Familjen Annorlunda

Buda då!

Minns ni det där HUSET  ??    Vi tänkte att det kan ju inte skada att skriva upp oss, och räknade iskallt med att när mäklaren ringde så skulle han säga att budet låg på 6 miljoner, ville vi kanske lägga ett högre bud?

Då skulle vi med lätt hjärta kunna säga Nätack, och glömma det.

Jamen så gott folk – sätt igån och buda nu då!!!!  Så jag kan släppa huset som är byggt för oss.

Men nej då, fem ynka intressenter, varav vi är en, alltså är de fyra, men ingen har lagt ett bud. 

Huset är ju inte för alla, det är byggt för en familj med många barn, med många väldigt små rum, och det är, faktiskt, lite kyffigt på sina håll. Inte ofräscht men smått och trångt.

Nej det är inte mitt drömhus, det ligger en bit härifrån, och är ännu större, men inte färdiginrett, för – smaka på den här : När de byggde huset på 70-talet så gjorde de rum för familjen, barnen, barnflickan/hembiträdet och trädgrådsmästaren ( ja på allvar!!) och sen kom de på att Hoppsan, vi har ingen användning av det där utrymmet på övervåningen som vi gjort…där det får plats tre STORA rum och badrum….så de struntade helt enkelt i att inreda där.

Det huset är gigantiskt, vart vi gick så var det nya dörrar, en matkällare, ett blomrum… ett förråd, ännu en matkällare, tvättstuga, strykrum…osv.. Jösses. De som köpte det första gången hade typ tre barn, de som bor där nu har ETT… Snacka om slöseri på plats ;)

.

Vi ska inte ha det där huset som är till salu nu, men det är jobbigt att det näääästan skulle funka. Eller det skulle funka, men med väldigt knappa marginaler, och så vill vi faktiskt inte ha det!  Vi har ett stort hus nu, det är på 224kvm, och vi kan lösa det så vi får fler rum om vi vill, och det viktigaste –  vi TRIVS ju skitbra!

Men ändå….  :)

Haha fy tusan så man är..!

Men det skulle vara oerhört skönt om priset kunde gå upp massor nu .

.

Idag har det regnat, sen sken solen, sen öste det ner, sen strålade solen, så vräkte regnet ner, och jodå, solen kom tillbaka…och så har det hållit på.   Jag har grejat i tvättstugan, tvättat massor, sorterat massor, kastat en del.

Sen vi flyttade ner tjejernas byråar, när vi skulle börja med köksrenoveringen, så har det stått små kassar, eller korgar här och var, med lite jox i. De har jag idag fixat med. Nu är de tomma, och alla småsaker som låg där i har hamnat på sina rätta platser. Säkerhetsnålar, solbrillor, hårsnoddar, reflexer osv.. Fyndade lite med, för jag ”hittade” en femhundralapp :)  I det gamla köket så hade vi en kruka med rabattkuponger, och även pengar mellan varven, den hade jag bara ställt ner i matkällaren.. Nu återfann jag den och blev femhundra rikare! Hihi. Hittade Patricias presentkort åxå, på Bodyshop och Guldfynd, så n u kan hon köpa det där Bodybutter som hon tjatat om.

.

Sen har jag sorterat ännu lite fler strumpor, och ta mig tusan om det inte minskar lite i udda-lådan..!

Perra och Janelle kom hem redan vid fyra idag, Janelle var så trött, det är jobbigt att jobba ;) medan Perra började lasta in de gamla spruckna solfångarna som han kastade ner från taket för ett tag sen i stora bussen. Tvättmaskinen tog han med åxå, den ska till Syltkrukan och deras stugor. Sen passade han på att slänga med all bråte vi lagrat i carporten åxå. Vi brukar samla en hög med skräp och så tar han en vända till soptippen sen.

Massa kartonger, tidningsinsamlingen, pantflaskor, glas, trasiga leksaker osv osv.

Jag begriper inte hur mkt skräp vi har! 

.

Sen ska han få ta med alla kläder jag ska skänka iväg , men de ville han inte ha nu, så de får väl stå kvar inne ett tag till då.

Jag får alltid sådana här städryck så här års, när man kan komma åt alla ställen utan att frysa ihjäl. På vintern så slänger vi  in så mkt skit och bråte och saker som ska sparas i en salig blandning i garaget, och sen får man stå där och röja sen :)

Så när vädret är så här ostadigt så röjer jag ! När solen sen skiner ligger jag och jäser, så det är som det ska vara.

.

I morgon blir det nog inte så mkt städa av, jag ska till tandläkaren med Robban. Patricia ska passa barnen hemma så vi kan åka bara han och jag, enkelt och bra. Hur han nu ska komma upp i tid…haha, vi ska vara där vid 12, och idag sov han väl till typ 13…. de är likdana alla barnen,vänder gärna på dygnet, och det gör mig inte ett dugg :)

Det kan få vara så på loven, ibland iaf.

.

Snart sovdags även för mig, men jag ”ska bara” lite först….tvättstugan en sista sväng, ge katterna mat, plocka in disken i maskinen osv..  :)

Natti natti

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viktoria

    Huset är jättefint, men dyrt.
    Vi hade fått 6 likadana villor som vårt för det priset, men så bor vi också på landet och väldigt långt från Uppsala :-)

  2. Lotta

    Lägg ett skambud på det ni tror ni får för ert typ., absolut inte mer. Vill de verkligen sälja så tar de ert bud annars inte. Kolla även med de stora vad de tycker. Visst det är ni som vuxna som bestämmer men ibland kan det vara bra att veta vad barnen vill och känner också. I detta nya så finns de ju egna rum till alla skolbarnen iallafall om än små och det är väl först då man behöver eget + flera allmäna rättså stora..
    Carola: Haha, alla barnen flyttar i samma sekund som vi säger att vi ska titta pÃ¥ ett hus :) De har kollat pÃ¥ planlösningen och redan bestömt vart de ska bo….men som sagt – under 5.3 milj sÃ¥ säljer de inte., sÃ¥ det är ingen ide att lägga skambud.

  3. Åsa

    Vilket hus!! Vilka ytor!! Men erat kök är mycket snyggare.
    Va, bra med 2 sovrum i källaren till de stora tjejerna
    Carola: Ja ! Visst är vårt kök snyggare :) De två stora tjejerna har varsitt rum i källaren redan här hemma. I det andra huset skulle de få mindre rum än vad de har idag…

  4. Sussan

    säger som nån sa, lägg ett bud,gärna under utgångsbudet, får ni det är det ju meningen =)
    får ni ett stort hus till billig peng, så kan ni bygga en ännu större pool oxå ;)

    Kram o lycka till

  5. Mikaela

    Helt sjukt dyrt! Svindlande tanke att köpa ett så dyrt hus, månadskostnaden måste ju bli hög som skam! Här där jag bor så skulle man få en hyfsat stor skogsgård för dom pengarna…

  6. Fia

    Lägg ett bud på det som ni kna tänka er och får ni det så var det väl meningen, eller hur:) Jättefint är det iaf och jag tyckte att det var sååå charmigt med alla snedtak!

  7. Ruina - tre barn under två år

    Jag förstår inte hur man hittar ett hus man får plats i med så många barn, haha! Vi har problem att hitta ett vettigt hus och då har vi bara tre barn i nuläget – fast det kan ju bero lite på vad man har att röra sig med för pengar också ;-)