Familjen Annorlunda

Novalie 8 år!!

Igår, måndag den 23 maj, så fyllde våran Novalie 8 år!!!

Vi samlade ihop oss i köket vid 6.45 , alla utom Jordan som sov som en stock, och ni vet ju hur man säger: Väck inte den björn som sover ;)  ( = om Jordan inte vaknar är chansen att mamma kan krypa till kojs en stund till stor*s*)

Så tågade vi in, sjungandes vårt vackraste…hm..

Novalie som längtat så mkt, det är lite jobbigt att fylla år nio dagar efter tvillingarna, satte sig upp, gnuggade ögonen och började öppna paket:)

  Pet shops trillingar, zoubles, linne, kjol och byxdress, och en Barbiefilm

  Kläderna från Lindex 

Hon gillar byxdressar, eller jumpsuits som det väl kallas, och den här var mjuk och härlig. Finfina priser dessutom, linnet och dressen var märkta Summertime och nedsatta rejält :) Nice att det var just de jag gillade då.

Efter paketöppnande så var det ju vanlig vardag, göra sig i ordning till skolan osv.

Jag … ja jag gick och lade mig igen ;) Mådde illa och var lite yr, bebisen låg och tryckte upp sitt lilla huvud i mitt mellangärde, men vände sig snällt när jag vilade en stund till.

.

Vid 11 var jag på kyrkis för utvecklingssamtal om Trixie , och det var ca 45 minuters ren glädje och stolthet :)

Jag är så glad att våra barn är älskade av andra vuxna än oss, och den kärleken är ömsesidig. Vi älskar kyrkis och fröknarna där, och det känns fint att dela uppfostran av våra barn med dem :)

.

Hem igen, och på eftermiddagen när Novalie kom hem så började den stora väntan. Det skulle nämligen komma ett STORT paket till henne med lastbil!!  Hon hade önskat sig en cykel eller studsmatta, och glädjen var stor när DHL äntligen kom med en stor studsmatta :)

Nu har vi TRE :)

 Det är den bakom Jordan som är ny. Vi provar en grön den här gången, de ska ju vara lite stabilare, bättre och tystare…Vi får väl se.

Ja, nu tycker ni att vi är helt knäppa som har hela tre , eh det är faktiskt fyra om man ska räkna den lilla fyrkantiga, studsmattor, men med tanke på att vi har åtta barn som hoppar, och de barnen i sin tur gärna har en tre fyra kompisar i var med sig hem, som hoppar, så är det alltid fullt på alla mattor!!

Det är enklast och ger mest harmoni på det här viset :D  Ingen gillar ju att vänta, och att sen få hoppa en minut i taget eller så, och vi har plats för dem.

Nej, inga skyddsnät har vi heller… Och det är helt medvetet. Vi tycker att näten ger en falsk trygghet, de gånger vi sett barn hoppa i sådana så tycker vi att de använder nätet som leksak, de kastar sig mot det, och hoppar vårdslöst. Sen det här med att det hänt en del olyckor där barn strypts när de blivit hängande i nätet…

Nog kan de trilla ner nu, men det händer sällan…Jag ville skriva aldrig, men då händer det ju i morgon ;)

De barn vi hört talas om som gjort sig illa, har alla haft skyddsnät, och sen hoppat snett eller hoppat ihop med någon annan, och då hjälper inte nätet ändå, ingen av dem har ramlat av.

.

Medan Perra satte upp studsmattan så åkte ju jag iväg på bloggminglet…Ja på Novalies födelsedag…men det blir så ibland :) men enligt honom så hoppade och studsade alla resten av kvällen :) förutom när de åt frusna tårtor som jag köpt till födelsedagsfika .

.

Märktes i morse, när jag vaknade …håll i er…9.51 !

Fasiken, vi ska vara på sommarkyrkis halv  elva….  Jordan sov som en stock, Trixie med, men Lovelia hade nog precis vaknat, hon låg och bläddrade i en bok. Jag gjorde mig i ordning, gjorde välling till Loppan och Jordan, gick in med den till honom och då hade han precis vaknat och låg och gnuggade sig i ögonen. Frukost, påklädning och sen iväg.

Man behöver ju inte passa nån tid, så vi hade ju inte bråttom, även om vi ju ville dit så fort som möjligt.

Vi träffade W och J utanför, och så gick vi in för att pyssla lite, leka lite och äta lite våfflor , sjunga lite och pyssla lite till . Härligt.

Novalie och V kom efter att de slutat skolan, då var det precis slut, men de hjälpte till att plocka ihop spårbanan de haft ute, och sen gick vi tillsammans för att kika på fåren.

  Några lamm gillar att bli klappade mer än andra :) Den här ungens mamma ropade på honom hela tiden, men det struntade han i, han hade det bra där han var .

Jordans skor hittade jag i en låda i garaget, det är Pax dojor, och i princip oanvända, och det är inte jag som köpt dem :)  Vi tackar den som gav dem till oss, när det nu kan ha varit. Sitter perfekt, men just nu är de i karantän, för de är fulla med fårskit….

Jackan och byxorna är från D&J och skjortan köpte jag på Lindex  samtidigt som jag köpte Novalies. Den är så fin! Han fick ett gäng t-shirts åxå, för han hade nästan inga, och det är ju inte så kul med långärmat hela sommaren.

 Det här lammet skrämde halvt slag på stackars Jordan ;) Han satt på huk bakom den, bredvid Trixie, och klappade den på ryggen. Lammets mamma ropade på det och när den svarade med ett ljudligt Bääääää! så blev Jordan skiträdd, flög bakåt och satte sig på rumpan och storgrät.

