Familjen Annorlunda

Bio :)

Först, eftersom jag sitter framför tv:n med Melodifestivalen – är det verkligen NÅGON som tycker det är roligt med så här många deltävlingar???

Jag var less efter första…inte ens ungarna tycker det är superkul…För vem är det gjort egentligen? Tror mig veta svaret: För att SVT ska kunna suga ut så mkt pengar som möjligt genom dessa sms röster……  ;)  Eller?

Den kan ju åxå vara anledningen till att det är så usla program resten av året…budgeten är övertrasserad redan i februari pga av tusen tråkiga melodifestivalendeltävlingar .

Nu är det snart slut för ikväll, pust, fast barnen inte är direkt jätteintresserade så nog tusan ska de kolla på det här uppe med oss…. 

Nå, nog om det, jag har fler klagovisor ikväll ;)

.

Perra har burit ner de två resterande byråarna nu, och hoppsan, vad stort det blev där de stått!!! Och vad bra de passade nere!  Värsta bästa grejen ju.

Nu återstår bara att sortera, rensa och röja i röran som blev av omflyttningen…

.

Igår bokade jag biljetter till Trassel, och under över alla under så höll sig alla friska, så vi kom iväg!  :)

Skjutsade Janelle till Justus innan vi styrde bilen mot stan, och parkerade på St Eriks torg: = 80kr….!  Ihh.

25kr timmen, och vi var såklart tidiga, och så visste jag inte riktigt hur lång filmen var så det blev nog en timme för mkt:..  Men Tjugofem kronor i timmen???  Blir galen på att det ska vara så dyrt att parkera här.  Vid Flustret kostar det bara 10kr/timme men det blir närmare att gå från torget och det fick vara värt massa pengar .

.

Hämtade ut våra reserverade biljetter, och sen gick vi en sväng ner på stan, jag skulle titta på H&M om de hade en träningströja i den storlek jag ville ha, men det hade de inte, och så kom jag på att jag nog faktiskt inte ville ha den ändå ;) Långärmad…fast tunn, njä.

Ingen av tjejerna i min lilla trio hade tagit på sig vantar så vi köpte ett trepack tunna fingervantar , och så hittade vi sådana där dansskor i rätt storlek till Novalie, äntligen. Hon har för stora fötter för sådana där grejor ..

Vid kassan kröp alla tre in under ett bord:

  Men, tjejen i kassan påkallade min uppmärksamhet:

– Du får inte fota här inne!

Eh va?? Jag fattade inte ett dugg, men visst, jag stoppade ner mobilen igen.

-Jag vill att du raderar den där!

-Du skämtar med mig!? Jag fånglodde på henne och funderade på vad jag fotat som var så illa? Mina barn under ett bord, inte ens de som jobbar där kan säkert säga om bilden ovan kommer från deras butik eller från nåns vardagsrum, eller hall kanske med tanke på skor och ytterkläder ;)

” Avslöjar jag era yrkeshemligheter nu?? ”frågade jag samtidigt som jag fortfarande inte bestämt mig för om hon var på allvar eller bara skämtade, men hon såg inte glad ut.

– Det har inte med det att göra! snäste hon, och jag väntade på en förklaring på VAD det hade med att göra, men hon uppmande mig återigen att radera bilden, och tja, det gjorde jag kanske. Eller kanske inte  ;)

.

Givetvis blev jag på skitdåligt humör..och tänkte verkligen ifrågasätta varför man inte får fota, typ allt i deras butiker finns på nätet…och var förbudsskylten sitter om det är så viktigt, men hon var så sölig så kassörskan intill blev ledig före henne så jag gick ju såklart dit. Den tjejen var övertrevlig i stället….som om hon ville gottgöra sin kollegas barska tjurighet ;)

Nu sa jag inget, men det dåliga humöret satt kvar…fasiken åxå, ogillar att mitt humör spolieras av folk  sådär! Hade hon gett mig en konkrekt anledning till fotoförbud så hade jag haft lättare att släppa det, men att bara få en skarp åthutning gör ingen glad.  Jag som dessutom är den mest laglydiga människan som finns…. :)

Nu kommer jag för alltid vara lite avig mot H&M….inte bra för dem, jag är en utmärkt kund ( haha)  men Lindex och Kappahl visar tumman upp för det blir ju mitt förstahandsval.

