Familjen Annorlunda

Slut på sportlovet!

Back to business igen då, med blandade känslor… Vi har haft det himla mysigt hemma, hela familjen, trots att det varit lite baciller med och blandat sig i ;)

Vi har inte gjort så mkt mer än röjt och fixat, men barnen har haft roligt ändå. De  är så söta, för under lov, när deras kompisar är bortresta så har de så kul ihop! Novalie och Corrinda har flyttat in till Trixie och Lovelia och ett tag hade de en TV där inne med, och så ligger de och snackar och bubblar innan de somnar :)

Skidorna vi köpte har de skidat runt på och vi har ett fint spår på tomten nu, alldeles lagom runda för dem :)

.

I morse var de lite sega sådär som sig bör efter ett lov, men kom iväg ändå. Perra var hemma idag med, för min bil var ju på service, och just den dagen så fick vi tid på BVC för Jordans 18månaders koll.

Det är inte så jättelångt att gå, tar väl en halvtimme max, men med Loppan och Trixie blir det långsamt tempo, så det enklaste blev att han var hemma och tog med prinsen på besöket.

Jag får ju inte köra hans buss, för det är en lastbil…

Jordan skötte sig såklart, som vanligt utmärkt, och han väger nu 12,3kg och är 84 cm lång. En lång kille mao, men det visade sig, när jag plockade fram övrigas BVC kort för att jämföra….(nej man ska inte jämföra barn, men det är skitkul!) så var Lovelia lika lång som 1½åring, men övriga har varit kortare.

MPR sprutan fick han åxå, och det innebär feber om en sisådär 10 dagar…

.

När Jordan sen sov lunch så plockade tjejerna fram lite lera:

Ja eller ”lite” var ju en underdrift, kanske…  ;)

Vi har haft allt pyssel uppe på en av de byråar som nu står nere, och pysslet hamnade på golvet här uppe…så Jordan har gått och burit på burkarna i flera dagar, och tjejerna har velat leka med lera, men eftersom de blir såååå söligt, så har de inte fått. Förrän nu idag. De satt i flera timmar och grejade :)

Jag och Perra satt i vardagsrummet, drack kaffe och skrev ihop en anmälan till Skolverket…nu är den inskickad. Ska se vad mer vi kan hitta på :)

Rätt var det var så kom de in och visade vad de gjort, ser ni??

Ledtråd: Mat :)

Lovelia har gjort en hamburgare … :)

Trixie då?

En solklar pizza med gurka och spagetti… ;)

.

När de var klara så rymde jag ner i klädkammaren för att sortera tusen klädkassar som står där, så Perra fick dammsuga hela övervåningen ;)

Fasiken vad mkt kläder vi har!!!

Kasse på kasse på kasse…det tar aldrig slut.  Tjejerna gillar oftast ungefär samma saker så det är idé att spara dessutom. Vissa saker känns bara för omoderna nu, tex de väldigt utsvängda byxorna som var poppis när Janelle och Patricia var mindre, och de hivar jag till Röda korset. Samma med kläder som jag tycker är fula…de åker, för jag ids inte se dem:)

.

Mitt i ringde min syster, hon undrade om hon fick låna sin gamla bil, som vi köpt åt Janelle att övningsköra med.

Syster yster hade kört av vägen och krockat med en träd så hennes nya fina bil är kaputt för tillfället…!  Halt som såpa på vägen, och trots knappa 40km/t så gick det åt skogen..Inte kul, men kunde blivit värre.

.

Samtidigt ringde Perra om våran bil, och jo den var klar, så då åkte vi och hämtade den, och nu har jag vindrutetorkare, och lyse som funkar som det ska.   :) Tutan glömde jag testa…

.

Nyss var jag ute och startade upp Mazdan som syster ska låna, och trots att den stått sen 21 november så hoppade den igång, efter att vi ställt in en kupévärmare i motorhuven:) Luktade satan om den bara….men det ger sig nog  med lite ny fräsch soppa i.

Nu måste jag ut i kylan och leta efter Perras bilnyckel, han lyckades TAPPA den, troligen under all snö som vi sen sopade av Mazdan..han har letat redan så nu ska jag göra ett försök, annars får jag inte ut min bil i morgon, hans blockerar.  Karlar!  Han gnäller alltid på min bilnyckel som har ett lång illgult band på sig, men den tappar man inte obemärkt i en snödriva iaf :)

.

Ha det gott :=)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melinda - mamma till Julia

    Gud vad de är lika Trixie och Lovelia! Jag trodde först att det var samma person, haha! Gulliga så!
    Carola Ja de blir mer och mer lika! Ungefär lika långa är de åxå:) svårt att se skillnad ibland…

  2. Johanna

    Hej!
    Har en fråga kring vaccinationen av Jordan. Du skrev att han förmodlogen får febe r om tio dagar, tar det så lång tid alltså!? Jag trodde de fick de direkt, eller ja typ på kvällen samma dag. Jag har ingen erfarenhet, men ska vaccinera min dotter 18 månader på måndag. Hur länge får de feber, blir de riktigt sjuka?
    Tacksam för svar av en veteran som du!
    Carola:: MPR sprutan brukar kunna ge feber efter 10-12 dagar och den sitter i nån dag eller två, ibland kan de få lite prickar. Novalie som var ganska stor när hon fick den fick en gräslig reaktion med massa prickar och hög feber, se min gamla blogg, borde vara under Juni 09 eller så. Men det är ovanligt!
    Efter de vanliga vaccinationerna, polio, hib osv brukar febern komma på kvällen.

  3. Fia

    Tack!
    Skönt att slippa springa runt och leta:) Jag är lat! Hittade inget på kronans när jag var där på Gränby.
    Kram!
    Carola: Inte?? Vad dåligt sortiment de har…Hoppas du får tag i det, annars kör på med korin:) och…krya på er igen!!

  4. Carola m 8

    Fia: Apoteket!! Det var maken som handlade och det brukar vara vid Coop. Annars funkar klorin:)
    Krya på er!!!!!!!!!
    Jenny: Vi hittade den…inne i Jordans säng!!! Efter att ha krattat snö en evighet kom han på att kanske hade han tappat den där när han lade Jordan…åh!

  5. Fia

    Hej!
    Magsjukan härjar och jag vet att du lyckats få tag på dax desinfektion+ ngnstans ifrån här i stan så jag undra lite snällt om du kan berätta var? Hinner inte springa runt och leta.
    Kram

  6. Jenny

    Sånt är irriterande. Min man lyckades tappa vår enda bilnyckel till vår enda bil i snön i vintras. Vi hittade den efter 24 timmar. och den fungerade. En ny nyckel kostar till vår bil nämligen 3000 + att det tar 2 veckor att få hem den. Behöver jag tillägga att detta hände den 21 dec. och att jag fick lite panik över att jag då inte än hade köpt julmat och julklappar. och vi bor dessutom inte i stan.
    Men det löste ju sig….som allting brukar göra. :)