Fixerat… – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Fixerat…

Vaknade i morse, strax efter nio av att Jordan stod i sin säng och gnällde : Äckit…Äckiiit!

Upp och bytte bajsblöja :)   Tittade ut och skådade ösregn:

                  

Grått grått grått….usch vad trist!

Trixie var ledsen, för hon hade vaknat och gått upp tillsammans med Janelle, Perra och Robban, och ätit frukost med dem, men sen hade de minsann åkt till jobbet UTAN henne!  Bara lämnat henne liksom.. Hon hade tydligen gärna följt med.  Robban skulle ju till tandläkaren, och där hade det gått bra, han fick dra ut två mjölktänder!  Om jag fattade det hela rätt, så hade tandköttet på nåt vis vuxit fast i tanden, så även fast den var helt loss så satt den fast…låter ganska oskönt måste jag säga..Tur att inte jag var med..jag har inte tandläkarskräck men tycker att tänder i allmänhet är rätt läskigt.  Under de utdragna tänderna så hade de nya kommit upp redan. Han drog bort en hemma för några dagar sen, det var väl samma med den, loss fast fast i tandköttet..

Patricia hade sådär hon med, och tandläkaren förklarade det då med att mjölktänderna satt som en kaspyl över de nya, vägrade släppa taget.

Men nu är de borta! Skönt, för det har varit svårt att borsta.

.

Jag hade lovat barnen att göra nåt idag, och med det vädret så var det ju inomhusaktivitet som gällde.

Jag väckte barnen, Corrinda och Novalie,  de var seeeega, Trixie och Jordan var vakna och Lovelia väckte jag precis innan vi skulle gå.

Ut till bilen, och på de få metrarna så var man rejält blöt. Jag hade min jacka i Mazdan som står på gatan så jag fick springa dit och hämta den. Åkte iväg, och kom fram till parkeringen, ställde mig så nära jag kunde dit vi skulle, och kikade efter p-automaten….Jaha?? EN endaste liten en, i andra änden av den jättestora parkeringen…Hur tänkte de då?  Jag tänkte som så att jag vägrade bli totalt dygnsur, så jag körde dit:)

De stod två tjejer under ett paraply och pratade i mobilen, så jag anade att det var nåt fel på automaten..Tyyypiskt.

Pratade med den tjej som inte snackade i mobilen och jo, det var ju så, och de pratade med de ansvariga..

Tjejen som pratade i mobilen talade om vart vi var, vad numret på maskinen var och att det inte funkade att betala med kort. De tyckte då att vi skulle betala med mynt…vilket ju är stenålders, ingen av oss hade ju tänkt oss det. De insisterade, och tjejen blev förbaskad och frågade vart i hela friden hon skulle få tag i mynt då? Den här parkeringen ligger vid universitetets campus, på baksidan, och närmsta ställe som finns är typ där i cafeterian, om de inte har sommarlov, eller cafeterian på sjukhuset, en halv kilometer bort..

Till slut så provade jag att lägga i en krona, och det var ju stopp, det GICK inte att betala med mynt, hehe, så då fick de ju lov att låta oss stå gratis :D  Men vi fick ringa upp och stå i telefonkö en bra stund… Vi var väl en 6-7 bilar där vid det laget ;)  Jäkla krångel!  Men en kod i vindrutan senare så kunde vi åka och parkera.

.

Ut med alla barnen, och igår när jag röjde garaget så lade jag tillbaka alla paraplyer som ska ligga i bilen i bakluckan, så

 vi hade ett varsitt när vi gick genom regnet, Jordan delade med mig, jag bar honom på armen istf att krångla med vagnen.

.

Ja vart åkte vi då???   Ledtråd ett:                                                           ..och två….

Och tre:

…fyra….

 och fem:

Ja, vart hittar man alla dessa katter???  I Uppsala??  :) Jo men självklart så åkte vi till :

Pelle-Svanslos-logo.png

.

Jag som vuxen tycker att det är lite sådär, lite fjuttigt… men jag har insett att det gäller absolut inte ungarna, för de älskar att vara här!

De har varit här några gånger förr, och gick raka vägen upp till övervåningen där det roliga finns, Lovelia provade flakmoppen:

Bakom den är Elaka Måns lya, och där har de en hängmatta, som är STOR :)

Jordan kröp upp dit direkt:

Tjejerna gjorde honom sällskap en stund, men sen gick de vidare till Polishuset, där Corrinda blev polis och satte de andra i finkan, bakom lås och bom, där kunde de gott skaka galler:)

                                                    

Novalie ville prova polisuniformen:

  Och de blev målade som katter av en av Bill och Bull, fråga mig inte vem av dem det var bara ;)

Lovelia:

                                               

Vi kom vid 11 och plötsligt var klockan 12.30 och jag var hungrig!  Barnen var inte så sena på att komma och äta, så jag beställde pannkakor till dem.

  Jordan är så duktig på att äta fint med bestick:)

Ingen haklapp , men han spillde inte ett dugg.  Han var såå trött vid det här laget, det är mkt intryck och barn som springer hit och dit.

Mina kattungar :)

                           

När vi ätit så gick vi upp igen, barnen var inte alls färdiga och ville absolut inte åka hem, men Jordan var väldigt trött, så han tog sin tomma vällingflaska och gick och satte sig i Gullans salong och bara kikade.

