Tappade orden igår… – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Tappade orden igår…

Det händer inte ofta att jag slår på datorn, kollar min vanliga runda – mail, bloggar, facebook osv och sen stänger av…oftast har jag då så mkt ord som måste hamras ner med hjälp av tangenterna att jag antingen bloggar (oftast) eller mailar långa mail till mina vänner(ganska ofta ).

Men igår var alla orden slut.

Puts väck borta.

Orsaken var att jag varit så in i h-vete förbannad tidigare undr dagen :(

Alltså inte lite lätt sur utan heligt rasande.

Anledningen till det var att när jag var ute på min shoppingrunda (jadå, diskborstar kom med hem!! Och lite kläder till barnen *s*) och hade kommit till Coop och där plockat på mig lite nya gröna växter och var på väg mot kyldisken, så fick jag ett sms av Patricia:

” Mamma, jag orkar inte mer, nu har nån tagit min jacka och väska ur skåpet”

.

För ganska precis ett år sen så snodde någon hennes nya Canada Goose jacka som hon fått i julklapp, det var den absolut bästa julklappen hon fått och hon var så lycklig över den där jackan, så bryter nån idiot upp låset på hennes skåp och snor den.

Nu hände precis samma sak igen. :(  Ny Canada Goose, ny väska …

.

Jag messade tillbaka åt henne att genast gå och anmäla det till rektorn och sen be henne(rektorn) ringa mig, så ringde jag upp Perra. Vi blev ju såklart båda två ilskna, för det är en jäkla skitskola med noll jäkla koll, och sist det hände så sa rektorn : “Oj ja, det var ju tråkigt det här, men det är nog inte riktat mot Patricia, det var nog mer att tillfället gjorde tjuven” och sen var det inget mer med det. Patricia fick själv ta sig hem i minusgrader utan jacka!  Inte erbjöd rektorn henne vare sig skjuts eller kläder att låna, nej hon beklagade bara att jackan var borta.

.

En stöld kan man ta, men inte fler.

När jag pratat klart med Perra ringde jag upp Patricia och då var hon precis hos rektorn, som heter Eva, så jag bad henne ge mobilen till Eva.

Arg som en bi presenterade jag mig och sa: Nu har Patricia blivit av med en jacka och en väska IGEN..

Vad svarar Eva då? Beklagar hon??? Nej, hon flikar in : ” Ur ett olåst skåp, ja”

Men då kan jag bara meddela att där försvann min vilja att ens försöka vara trevlig! Så svarar man inte!

Ja, skåpet var olåst, men det var även kompisens skåp bredvid, och hon hade jacka och väska där hon med, men det var orört. Och förra gången jackan blev stulen var skåpet låst, och uppenbarligen hjälpte inte det.  Den här stölden är mot Patricia, det är någon som ogillar henne och snott den, helt klart. Finns inget tvivel om den saken.

.

Givetvis blev jag fly förbannad, och skällde ut Eva efter noter. Patricia får inte ha jackan med sig in på lektioner eller i matsalen och är tvungen att lägga den i skåpet, och då anser jag att då ska skolan garantera att det som läggs i skåpet  är kvar, eller låta eleverna ta med sig sina saker.

Eva var synnerligen otrevlig och fruktansvärt otillmötesgående. Jag krävde ersättning för den här jackan, den förra och väskan, totalt rör det sig ju om 7-8 tusen!!!   Svaret ¨på det var : “Ja det kommer inte att hända.”

Alltså, man kan säga saker på olika sätt, och rätt sätt att behandla en upprörd förälder är inte att vara dryg och otrevlig.

Hon gillade inte min ton, talade hon om för mig, och när jag då frågade om hon tyckte att jag inte hade anledning att vara förbannad så höll hon ju med om att det hade jag kanske.

Vidare så krävde jag att Patricia skulle bli hemskjutsad, och påtalade att sist fick hon ta sig hem bäst hon kunde..vad säger hon då???

Normala rektorer hade ju börjat samtalet såhär: Jag beklagar att jackan är borta, vi ska undersöka det här och givetvis ser vi till att hon kommer hem, någon får köra henne.

Eva å sin sida ville inte alls se att de hade nån skyldighet till det…!  ”

Hon fortsatte att påtala att skolan inte ersatte sånt här och att de inte ansåg sig skyldiga till nåt eftersom skåpet varit olåst…

Jag sa att om det var så att de inte skjutsade hem Patricia så skulle jag anmäla henne.

“Jaha, vad anmäler du för då??”  Dryg, otrevlig, korkad..

Ja, kanske för att det är 12 minusgrader, och skolan skickar hem ett BARN utan jacka, som blivit stulen i skolan, på skoltid, kanske för tjänstefel, barnmisshandel, försummelse…jag kan komma på fler punkter om så krävs. Jäkla idiotkärring.

Jag brukar INTE kalla folk för det, men den här damen förtjänar det, jag har aldrig någonsin hört ett enda gott ord om henne från någon, däremot har hela Sävja skolan, sen hon tillträdde som rektor, försämrats, jag vet flera föräldrar som vägrat placera sina barn där, och vi kommer inte att låta något av våra yngre barn gå där. I Robban och Corrindas klass är det ett fåtal som ska gå där, övriga har sökt sig till andra skolor, pga av att Sävjaskolan är så dålig. Elevantalet minskar stadigt..

