Familjen Annorlunda

Det ena ger det andra….;)

Man kan även säga: Har man inte att göra så skaffar man sig :D

Det gäller ju köket såklart. I och med att vi tar ner en vägg för att få större plats så får vi inte rum med de tre byråer som står där. Det är Corrinda, Novalie och Trixie som har sina kläder där istf att knö in stora byråar på deras rum.

Robbans ryms inne hos honom, han använder den ju som TV-bänk åxå, och Lovelia och Jordan har sina på skötrummet ( gästtoaletten som enbart används för att sköta barn , inte gå på toa)

.

Nånstans måste ju dessa tre giganter stå! Lovelia behöver snart en riktig byrå med, hon har sån där trådbacksvariant just nu, men börjar få för mkt kläder…..så var hittar man plats för fyra….?

Jo, nere, utanför tvättstugan, nåt som jag inte har ett endaste dugg emot för då blir det mindre spring med kläder.

Kruxet är bara att det ju inte är tomma ytor , färdiga att ställa dit byårer, nej det vore för enkelt! Idag har vi ägnat oss åt att röja ur pannrummet, aka skräprummet…och sen montera dit Broder hyllsystem:

Man kan spänna stolparna mellan golv och tak i varierande höjd, perfekt för ett pannrum med lågt i tak och ojämt golv ;)

Vi har bara en klädstång, men totalt blev längden typ 4 meter!!  Värsta walk-in-closet en ;) Eller walk-in-pannrum…*s*

Sen flyttade vi in de kläder som hängde i en usel gammal garderob där vi sen ska ställa en byrå, och kastade bort en massa väskor som låg och drällde( blev bra många kvar åxå….herregud vad med väskor!!) Flyttade ut en jäkla massa gamla färgburkar som stod under trappan sen innan vi flyttade hit, och ställde in resväskor och de andra väskorna där. Ordning och reda. Kommer bli fint när det blir klart.

Slängde på en matta för det blir så kallt på golvet där nere, ska man stå och välja outfit vill man inte frysa om tassarna ;)  Nu är det inte vardagskläderna som hänger där, utan mer säsongskläder, just nu mkt kortärmat, linnen osv. En klädkammare till mao. Den riktiga klädkammaren är i ett totalt kaos så den ska få sig en genomgång med sen.

.

En byrå hann vi släpa ner, tungt som tusan! Två kvar…men vi måste först montera ner garderoben, bära ut den och så kommer vi häkta av bastudörren så får vi rum med den tredje där bakom.

Vi använder inte bastun.. Jo till att hänga tvätt i och urvuxna-kläder-som-ska-användas-av-nästa-unge förvaring  ;)

Men det behöver man ingen dörr till.

.

Jag fotade pannrummet innan, och jag tyckte inte det var så värst stökigt, men genom kameran ser det helt makalöst ut…..massa skräp och prylar överallt…Ska se om ni får se det sen ;) Nu orkar jag inte resa mig för att hämta kameran som ligger nånstans.

.

Just nu ser det ut som fan, värsta kaoset, grejor överallt…men det blir ju så när man börjar flytta runt saker, så jag hoppas det stilar till sig..

Perras stora gula buss är full med saker som ska till tippen…hoppas garderoben ryms åxå…:)

.

Igår hann jag inte med att ens tänka, men vad jag gjorde vete tusan!  Strök en massa tvätt iaf..

Perra och Lovelia var hos logopeden, hennes första , men inte sista besöket där.  Hon var duktig, men blandar ihop bokstäverna, precis som de andra. Vad det beror på vet de inte så noga, men mest troligt så är det INTE för att de lär sig av varandra, utan mer ärftligt….

Jaja, ska man ha nån defekt gen att föra vidare så kan ju ett litet talfel som ger med sig rätt snabbt, vara att föredra framför det mesta  :)

Fast vad jag vet så har jag inte haft några problem med talet, mer än att jag var rätt sen med att börja prata, men när jag väl började så var det långa diskussiner på en gång, och sen tystnade jag aldrig ;)  Samma med Perra, fast han hade nåt minne av att han hade svårt med nåt ljud. Som vanligt – Allt kan man skylla på honom ;)

.

Parkera på Akademiska är ju alltid spännande, och de drog nitlotten igår och fick stå nere vid minigolfbanorna, så långt bort man bara kan komma. Lovelia är ju inte så stor, så det blev en redig promenad för henne fram och tillbaka.

Givetvis hann de med en fika efter logopeden, det hör till :)

Lovelia var stolt som en tupp när hon kom hem och visade mig sina papper hon fått och ett Bamseklistermärke. Sen var hon trött och somnade på soffan :)

.

