Familjen Annorlunda

Aj då… ;)

Man lär så länge man lever, helt klart. Idag har jag lärt mig (igen..) att om man röjer hela garaget, släpar ut det mesta, möblerar om resten och släpar in det mesta av det man drog ut…då  ,,typ..känns det i hela kroppen …!

Ni som har minimalistiskt ”inredda” garage fattar inte, men ni som har det som vi, med fullt av bråte högt och lågt, saker, saker, saker …ni begriper precis hur jobbigt det är ;)

Välbehövligt dock.

Av nån konstig anledning så hamnar inte saker på sin plats, utan slängs ungefär i närheten och en stor del av min tid i garaget ägnade jag åt att återbörda saker till sina platser, som tex alla regnkläder, alla inlines, alla sovsäckar.

Alltså, om vi varit en liten familj, med kanske ett eller två barn, då hade vårt garage inte varit så stökigt, men fatta hur stort utrymme 10 sovsäckar tar??? Tio liggunderlag?? Fem par inlines, massa par skridskor, fem-sex hjälmar..Pust :)

.

Nu har jag fått iväg en massa saker som bara stått och tagit plats, det är fint att Syltkrukan utökar sina uthyrningsstugor :D  Ett vardagsrumsbord, en TV-bänk, en hatthylla, ett nattduksbord, massa mattor och en del annat jox står nu i gula bussen. Sen står det ett stort lass med saker som ska till Röda korset, typ 10 kassar med kläder, skor, böcker, väskor ….  Det kom en tjej idag och köpte vår trappgrind vi hade på Blocket, och hon fick ju skåda eländet i sin fulla prakt, för när hon kom så var typ allt i en salig röra :)  Jaja  :)

.

Böcker ja…måste fråga er, men är det överhuvudtaget nåt som helst värde i gamla böcker?  Ungdomsböcker från 50-60 talet??  Hittade pappas gamla Biggles, och mammas gamla Puck på nya äventyr, eller vad det nu kan ha varit.

De ska de få tillbaka :D Haha pappa, vänta bara tills du kommer nästa gång!!

.

Jag skickar iväg en bunt av mina gamla böcker nu, för handen på hjärtat så var de inte bra då, och jag kommer inte läsa dem igen, och att ungarna skulle öppna dem är skrattretande ;)

Vad vill du läsa? med Elsa Beskow tex…  Jag är sentimental och nostalgisk ut i fingerspetsarna, men jag orkar inte spara sånt längre. Det bara står och är ivägen och till irritation.

Bort bort bort :)

.

Alla småtjejer, från Corrinda till Lovelia , drog iväg till en granne och lekte och badade, men den här gossen höll mig sällskap i röjet:)

Vet inte om han hjälper eller stjälper bara…..men söt och go är han hur som helst.

Han klättrade upp i alla vagnar som jag släpat ut för att ta av tyg och tvätta, och satt där och höll koll.

Nu är de vädrade lite, och babykorgen har fått komma in :) den är vädrad och klar, och ska bara bäddas, gärna innan nån av katterna mutar in den som sitt sovrevir. De brukar gilla den, speciellt Smulan :)

Nej, de ligger inte där när det ligger en bebis i, utan de vill vara ensamma, så det känns inte som nån fara.

.

När Perra och Janelle kom hem och jag skulle avsluta i garaget, så kände jag plötsligt hur ONT jag hade överallt, och ingenstans. Men det är det ändå värt, för det är så skönt att få gjort det där trista. Som återkommer nästa år ;)

Efter middagen så åkte alla mindre barn med Perra till vår festplats, där de skruvade ihop dansbana och skjutbanor för midsommarfirandet.  Jag däckade framför Tv:n så fort jag stoppat Jordan i säng, och har slökollat på matlagningsprogram hela kvällen :) Halv åtta hos mig, så det där samma fast med kändisar, sen Leila bakar och så Jamie Olivers 30 min käk.

Men uppenbart så kollade jag inte så noga , för när Perra kom hem i slutet av Jamie Oliver och frågade vad han hade i den där såsen som verkade så god, så hade jag ingen som helst aaaaaning , haha.