.

Nåja, vi gick in på Pressbyrån och köpte lite choklad och sen var det dags att gå till bion för att hinna kissa och handla popcorn .

Lovelia var inte kissnödig, så jag förstod att vi skulle behöva gå ut under filmen, och prisade mig själv som valt platser högst upp, längst ut på en kant . Kallas erfarenhet  ;)

Toaletterna på Spegeln är för både herrar och damer….och alla män därute….jag föredrar enskilda damtoaletter .

Så fort en man har tillträde så blir det sunkigt, jag fattar inte riktigt, men så  är det . Sorry.

Nu köpte jag ju små fina handspritsflaskor med pump i London, så efter handtvätt fick alla en rejäl avspritning, så känns det bättre :)

Vi hade perfekt tajming för när vi ställde oss i popcorn lön var det typ tre personer före oss, men bakom oss…..hoppla, där kom resten av alla besökare .

Handlade för 200kr. Biljetterna gick på 435kr, så slutsumman blir hög :) Parkering, biljett, popcorn….

Gav barnen varsitt par 3D glasögon och så satte vi oss:

Novalie, Trixie, Lovelia – coola tjejer :)

Novalie och Trixie har varit på bio förr, men för Lovelia var det premiär, och hon gillade det, satt och smaskade i sig popcorn och drack cola så hon såklart blev kissnödig, och vi fick gå ut mitt i filmen..men det gick snabbt så det var ingen fara.  Däremot gillade hon inte riktigt att ha glasögonen på sig, men utan blev det ju lite suddigt så jag tjatade lite på henne om dem, och när hon väl vant sig fick de sitta där på näsan.

Jag älskar de där mugghållarna!!! Måste vara en av de bästa grejor de infört på bio någonsin.  Tänk innan de fanns, när man skulle jonglera med en mugg läsk, en bunke snacks och kanske en jacka när man skulle resa sig för att släppa fram nån! Det här är smart! 

I London hade de ingång till toan inne från biosalongen, det är smart det med.

.

Jag är inte så vidare värst superförtjust i tecknade filmer, den senaste vi såg på bio var Prinsessan och grodan, och då satt jag mest och undrade när den var slut…,men Trassel !!!!!  Jäklar, den var BRA .

3D var lite häftigt, men jag vet inte om det är värt att betala extra för..men nog tillför det lite krydda.

Novalie och Trixie tyckte det var skithäftigt :)

-Mamma!!! Det kommer saker flygande! 

Alla satt som ljus hela filmen, åt sina popcorn, drack sin läsk, skrattade högt ibland och fick en tår i ögat ibland.

Vi hade jättemysigt :)  Alla tre vill att vi ser den igen i morgon..men nja…vi får allt vänta på DVD;n  .

.

Vägen tillbaka till bilen så bubblade de och babblade och sen tvärslocknade Lovelia. Hon sov som en stock när jag stannade på Ica för att köpa grönsaker och ännu mera godis….har ju ett gäng hemma med som vill ha lördagsgodis:)

Puffade på henne och frågade om hon vill med, och det ville hon såklart, så hon kvicknade till och skuttade med in.

Handlade och åkte hem där Perra väntade med maten klar .

.

Ingen av dem var så hungriga…undrar vad det beror på?   Men lite åt de iaf, och sen sprang de runt här och lekte nån tafattlek innan vi körde ner dem i gillestugan en stund.

Nu har de sett den där Melodifestivalen…och ska väl snart gå och sova. Iaf Lovelia är trött, de andra kan nog hänga i ett tag till..

.

I morgon ska vi köra ut min buss till verkstaden, den ska få lite TLC och fixas till, nya spindelleder bla…kanske att tutan funkar ett tag sen åxå om man har tur ;) och sen ev kolla lite på tapeter.

