oH00M:&tbnh=138&tbnw=114&ei=lZAYTuWEFcjKtAb9oKTbDw&prev=/search%3Fq%3Dklematis%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26rlz%3D1W1GGLL_sv%26biw%3D1024%26bih%3D598%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=137&vpy=79&dur=1203&hovh=247&hovw=204&tx=114&ty=147&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:10,s:0&biw=1024&bih=598

    Kolla in den här =)

    Eller den här:

    http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.bakker.se/images/Catalog/normal/large/12152.jpg&imgrefurl=http://www.bakker.se/Catalog/Productdetail.aspx%3FNtt%3Dklematis%26Ntk%3DNL%26Ntx%3Dmode%2Bmatchallany%26Nty%3D1%26N%3D0%26productid%3D2152%26D%3Dklematis%26R%3D2152-027&usg=__z8Dskv7t2YSXzI1wl_tRIOs3DkQ=&h=326&w=270&sz=26&hl=sv&start=0&zoom=1&tbnid=rsbRfq9TTsqfIM:&tbnh=126&tbnw=104&ei=lZAYTuWEFcjKtAb9oKTbDw&prev=/search%3Fq%3Dklematis%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26rlz%3D1W1GGLL_sv%26biw%3D1024%26bih%3D598%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=613&vpy=224&dur=2250&hovh=247&hovw=204&tx=107&ty=110&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:8,s:0&biw=1024&bih=598

    Lycka till!!Carola: Klematis är fint! Vi hade en underbar jättestor i vårt förra hus, som bara blommade och blommade, men den vi har nu r liten och klen;)

  2. Bex

    Ni fick ju ett likadant kakpaket som Mirka m. Familj :) Snällt av kexfabriken! Haha! Och byta brevlådan.. det hade jag nästan redan räknat ut att ni skulle göra ;) Man måste ju ändra sig någon gång, eller?? ;) Om du ska ha en, så kallad, klängväxt.. Kör på humle! Antingen vanlig eller Guldhumle. De växer jättesnabbt och man behöver inte mer än att plantera den och vattna då och då :)
    Carola: Ja jag såg ju det:) Ja man måste ju strula lite ;) Humle är ett alternativ, men jag gillar inte riktigt att det klistrar sig fast i ALLT….hade grannar våningen under oss för länge sen som hade humle, och den vä’xte ju upp på vår balkong och klistrade sig fast på hela fönstret…hm..Men jag gillar att den sköter sig själv!

  3. Carina

    Foppatofflor är jättebra att ha hemma när man springer in och ut. Men gräsliga att se på stan, på vuxna människor.

    Det där med att gömma sig. Kommer ihåg en midsommarnatt när vi letade efter en liten gäst runt omkring och överallt. Det visade att han satt ock tryckte under bordet där alla suttit.

    Tror föräldrarna blev väldigt lättade då han återfanns.
    Carola: Foppisar är skitfula, det är bara så , men rätt bekväma:) Ja, man hinner ju fundera många varv innan man hittar på rymlingen! Tur att det gick bra:)

  4. Lisa

    Nu har jag en liten fråga, såg när jag var på semester att många hade två soptunnor en grön och en brun. Vi gissade att den bruna är till för nån slags källsortering?? kan du bringa klarhet i detta?
    Carola: Du har så rätt, den bruna är till för kompost. Den gröna är brännbart, och resten ska man åka med till nån sopsorteringsstation. :)