Jag tog med Corrinda och hennes kompis på afrodans, hur kul som helst, och  nu börjar det sitta, första gångerna gör man ju bara fel..hm.

.

Patricia var iväg på nån stor fest för typ 16-18 åringar, Snowball, där Kungarna av Tylösand var inbjudna, samt vinnaren av Paradise Hotel….Eh, näe jag kan inte säga att jag beundrar nån av dem…..tvärtom…men det var tydligen kul trots dem ;)  De blev hämtade av en av kompisarnas föräldrar och skulle sova där, men hon kunde inte sova när alla snarkade…haha, så hon travade hemåt tidigt i morse, kompisen bor nära.

Janelle verkar aldrig bli hundra procent kry och igår kväll mådde hon illa en stund, men är pigg idag igen, om man bortser från hesheten och snuvan….men hon mår bra. Nu är hon på bio, och ser Trassel :)

.

Jag ska förhoppningsvis ta med Novalie, Trixie och Lovelia på Trassel i morgon. 3D…få se om det är nåt att ha. 

Lovelia har aldrig varit på bio, så det ska bli spännande. Robban och Corrinda blev bjudna på förhandsvisningen av den och de gillade den, och det verkar alla andra göra med, så jag hoppas det stämmer.

Robban och Corrinda var på bio idag, med Maria, de såg Hotell Gyllene Knorren, och det var visst åxå bra.

Blev väldigt mkt bio, helt plötsligt ;)

.

Nu ska jag titta på en film med John Travolta, jag har  sett den förr, men det fanns inget roligare, och Travolta är ändå alltid Travolta  :)

Jag är alldeles slut av allt grejande idag, så jag ska bara luta mig bakåt, dra upp filten till näsan och vifta med handen och se om det dyker upp en kopp te   ;) , och sen kika på film.

Hoppas ni andra gör ungefär samma sak!

Trevlig fredagkväll på er :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. eva-med-7 barn

    Flera av mina barn har med haft talproblem, ärftliga kommer från mig jag minns att jag gick hos logoped som liten. Först på huddinge sjukhus, o sen i skolan när jag började där. Har också rensat kläder idag, från minstingens gaderob. Bara att inse att hon har för mycke kläder, borde rensa bort ännu mer. Ska försöka rensa garderoben hos 5-åringen imorgon, tycker om att rensa känns bra blir lättare på nåt vis. Har lust att rensa källaren ordentligt, men det får bli närmare våren.

  2. Ida

    Ni verkar ha det så mysigt tillsammans i er familj och det verkar vara underbart att ha så många barn som ni har :) Väldigt roligt också att ni snart få ett barn till :)
    Hoppas ni får en trevlig och mysig fredagskväll :)

    Carola säger: Ja vi har mysigt ihop och det är för det mesta bara kul att vara en stor familj! Tack:)

  3. åsa

    härligt att röja och organisera måste krävas en del organisation när ni är så många. gillar din blogg Carola, höra om ert liv och er vardag. Grattis till kommande bebis

    Carola svarar: Ja det är superkul att röja!! Tills man liksom inte kommer längre, och en del saker blir stående och man inte vet vart de ska ta vägen…;) Tack och tack:)

  4. fia

    Hur kommer det sig att man ni vill ha nio barn?
    Hur gammal är du?

    Frågestund snart?.. jag har så många frågor! :)
    Carola svarar: FrÃ¥gestund – kanske det :) Jag vet inte hur det kan komma sig att man vill ha sÃ¥ mÃ¥nga barn, men likaväl är det vad vi trivs med och älskar:) De är ju sÃ¥ underbara:)

  5. Lea

    Det är riktigt skönt med rejäla utrensningar-vips så får man massor av utrymme.
    Carola: Ja det är det verkligen, och en massa att köra till tippen:)

  6. Sara

    Parkeringstips:

    Ställ er på Blåsenhusparkeringen, den bakom Pelle Svanslös hus! Gott om plats och inte så långt att gå till Barnsjukhuset.
    Carola svarar: Ja där kan man ju stå förstås….ska ha det i minnet. tack:)

  7. Sofia

    Jag såg Hotell Gyllene Knorren i går med brorsonen. Faktiskt ganska komisk även gör oss äldre rävar (eh, över 20 då… ) :)
    Carola svarar: Jag kommer köpa den på dvd så småningom och får väl vänta tills dess med att se den:) Men det är kul att höra att den är bra!

  8. Michaela Lejonberg

    Spännande med förnyelse:)

    Vilken Travolta-film blev det?
    Jag är dökär i GREASE!!!!

    Ska bli spännande att förhoppningsvis få följa erat renoveringsprojekt och din graviditet:) kram
    Carola svarar: Basic…eller nåt sånt.:)