Nu ska jag hämta en filt och sen blir det film:)

Natti natti!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Kul med bio :) Har funderat på om man ska ta med våran 3-åring på biopremiär nångång snart :)
    Vi gjorde en kul grej när vi var på 3D-bio häromveckan, vi tog kort genom glasögonen, det blev rätt fräcka bilder faktiskt :)

    O här hemma undviker vi melodifestivalen så långt det bara går :) Just nu går det bara Lost på våran TV på kvällarna :)

  2. Anna

    FJANTIGT att man inte får fotografera inne på affärer…. Det går ju bra nästan överallt annars, om det vore i närheten av provrummen, så kan man ju förstå, men herregud, att ta ett foto på något snyggt man sett, eller sina barn, nu får de skärpa sig!, spela roll. Håller helt med dig, expediten kunde/borde ivarjefall ha sagt det på ett trevligt sätt och haft en bra förklaring till varför. Som kund ska man alltid kunna förvänta sig att bli trevligt bemött, trist H&M!!

    Håller helt med dig angående melodifestivalen, när jag var liten, var det en av höjdpunkterna på TV under året, nu har jag helt slutat att titta på melodifestivalen, det är så många deltävlingar….. det blir en låååång följetong, trist!

    / Hemmafrun i USA

    Carola svarar: Härligt med medhåll:) Både gällande H&M och melodifestivalen, precis som du säger var det en höjdpunkt när man var liten, nu är det bara seeeegt. Och….mestadels dålig musik…De som går vidare är ju typ de enda som är nåt att ha….:)

  3. Helene

    Surprise att det är dyrt att ha många barn? samhället kan ju inte sätta priser efter att man ska ha råd även om man väljer att ha många barn?

    jag tycker det är skitbra med deltävlingar i mello, nu får vi ju fram riktigt många bra svenska låtar. Har varit mycket i andra länder som är så imponerade av oss. Jag köper alltid skivan och jag älskar musik och framförallt mångfalden som blir med 32 bidrag istället för 10.

    Tjing!
    Carola: Nej knappast en överraskning att det är dyrt med många barn,och jag säger ju inte att jag vill ha det billigare heller. Tycker det är rätt dyrt även om jag ska gå ensam, fan 90 spänn för en film, plus popcorn för en 50-lapp…så har man en hostande person intill sig, eller gapiga tonåringar så känns det rätt trist. Hyrfilm is da shit:) Jag köper åxå melodifestivalskivan till ungarna, men nu är inte ens de intresserade, det blir föööör lång och fööör segt. ..I mitt tycke känns det som att de låtar som går vidare oftast är solklara redan från början, och resten utfyllnad för att dra ut på det… Men alla är olika och tur är det!

  4. Tösabeten

    Visst är man lite less på melo, men bättre än tv4 som repeterar allt innan och efter alla förbaskade reklam..grr..
    Jag älskar skidsport med de lyckades på alpina-vm gå till reklam mitt i ett lopp.
    Nä tacka vet jag public service:))
    Carola: Haha, reklam mitt i är ju alltid helt galet, man undrar hur de ens kan tänka tanken ibland, och jo jag vet att de måste ha in vissa mängder av reklam, men ändå:)

  5. Viktoria

    Det är nog fotoförbud i ALLA butiker numera. Våra två närmaste köpcentra har skyltar vid huvudentrén, Ikea likaså, men annars tror jag inte det skyltas om det. Jag hör då och då att folk får tillsägelser; mest ungdomar som fotar med mobilen till sina bloggar ;-)
    Jag minns inte alla regler om varför (för det är ju helt lagligt att stÃ¥ utanför nÃ¥gons staket och fota folk som badar i poolen pÃ¥ tomten!…) men jag har för mig att det är nÃ¥gon kombination av säkerhet, inredningsskydd och för att kunder inte ska känna sig kränkta. Vad vet jag?
    Själv kan jag väl tycka att det inte spelar så stor roll och snarare kan bidra till FLER köp om man nu fotar varor. Folk hade gärna fått fota i min butik :-D