Så här ser Jordan ut när han är trött:

  En nappflaska, han använder ju inte napp sen han självmant slängde dem när han var typ 10 månader, men suga på en tom flaska är hans substitut, och sen pillar han på etiketten i nacken :)

Jag trodde först att han tyckte de kliade och klippte bort dem, jag avskyr när lapparna kliar så jag hade full förståelse, men då blev han lite sur…han vill ju ha de där :

.

Efter en stund så travade han iväg med bestämda steg och han visst precis vart han ville:

  Hängmattan!  Ett perfekt ställe att ligga och mysa på när man är trött och helst skulle vilja sova:)

Pillar på lappen i nacken och det ser så skönt ut :)

Jag hade en tid på MVC kl 15.15 så vid 14- tiden började jag tala om att vi snart skulle åka hem, vilket inte alls gillades .

En mamma kom fram och sa att hon kände igen mig sen jag jobbade på sjukhuset, och jag kände igen henne med och visste vilket barn hon pratade om. Vi pratade en stund, det var ju hur länge sen som helst som jag jobbade på den avdelningen, det var innan Janelle föddes.  Hon berättade hur det hade gått med barnet och det var ju både bra och dåliga nyheter, men väldigt trevligt att prata med henne :)

Vi babblade tills klockan var nästan 14.30 , då jag var tvungen att samla ihop min lilla skock, Jordan pep ju iväg som vanligt så vi fick leta lite, men det hör ju till det normala :)

.

Hemma vid 15 och Corrinda tog med sig alla barnen in till Patricia och de lade Jordan medan jag åkte till barnmorskan.

Blodtrycket låg som vanligt ganska lågt, och jag berättade om blodtrycksfallet häromdagen, och det var ju inte så konstigt, det visste jag ju  men alltid skönt att höra det från henne.

Vid undersökningen visade det sig att den här bebisen minsann fixerat sig!!

Det har då inte de senaste gjort överhuvud taget, Jordan snurrade ju som han ville, och vi var ju in för ett vändningsförsök, bara för att konstatera att han vänt sig rätt då ;)

Marita sa nåt om att då kanske kanske den här kommer lite tidigare, men jag låtsas som jag inte hörde det, utan är fortfarande inställt på att gå över tiden några dagar :) Jisses vad förvånad jag skulle bli om den kommer tidigare!

Jag har ju planerat att ligga på soffan, äta praliner och bli uppassad av Perra de sista veckorna :D

Alla andra graviditeter har han jobbat ända fram tills de kommit, och jag har fått hålla igång som vanligt, men nu ska han ju faktiskt vara ledig, och det måste ju innebära att JAG får ledigt åxå ;)

Bara därför kommer ungen att komma antingen typ i morgon eller in i augusti… haha.

.

Marita ska ha semester nu, så det var sista gången jag träffade henne idag…trist, men så är det ju.

.

Fixerad bebis, i morgon är det fulla 37 veckor.

.

Perra kom hem med Janelle och Robban, och jag hade slängt ihop nån pyttipanna liknande mat av rester som vi åt innan han åkte iväg för att handla inför morgondagen tillsammans med mannen i det huset. Så skönt att de åkte för jag var så jäkla trött efter maten så jag hade ingen lust alls att ge mig iväg.

.

Jordan och tjejerna var ute en stund, det började såklart regna, men de hade kul ändå. 

Lovelia i nattlinne:

Det köpte jag i London, och hon hade det som kalasklänning häromdagen :)

Hon var så trött att han gick och lade sig med Jordan, men nu har hon kvicknat till och kom upp och satte sig att titta på TV…hon tog sig en liten tupplur bara tydligen ;)

.

Trött är däremot jag, så jag ska nog gå och borsta tänderna och sen sova.. det är en dag i morgon med, och den blir nog lång på ett eller annat sätt :)

.

Ha en bra midsommar alla!!!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sarah W

  Oh my vilken härlig mage!! 25:e juli är ett bra datum, då fyller jag år, annars är Elliots datum den 31:a juli rätt bra, eller Nils 3:e juli. ;-) Många julibarn här!
  Carola: Hihi, ja ni har ju några att välja på:) Av de datumen gillar jag nog den 3:e bäst..:)

 2. Tess W

  Glad midsommar!

  Tycker att du kan sikta in dig på något av följande datum i Juli: 5:e, 12:e eller 17:e för då fyller vi tjejer år i vår familj!
  Fast VÅR timing var ju inte den bästa med 3 födelsedagar på 12 dagar!
  Jag har för mig att du berättat att det är en pojke i magen är det rätt?
  Eller har jag drömt?

  Jag tror i alla fall att HAN kommer den 17/7-11 och väger under 4 kg.

  Kunde inte låta bli att gissa, brukar göra så med nära och kära. Hade rätt på kön, datum och vikt när min kompis fick barn och har lyckats pricka in datum eller kön flera gånger!

  Huvudsaken att allt går bra och att ni mår bra efteråt, Lycka till!

  Stora kramar Tess W
  Carola: Tack!! Jodå, jag har sagt att det ser ut som ännu en gosse, sen återstår det ju att se om det är rätt, men ul är ju hyfsat säkert nu för tiden. Kul med gissning, jag skapade en ny kategori så nu får du lägga din gissning där med:) AV dina datum föredrar jag nog det du gissade på:)