Midsommar – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Midsommar

Vädret inför midsommar såg ju ut lite hur som helst. Ostadigt med risk för regn, typ…

Men, inte en droppe regn och mestadels sol och varmt :)  Härligt!

.

Vi går ju alltid till vårt midsommarfirande här på området, och goda traditioner bryter man inte hur som helst, så vi bestämde oss för att fira tillsammans med vännerna i familjen B och vi träffades där vid 13 tiden när det börjar.

Ponnyridning är ett måste, och eftersom vi är rutinerade och vet att köerna blir låååånga så ställde vi oss där direkt.

Lovelia:

På en liten häst som heter Harry :)

Novalie red samtidigt på en större häst så jag hann inte med att fota henne på hästen, men väl på marken:

   De tycker att det är så roligt att rida, och efter varje gång så kommer frågan: Mamma, får jag börja på ridskola?   Svaret är alltid Nej :)

De är inte mer intresserade än att de droppar ämnet tills nästa gång de rider .

Trixie ville inte rida, för det “gupplar” så, och jo, det kan man väl hålla med om. Jordan var alldeles tossig och pekade på hästarna och ylade : Hää, hää! så  vi tänkte att han kunde väl prova:

Nja, hjälmen var ju inget vidare, men inga större protester. Perra lyfte upp honom på den lilla hästen:

  och de gick iväg lugnt och fint, Jordan tyckte det var ganska majsigt.  Han satt där som en stadig liten minicowboy :)

   Men så blev det lite nedförsbacke, och han hasade lite framåt i sadeln, och då blev det lite läskigt och underläppen började darra….  Perra tog det säkra före det osäkra, bäst att inte göra det hela till en obehaglig upplevelse:

Glad Jordan som fortfarande tycker om hästar :)

.

Vi drog oss iväg mot luftgevärsskyttet, det är en annan tradition. Vi har båda vunnit nåt år, men den viktigaste tävlingen är den mellan oss två, vem är bäst :)  Janelle har vunnit i flickklassen ett år, så vi är en hyfsat pricksäker familj :D

Nu hade det på nåt vis strulat till sig, och killarna som skulle jobba där kom inte..? De gick inte att få tag i på telefonen heller, så hela skyttet låg i farozonen för att inte bli av….!!

Men…:

Allt går att lösa, och min käre man befann sig plötsligt på andra sidan , och här blev han kvar..

Fler i familjen var inblandade i arrangemanget, för Corrinda sålde lotter:

     Jordan var så trött, han hade vaknat vid 9 på morgonen, och vi tänkte att vi tar dagen som den kommer, blir han supertrött så somnar han, men han var tuffare än tåget, och tog små powervilor mellan varven, sov  inte, men drack lite välling och kollade läget:

   ..och pillade på lappen i nacken ;)

.

Jag stod och pratade med en gammal kompis och märkte inte att de reste midsommarstången…och efter det så började dansen, jag och Jordan tittade på medan tjejerna dansade.

Det var lugnt i skyttet så jag passade på att skjuta, tog två serier efter varandra när det ändå inte var nån kö, och slog till på 45p. Av 50 möjliga   :D

Det är sådär, och brukar kunna stå sig ett tag, men inget man vinner på. Men det fick duga för stunden. 

Barnen ville ha pengar till lotter, och fiskdamm och godis och dricka och……..so on :) Det är som det ska vara, och det är bara till att ha med sig kontanter, nåt jag sällan har.

Efter dansen så får alla barn festis och en bulle, och vi satte oss och fikade tillsammans med familjen B.

  Jordan tycker det är kul att dricka med sugrör :)

Tjejerna och Robban sprang runt överallt hela tiden, så min tanke att samla dem alla på ett och samma kort gick ju i stöpet, det var svårt att ens få med dem på bild öht!

  En virvlande dans runt midsommarstången hann de med innan det var slut och vi gick hem till Familjen B för att äta middag:

.

Vi grillade kyckling, fläskfilé och entrecot, färskpotatis och sallad och lite röror till och så detta tjusiga som jag pysslade med:

Tomat, basilika och mozarella:)  Mums!

De gjorde en egen pesto åxå, och det är nåt vi aldrig äter, men ojojoj så gott det var!! Det kommer vi minsann att börja göra!

Jordan satt fint och väntade på maten:

Men till slut tog hans tålamod slut:

– Men GE MIG MAT då!!!!

.

Den lilla gossen som vaknat klockan 9 på morgonen var vaken hela dagen, och var dessutom trevlig ;) men sen somnade han vid 21.30 tiden i vagnen, när vi gått tillbaka till firandet.

Janelle , som inte hade några planer tillsammans med kompisar, blev tillfrågad om hon kunde tänka sig att stå i skyttet, och det kunde hon ju, speciellt som hon fick betalt :) Hon ska ju till Peace and love och vill ha alla klöver hon kan tänkas tjäna ihop.

.

