Familjen Annorlunda

Inte bara på internet…

….det finns även fega stackare som måste vara anonyma för att säga sin åsikt IRL!!

.

Detta hittade vi i vår brevlåda i förmiddags.

Som ni vet så blev en av våra katter påkörd för någon månad sen, och vi skrev då ihop en lapp som vi delade ut till alla våra grannar på gatan , den var ytterst vänligt hållen, och vi påminnde om vikten av att köra långsamt och ta det försiktigt på gatan, för vi har många barn och djur som bor här. Ingen vill ju köra på ett barn, tänkte vi, och trodde att alla skulle ta till sig detta och sänka hastigheten. Den är hög, det rör sig om 50-70km /t på en liten villagata.

Ingen brydde sig :(    INGEN…

När det blev varmare och ungarna började kika ut ur alla hus men farten fortfarande var otäck hög, så ställde vi ju ut en dockvagn och en trehjuling i gatan, inte mitt i, utan strax utanför vår infart. Som en liten markering om att här finns det barn! På trafikskolan fick jag lära mig : Kommer boll – kommer barn!  Alltså att om man ser ett tecken på barn så är det troligt att det faktiskt dyker upp ett barn strax därefter. Sänk farten…

Ingen brydde sig, alla gasade på lika. Extra upprörd blir man ju när de småbarnsföräldrar som finns kör som bildårar utanför oss, men saktar ner hemma hos sig själva…

Ja, jag kör skitsakta på små villagator, det rör sig om 10-15km/t, sådär så man får sitta och bromsa för bilen kör av sig själv, iaf om man har automat som ju jag har :)  Jag kör förbi alla deras hus i krypfart, men ingen återgäldar det utan blåser förbi oss.

.

Nåväl, folk flyttade in dockvagnen, och var på ungarna om att vi inte skulle ha sakerna där…Märk väl — de var på våra BARN, inte oss..  En pappa på gatan som Perra hejade på när de möttes vid glassbilen, sa inget då, utan sa till Robban strax efter..  Fegt.

.

Då tänkte vi att vi gör väl som flertalet andra på gatan då, parkerar på gatan. Det finns flera som alltid står på gatan.

Då tog det tre dagar så druttade denna lapp ner i lådan.

Anonymt.

Till BARA oss.

På hela gatan….

.

Ja jag vet inte jag, ska man skratta eller gråta?

Jag gillar speciellt delen där de skriver: Då spelar det ingen roll vilken hastighet man har….

Nej just det, det är ju precis därför man sänker farten längs massor av vägar….för det har ingen betydelse  om man kör i 90 eller 10..

.

För sakens skull så kan jag gå med på att det finns en solklar poäng i brevet, det ÄR inte bra att parkera på gatan, men de vet ju anledningen… Att de kör för fort.  Och vi är inte ensamma om att stå på gatan.

Sen undrar jag ju vad de tror, att vi menar bara våra ungar?? Att vi, som har så många inte kan hålla koll på dem??

Våra barn leker inte på gatan. De är försiktiga när de vistas på gatan, och vi är ett av de få hus på gatan som har staket med grind, och alltså kan känna oss relativt trygga. Men, en OLYCKA händer ju bara.

Barn är inte trafiksäkra förrän i 12 årsåldern, och de är fruktansvärt opålitliga, rätt var det är så gör de nåt man inte räknat med…

Jag testade en av grannarna här om dagen, genom att när jag satt i min bil på gatan, och skulle köra iväg, och såg att han kom, så lät jag honom köra förbi. Strax innan han nådde mina baklyktor så öppnade jag min dörr..Alltså i så pass god tid att han skulle hinna reagera och bromsa in….  Vad gjorde han??

Han MÄRKTE DET INTE!!!  Jag hade kunnat slänga upp hela dörren så han brakade rakt in i den, för han hade absolut ingen som helst koll….  Och, som lagen säger..”Du ska kunna stanna för varje förutsägbart hinder” och det gäller oavsett hastighet.

Jag kan säga att det kändes inte speciellt bra, han körde i gott och väl dryga 50.  Hade det sprungit ut en hund eller unge framför honom hade det inte gått bra.

.

Vi är inte enbart måna om våra egna barn, vi tycker det är högst obehagligt att farten är så hög, för allas barn, men det är vi ensamma om tydligen.

.

Jag vet att jag har tjatat om det här, och säkert är ni flera som tycker att jag är en grinkärring som borde flytta ut i urskogen där inga bilar finns  ;) men det tänker jag inte göra.

Just nu är det här nåt som upprör mig, oss, det är faktiskt så att folk som kommer på besök reagerar över hastigheten…Vi har bott på liknande gator tidigare, och aldrig haft några problem.

Att folk ska lägga ANONYMA jäkla skitlappar i vår brevlåda, istf att ringa på, eller åtminstone skriva under med sitt namn, det är ju helt ynkligt.  När det gäller en sån sak som barnens säkerhet. Vad tjänar man på att köra 70 istf 10 på en väg som är kanske 100 meter lång? Två sekunder?? Fem?? 

Är det värt det, när man sitter där och är vållande till ett barns olycka?