    Vår store kille sov borta i natt och för en liten stund såg det ut som om vi kunde få slippa Melodifestivalen. Men det var tydligen jätteviktigt för de mindre att se det och fylla i röstningslappar så jag slapp inte undan ändå.
    Carola: Jag tar åt mig om det där med UNGDOM som fotar för bloggar ;) Jag ser ju dagligen bilder på bloggar från provrum där folk ber om smakråd, osv så jag har aldrig ens tänkt förbudstanken..Precis som du säger så borde det ju gynna affären i slutänden? Jag ska komma och fota i din butik, så fort du skaffar en;) Och jag ska kolla efter förbudsskyltar, de kanske finns bara att jag inte sett dem..

  6. Sara mamma till 2

    Hej!!
    Srev härom dagen om en tapet dom hade i Sofias änglar som jag tyckte var gudomligt snygg, tänkte att jag lägger in en länk så kanske du kan kika iaf. Det brukar finnas inköpslistor om ni är intresserade!
    http://www.kanal5play.se/klipp/play/sofiasanglar-webisode-104. man får se små glimtar iaf!!!
    Carola: Tack, jag ska kolla!! Men tapeter var värst hittills..fanns juhur många som helst!!!!

  7. Michaela Lejonberg

    Kul med bio!
    Peter fick två biobiljetter från sitt jobb till just Trassel. Men vi var hos Peters föräldrar den dagen och blev så stressigt att åka hem till kl 16 så vi struntade i det. Sen vet vi inte riktigt hur Walther fungerar på en biosalong, för det första MÅSTE vi vara bland dom första så det inte blir en massa folk innan man kommer in och man får trängas i köer och då innebär det ju längre väntan på att filmen ska börja och vänta är JOBBIGT! Sen är frågan om han orkar sitta en hel film… han går ifrån efter en stund här hemma om det inte är tillräckligt intressant!! Men sånt är livet när man har barn med speciella behov!!

    Trist att tjejen på HM var så otrevlig! De hade i julas en reklamaffisch uppe på väggen i butiken i Skövde där det var två pojkar i finkläder varav den ene hade röda hängslen och just röda hängslen har Walther pratat om (hans idol har vit skjorta, svarta byxor, svarta hängslen och röda skor). Jag frågade en tjej om de hade röda hängslen och fick till svar ”varför skulle vi ha det, det är inte modernt”, det visar det på affischen! ”ja det gör det, men vi har det inte inte iaf” gick därifrån iaf utan hängslen och besviken över falsk marknadsföring! Men en sak är bra med HM, när jag var överviktig och fick gå till de större avdelningarna i affärerna så var HM den butik som faktiskt hade ungdomliga kläder för oss stora, KappAhl och Lindex hade bara kärringkläder där!

    Hoppas eran bil inte blir allt för dyr att laga… bilar är inga roliga historier om de inte funkar som de ska;)

    Ha det gött!! kraam

    Carola Jag gillar ju H&M men nu blev jag avig…det går säkert över, nästan..:) Trist att de har saker på bild som de sen inte säljer..och trist att ni inte kom iväg på Trassel men förstår dilemmat:)

  8. Malin

    hej
    att gå på bio är dyrt men lyxigt att göra ibland för barnen blir mega glada man gör allt för sina små guldklimpar!!!
    Carola Precis, hade vi gått ofta på bio så hade det ju inte varit kul, men nu uppskattar de det :) Jag med..:)

  9. Annika

    Jag älskar Mello men jag kan förstå den som inte gör det ;) Men allt ståhej, det är det som gör den rolig ;):)
    Carola Jag förstår det, men är skitless nu…och vad är det? Två omgångar kvar va?? …Fast den sista brukar jag se;:)

  10. Gabricia

    Haha, du är ju för go du! Melodifestivalen som är så kul! Jag har suttit i över en timme snart och lyssnat på olika bidrag om och om igen!
    Carola Du är galen ;)