Mitt resultat på 45 stod sig, men det är ju så kul att skjuta så jag tog två serier till, på ett annat gevär, och ökade upp det hela till 47p.  :)

Corrinda sköt 42p. Robban var duktig han med, men det var fler killar som sköt än tjejer, så hans resultat stod sig slätt .

.

Ett rockband från kyrkan spelade, och det var kul, det var ett nytt inslag som jag hoppas fortsätter! Kul med lite för ungdomarna. Annars så är det en discjockey som spelar musik, och har frågesport på dansgolvet, och så är det skytte, pilkastning, bollkastning och kiosk.

Det som är aningens trist är ju alkoholintaget hos många…Jag har svårt för folk som måste dricka sig ordentligt berusade när det finns barn i närheten… Jo, vi hade vin till maten, det gick nog åt en hel flaska på tre personer ;) men det är inte samma sak som att dricka sig berusad.

Och för den som undrar så dricker jag inte en droppe under vare sig graviditet eller amning. Jag ser helt enkelt inte att det finns nån som helst anledning till det.  När jag väntade Robban och Corrinda för 11 år sen, så sa min barnmorska att jag skulle tänka på att det faktiskt var alkohol även i lättglöggen så det var bäst att låta bli….och nu säger de att det är ok med nåt glas vin….Rönen ändrar sig hela tiden, så jag skiter i dem och gör som det känns bäst, och låter bli helt och hållet. Andra får göra som de vill, men jag kan lugnt säga att jag undrar över hur det kan vara så förbannat viktigt att dricka ett glas vin att man inte kan låta bli under en så kort period i livet som man är gravid eller ammar.

Vid 24 är det prisutdelning, och Corrinda vann flickklassen på sina 42 poäng :) och fick biocheckar.

Jag vann på mina 47 poäng :) 

Perra och Janelle som stod där, sa att alla damer som skjutit varit totalt urusla, och fått till runt 35 som mest, så i år spelade jag i en egen liga, haha.

47 är okey, varken mer eller mindre, men det är ju alltid kul att vinna!

.

Jordan vakande efter att ha sovit i två timmar, och vi travade hem till familjen B igen för att äta lite ost och kex innan vi drog oss hemåt runt 2 på natten.

Vi har fantastiska barn, som tycker om att vara på festligheter och inte har några problem att vara vakna :) men de började krokna där, så det var bara att borsta tänder och hoppa i säng när vi kom hem, och hela familjen somnade ovaggade ganska direkt.

.

Nån som undrar vad jag vann??

Jo, detta:

Jag tror de får tala för sig själva, och jag låter det vara osagt vad jag tycker om dem, så har jag inget sagt ;)

Men jag tror att de får hamna i “flytta hemifrån-lådan” i garaget ….   :D 

Perra som ju i ärlighetens namn inte kunde skjuta så mkt,( men å andra sidan så sköt jag bara fyra omgångar jag med)

fick bara 44p som högst, så han kan se fram emot ännu ett år där jag påtalar att jag är bäst på att skjuta :)

.

Idag vaknade alla sent.

Jag klev inte upp förrän …. nej jag tänker inte ens berätta, men sent var det!!  Robban och Corrinda kom upp strax efter mig, medan de andra gått upp nån timme tidigare.

Perra har klippt gräset, och jag har påbörjat ett litet projekt som jag kanske visar senare ;)

Så har vi burit in den ommålade kökssoffan, men den ska nog bäras ut igen, det blev inte bra…men det hade vi på känn, så det var ingen överraskning.

.

Nu har alla i familjen vänt på dygnet sådär lite lagom, så de sista av  barnen har precis gått och lagt sig… men vad gör det?   :)

.

Jag ska väl sova jag med, kanske, det är rea på Ikea imorgon :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. TrollMorsan, Mamma Till 8 Troll

  Ni verkar haft en underbar helg! Och självklart avstår man ju alkohol under graviditet och ammning, åtminstonde gör jag det! Vilka fina glas ;) (eller inte hehe). Och visst gör det inte så mycket om barnen kommer isäng lite senare… Det är ju SOMMARLOV!! Ha det gott!

  Mängder med kramar till dig och din familj!

 2. Viktoria

  Det låter som en trevlig midsommar.
  Fantastiskt snygga glas, är du säker på att ni inte ska ha dem framme alltid? ;-)
  Carola: Jag funderar på att bygga en egen liten hylla åt dem, på bästa skådeplats i köket ;) eller inte…;)

 3. Gabricia

  Hahahaha! Jag tror jag dör vilka otroligt fula glas du vann! Charmigt med sådna vinster. Vi kammade hem ett gäng keramikmuggar ett hår med en ful häst på. De hamnade med i en låda någonstans!

 4. Mia

  Varför får dom inte börja på ridskola? Är ju en jättebra aktivitet!
  Carola:Jodå, nog skulle de få om de verkligen ville, men intresset sträcker sig inte längre än till att rida på sådana här tillställningar.