Det var han inte beredd på ;) Iom att han hade händerna på magen så lär det ju ha känts OCH hörts .

Sen ville Jordan inte alls klappa några läskiga lamm längre , han ville hem och sova :) så det gjorde vi.

Skjortan igen, den var fasligt svår att få med på bild ser jag, men den har både ficka på magen och huva. Kommer funka finfint i sommar som lite solskydd , tunn och sval.

 

Robban var lite seg ikväll, ville inte åka på tennis för han kände sig förkyld..hoppas det stannar där!  Corrinda var på basket avslutning med alla lagen och kom hem med en liten pokal som det stod Årets Kämpe på :)

Det var, om jag fattade det hela rätt, till hela laget men hon fick ta hem den tills vidare. Så kul att de uppmärksammar dem :)  Corrinda ÄR verkligen en kämpe! Det finns ingen som går in så för basketen som hon gör, som har koll på att nu kommer det gå åt skogen eller tvärtom: Nu kan inget stoppa oss från att vinna! Hon ler från öra till öra så fort hon är på planen, och älskar verkligen att spela, och hon ger aldrig någonsin upp :)

.

Janelle hade sista konfirmationsundervisningen för årets konfirmander, hon är ju hjälpledare, och det är konfadags i helgen. Idag damp det ner ett brev från kyrkan och när hon öppnade det så hörde jag ett glatt Tjohooo!

Som tack för att de varit ledare så bjuder kyrkan dem till Grönan, buss, inträde, åkband – rubbet :)

.

Nu ska jag kolla vilken tid bion går i morgon, och vart, och sen sova. Det är sommarkyrkis i morgon med, om alla håller sig friska!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mamma Anna

    Allvarligt så förstår jag inte hur du tänker gällande skyddsnät? du menar på att barnen måste lära sig? den hårda vägen då? barn gör inte alltid som man säger…det vet väl du nu när dina barn cyklat på en livsfarlig väg fast de inte fick? det finns massor av fakta på hur viktigt det är med skyddsnät…det är bara att läsa på lite av alla testfakta som finns…jag tror helt ärligt att det beror på lathet att ni inte har satt upp;)
    http://www.testfakta.se/sport_fritid/article14856.ece
    http://www.studsmatta.eu/
    http://www.vardguiden.se/Tema/Barn-och-foraldrar/Barn-och-olyckor/Studsmattor/

    Här är bara några av alla de länkar som finns om skyddsnät, det står bl.a. ”det finns nog ingen som köper en studsmatta utan skyddsnät till sina barn” joha…det finns det tydligen…

  2. Katie

    Grattis fina underbara Novalie <33 bara älskar denna lilla ljuvliga unge <33 =)

    Carola jag har nu haft min valp hemma i tre veckor imorgon :D Hon är såå otroligt underbar! Du kan se bilder på henne på min blogg nu =)

    bland annat främst på denna länk, i hennes kategori på min blogg =) Fann inte din e-mail adress nu dit vi pratade på att jag skulle sända bilder på henne när jag hade fått min valp. Sedan har det ramlat bort men kom på det idag att vi pratat på det! :D Det är verkligen intensivt att vara "småbarnsmor" å då har jag ändå bara en xD Men suuuper roligt är det, intensivt och super kul!!! :D

    http://katiegruneriksson.bloggplatsen.se/kategori/108935-tanspots-now-or-never-nella-nucella/

    Varma kramar, Katie
    Carola: Katie, jag försöker kommentera inne hos dig, men fÃ¥r bara meddelandet att jag sklriver för fort…vilket är trams, för såååå fort skriver jag inte:) Men du…jag säger det här dÃ¥,. vilken ljuvlig liten gospropp! FörstÃ¥r att du är glad, stolt och kär:)

  3. Sofia

    Jag skulle inte välja bort skyddsnät, men det beror också på att jag sett en allvarlig olycka på nära håll. Sen är ju inte studsmattorna världens bästa heller. Hopparen kan lätt slå sig på ramen eller fastna mellan fjädrarna och det är stor halkrisk. Och i värsta fall ramlar man ju ner. Men det diskuteras ju angående en lag om skyddsnät ;)
    Carola: Och jag väljer lätt bort det utan att ens tveka, iom att jag då sett olyckor hända MED nät . Man kan göra illa sig på allt, och man kan inte skydda barnen från allt, om man inte sätter de i ett madrasserat rum då förstås;9 Jag tror stenhårt på att de lära sig via erfarenhet och ansvar, och även hänsyn. En lag på skyddsnät skulle jag strunta högaktningsfullt i :)

  4. Sussan

    Min systers pojk har varit hjälpledare oxå, som tack fick de en resa till spanien ;)

    Nån vecka tidigare va han med dem till London, ni kanske skulle lämna in som förslag att nästa gång kunde hjälpledarna bli bjudna på en resa till spanien =)

  5. Bettan

    Vi ska köpa studsmatta nu i veckan men funderar över storlek och pris? Var köper ni era ifrån?

    Vi kommer garanterat att köpa med nät, har många träd precis bredvid och vill inte riskera några allvarliga skador.

  6. Madde

    HÄRLIGT!!! med en som säger som jag angående skyddsnät….. ALLA tycker jag har fel meen anser lär de sig ifrån början att man MÅSTE ta det försiktigt å inte hoppa som en dåre så brukar det fungera…..
    Ha en BRA dag!!