Nu har jag precis kommit upp från tvättstugan där jag hängt upp dagens enda tvätt, den har legat klar sen i förmiddags nån gång…hm. Men den går ju ingenstans, ligger där så snällt och väntar.

.

Barnen byter sysslor idag :) Det går över förväntan med våra städområden! Tonåringarna är i särklass sämst….tvillingarna duktiga men måste påminnas och de små tjejerna superduktiga!

Vilken otrolig hjälp det är, varje område är gjort på typ max 10 minuter, men för mig att göra allt själv tar det ju då minst en timme.  Nu gör de ju inte allt jag skulle vilja, men tex i badrummet så ska de plocka bort tomma toarullar, snygga till handfatet, hänga upp handdukar, tömma sophinken. Tadaaa, klart.

Den som har Tvätt som sitt område ska ta en runda runt huset, både inne och ute, och ta med smutstvätt till tvättstugan och hänga upp det som är blött ute – handdukar-badkläder.  Hepp!

Jag är så nöjd med att det funkar, än så länge iaf.

.

Novalie ska läsa mycket under sommarlovet har skolan sagt, ja inte bara hon då, utan alla elever :)

Och det löser vi såhär:

                                                

Novalie läser Barbapappa för Lovelia som dricker välling och Trixie som är helt inne i berättelsen .Sötnosarna!

.

Dagens tandläkarbesök blev ju inställt förresten… 9.15 vaknade jag av mobilen och då var det tandläkaren som var tvungen att skjuta på tiden… Hm, om JAG hade ringt och avbokat tre timmar innan jag skulle vara där så hade jag fått betala…men när de gör det så är det helt i sin ordning? NJa.  Nu var det ju Robban så det kostar inget , men ändå, man ställer ju in sig och han hade haft svårt att sova för han var lite nervös.

Nu blir det i morgon 8.50 ist, och då kan Perra följa med honom och sen får han hänga med ut till Syltkrukan och jobba lite :) Det hade varit meckigt att få med sig alla de små dit till den tiden..:)

.

Nej, nu får det vara over and out från Uppsala !

Ha det så bra, och natti natti :)

.

Och just det ja, ni som tycker vi ska lägga ett bud under 5,3 milj….de har inte bråttom, och släpper det inte för mindre än utgångspriset, så det funkar inte .  :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viktoria

    Vi har sparat gamla Biggles, Femböckerna och mina gamla Kitty…men det är nog också allt.
    Våra två äldsta har uppskattat Femböckerna och där fick vi faktiskt köpa till några delar som vi inte hade, så bra tyckte de att de var! Men visst blir det lite komiskt när åttaåringen undrar varför de bara inte ringer någon på mobilen när de är fångade i nån fälla :-)
    Som elvaåringen påpekade så är böckerna snudd på antika nu.
    Elsa Beskow och andra kulturskatter kan man gott spara. Läs dem åtminstone EN gång till.

  2. Hanna

    Skänk böckerna till en lokal skola eller förskola. Tror nog att de skulle ta emot böcker med glädje, beroende på vad det är för böcker ;).

  3. Ida

    Vad söta tjejerna är när de läser för varann :D
    Jordan är ju jättegullig, glad som alltid :)

  4. vanessa

    Hej! Har du gamla Lotta-böcker är jag intresserad av att köpa! Kram o tack för en bra blogg!

  5. Karin

    Men hallå, du kan inte slänga Elsa Beskow-böckerna!!! De är ju en sagoskatt!

    Annars håller jag fullständigt med dig i att det är alldeles underbart att röja emellanåt!

  6. Karin

    Hej hej!
    Jisses vad duktig du är som har farit fram som ett jehu och röjt, kan tänka mig att det, trots all värk, känns väldigt bra.
    Hmm, vi har några såna där ställen med här hemma, som skulle behöva STORröjas, det är ena riktiga energislukare de där ställena, bara av att man VET hur jä*ligt det ser ut där, och att det verkligen borde tagits tag i det för läääänge sen. Men men, ”skiten” lär ju ligga kvar ;)

    Kram