Jag har  vårdat barn som blivit påkörda i väldigt låga hastigheter, och det är ju inte roligt att kanske ”bara” ha skrapat upp hela sidan på ansiktet och brutit ett ben så man får ärr för livet… En olycka händer snabbare än en gris blinkar!

.

Vårt svar på den anonyma lappen är : Fegpropp, vi hade så gärna diskuterat detta, och vi hade mer än gärna flyttat vår bil i utbyte mot att du sänkte farten, men nu kan du fetglömma det! Synd.

Imorgon ska jag ringa halva Uppsala kommun för att få ett svar på vad fan vi ska göra för att få ett slut på det här.

Som vanligt kommer de att hänvisa mig än hit och än dit, ingen vet och ingen kan ta beslut, och blablabla.

.

Jo, jag har trevligare saker att skriva om åxå, och de kommer i ett eget inlägg :)

Till alla: Kör sakta  :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Trist att inte kommunen tar ert problem på större allvar
    :( Vår kommun satte upp blomlådor som farthinder på en väns gata där samma problem fanns. Det blev både snyggt och bilarna fick köra slalom i lugn fart! LYCKA TILL :)

  2. Petra

    Skulle ju naturligtvis stå… Förstår inte att alla människor INTE känner detsamma……

  3. Petra

    Hej Carola.

    Först måste jag bara säga att du är toppen bra på att skriva! Genom de sätt du skriver på, blir läsningen mer intressant och rolig :O).
    Kanon bra inlägg angående fart på bilarna i vilakvarter. Förstår inte att alla människor känner detsamma!? Vi är väl rädda om barn och djur? För mig är det självklart att hålla lägre hastighet på de ställen där man vet att det finns barn eller att det krävs av annan anledning. Stå på er! Ni har helt rätt. Fega människor som inte kan stå för vad dem tycker, det man inte kan säga i ansiktet till folk, kan man hålla tyst om! Säg endast det du står för, mitt motto, genom detta undviket man obehagliga situationer. Må så gott. Blir så glad av din blogg samt att du låter oss följa din vardag tillsammans med din underbara familj :O). KRAM
    Carola svarar. Tusen tack!! Och vi stretar på med fartdårarna, fast man börjar känna sig som en motvalls kärring…;)

  4. Sarah

    Vilka jäkla tramsiga och otrevliga grannar ni verkar ha. Tråkigt. Håller med, hur svårt kan det vara att sakta ner i ett villaområde? Man kan ju verkligen inte ha minsta lilla konsekvenstänk om man beter sig sådär. Sjukt jäkla fegt att vara anonym också.
    Carola svarar: Ja det är det anonyma som stör oss mest. Nu vet vi att det är NÅGON som sitter och surar, men inte vem….

  5. Ulrika

    Hej jag tycker ni ska tipsa polisen om att ha fartkontroll på eran gata….det kanske svider lite extra om det kostar!
    Carola svarar: Ja det vore nåt, för kostar det så kan man lätta på gasen…Funderar på att hyra in en älg åxå som kan strosa lite över gatan, för om ens bil kan bli skadad så saktar man åxå in:)

  6. Malin med Tilde, Nora o Ellen

    Jag gillar delen där ”då spelar det ingen roll vilken hastighet man har”. Jomen eller hur!!! *suck*
    Carola svarar: Nej eller hur? För om man kör i 10 km så hinner man ju inte alls med lite bättre…blä:(

  7. Mia

    Tycker det är respektlöst av förare att inte sakta ner då de VET om att ni har barn.
    Carola svarar: Inte bara vi har barn…det kryllar av dem, senast idag så rymde två…inte mina…Kunde gått illa om fartdårarna kommit

  8. Conna

    Vi har också problem med våra grannar. Vi bor i kedjehus med en garagelänga dvs att inga bilar ska köra in mellan husen. Ändå är det ett flertal som kör in så fort de har varit och handlat lite. Och inte kör de sakta heller. Jag brukar ställa ut den minstas trehjuling, fast jag vet att det inte är populärt

  9. Maria Piteå

    stå kvar med bilarna på gatan tills dom får tummen ur röven och kommer och knackar på och vågar prata med er det skulle jag göra. ja menar du har helt rätt i det du säger man kör sakta på ett villa område. jag har själv inga barn och är 23 men jag tänker så långt då tycker man att föräldrar till andra barn borde tänka så men tyvärr inte.

    Stå på er och flytta inte bilarna förens det händer något med farten

    kram

  10. mona

    Hej! Skulle inte du kunna ta kort på erat nya kök och lägga ut i bloggen. Skulle vara jättekul att se! :)

  11. 6barnunder7

    Jättetråkigt att det ska behöva vara så. Vi har också många barn och försöker hålla dem från gatan och lära dem trafikregler, men saken är bara den att där det är många barn drar det till sig ännu fler barn för de har kompisar, andra barn som cyklar förbi stannar och leker osv osv.

    Har turen att bo väldigt bra med en återvändsgränd, men har problem med ungdomar som inte kan förstå hur fort det kan gå när ett barn springer ut.

    Hoppas verkligen att det löser sig.

    Kram Anna
    6 barn under 7