Familjen Annorlunda

Ska jag berätta??

Om man i sin iver att faktiskt döda alla baciller, virus och äckliga bakterier slänger i en filt i tvättmaskinen av misstag, en filt jag hade som liten och som är ren och skär nostalgi…på 90 grader…vet ni vad som händer då??

:)

.

Ja den  var sig inte riktigt lik nu när jag tog ur den ur maskinen, kan jag lova ;)

Den var lite mer färgglad när den åkte in….och lite …mindre??  Jag trodde det var ull i den filten, men då borde den ju tovat ihop sig till ett frimärke väl i den temperaturen? Inte tappat all styrsel och blivit större och tunnare :)

Jag tror att den kanske blev bättre i storlek, men tristare i färgerna….Ska se hur den ser ut när den torkat…På torkställningen, jag vågade inte utmana ödet och tumla den :D  Åxå..

.

Jag var ju nere i tvättstugan nyss, och nu börjar det se för jäkligt ut där..REN tvätt överallt! 

( jo smutsig med, men det är det ju alltid)

Jag har inte haft nåt ställe att vika tvätten på under bygget, och bara tvättat och slängt det i korgar..Fasiken vad jag har att göra nu ;)

Men hellre ren än smutsig tvätt, men det blir ju inte så slätt och skrynkelfritt direkt av att ligga nertryckt i korgar.

.

Jag stryker bara i absoluta nödfall, och knappt ens det. Jag har en mangel som jag kör dukarna igenom, helt suveränt!

Skjortor som måste strykas läggs i en korg i ett skåp och sen glömmer vi dem ;)

Det allra mesta blir fint om man hänger upp det noga efter tvätten, eller tumlar det och viker direkt…inte som nu mao..

Sen kan man redan i affären göra ett val – är det här plagget VERKLIGEN så fint att jag vill ha det trots att det är ett måste att stryka?? Oftast är svaret Nej.

Det allra bästa materialet ur den här synvinkeln är ren polyester :)  Tvätta och häng upp, klart, inte en skrynkla ;)

Småtjejerna har prinsessklänningar som vi köpt på marknad, de är gräsliga med massa färger och mönster, men de älskar dem, och jag med, eftersom de är just precis så enkla som ovan – tvätta häng klart. Dessutom syns det inte att de är tvättade 2000 gånger :)  Outslitliga ;)

.

Sen om jag måste stryka nåt, oftast en blus till mig själv ;) så kan jag stå där i flera timmar och stryka både det ena och det andra, för det är ju faktiskt väldigt avkopplande! Luktar gott, blir fint, man känner sig duktig :)

Jag tycker ju egentligen om att stryka, men har inte riktigt tiden. Förr, så strök jag mycket, men då var vi å andra sidan bara vi två vuxna. Jaja, jag kanske börjar igen när jag blir pensionär :)

.

Nu ska jag sova! Tror jag…HOPPAS jag ! 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.