Det var den inte förr, och huvudanledningen till att skolor sunkar ner sig är hur de styrs. Fakta. Det finns bråkiga, jobbiga barn, javisst, men med dåligt omhändertagande av dessa barn blir det ju inte bättre. De senaste åren har elevantalet i det de kallar G-laget, alltså de som inte orkar, vill eller bryr sig om skolan, ökat markant…

.

Att bemöta föräldrar som hon bemötte mig är under all kritik, ja jag var arg, men det hade jag anledning till, och merparten av Coop kan intyga att jag vare sig skrek eller var direkt otrevlig, bara förbannad.  ;)

.

Jag krävde att hennes chef skulle underrättas och hon svarade snorkigt att hon skulle be honom ringa mig, och det gjorde han. Han var trevlig, vänlig och proffsig, vilket ju gör att det är svårt att vara förbannad.

Uppsala har nån policy om att inte ersätta jackor och andra personliga ägodelar… Men det hade kanske Eva kunnat säga istf  “Ja det kommer inte att hända”  ??  Hur proffsigt är det??

Jag har nu påtalat för den här chefen att Sävjaskolan bör kontrolleras, och Eva i synnerhet, hon är inte rätt person på den platsen, har aldrig varit, men eftersom de alla håller varandra om ryggen så kommer inget att hända.

Vi har talat om att det faktiskt är mobbing av Patricia eftersom det bara är hon som råkat ut för det, och det har varit andra saker åxå, hon har fått utstå massa tjafs under alla år.

Jag har berättat att vi säkert köpt en tio hänglås som blivit uppbrutna och att det inte spelar nån som helst roll om skåpet är låst eller inte, de tar en stol och sätter in ett ben i låsbygeln, slår till på stolen och med hjälp av hävstångseffekten får de upp låset på två sekunder. Finns på Youtube, från just den skolan ;) De gör det på skämt, med varandras samtycke…

Evas svar på det?? Nån som kan gissa??    :)

.

Jo, ” Det finns ju olika grader av lås, kanske skulle hon ha ett säkerhetslås?” 

Men det ska väl inte vara nödvändigt att ha en hel kätting virad runt skåpet kan man tycka, och för den delen går det inte in ett lås med kraftigare bygel i den lilla haspen….

Jag har sällan mött så många idiotiska kommentarer som från Eva igår :(

Inkompetens när den är som värst. Och hon har ansvar för våra ungdomar…..Bah!

.

När jag pratat klart med chefen, som åxå påtalat för Eva att skolan skulle se till att Patricia kom hem (  :)  ) och inte fick något gehör för det som hänt, ingen ersättning, ingenting, man är maktlös som vanlig, så var jag tvungen att grina en skvätt av ren ilska och frustration. Sen ringde jag Perra som kontaktat Ps mentor som åxå kontaktade Eva, och sen ringde jag upp Patricia igen och sa att hon under inga som helst omständigheter fick gå hem själv, eller låna en jacka av nån, utan hon skulle vänta på att bli hemkörd.

Jag hoppades lite att Eva skulle gått hem utan att fixat det, så jag fick göra allvar av mitt hot, men nej, tydligen hade hon fattat lite iaf….

Eva skickade Vicerektorn….(!!) efter P och bad att hon skulle komma till henne,( Gud förbjude att hon gick själv..) och meddelade att hon skulle få skjuts hem, hon beklagade lite smått det som hänt och sa att vi fick kontakta henne när vi pratat igenom det hela i lugn och ro hemma …” Dina föräldrar gillar inte mig, höhö, men det är det nog inte så många som gör” sa hon och flinade…..?

.

Nu funderar vi som bäst på hur vi ska gå vidare med det här.

Jag vill kunna använda mig av den skolan som ligger närmast, för våra yngre barn, av alla möjliga orsaker – de måste kliva upp en timme tidigare om de ska åka in till stan, miljöskäl, kompisar osv osv…

Som det är nu finns inte Sävja som ens ett alternativ, vi har haft två barn där, som inte trivts, inte fått den hjälp de behövt, även om de fått hjälp på vissa sätt och då har det varit toppen!  Skolan är nedgången, förstörd.

De har ingen matsal, utan eleverna får en vecka /läsår vara matvärdar….Det innebär att två elever ska hämta maten från köket, se till att det finns dryck och serva sina klasskamrater. De måste gå en halv lektion tidigare för att förbereda så allt är klart innan övriga går på lunch, de hinner knappt äta själva eftersom de måste passa upp på de andra,de får ingen lunchrast och de missar sen en halv lektion efter lunch för då ska de städa upp!!!

Det låter väl himla klokt??   Varför inte anställa någon som tar hand om det här???  Eleverna missar viktig lektionstid.

I Patricias fall var det flera genomgångar  som missades, med påföljd att hon inte hade samma förutsättningar som övriga klassen i det följande provet….är det verkligen OK?

Nej det är det inte.

.

Frågan är bara vart man vänder sig för att få gehör för våra klagomål??

Vi känner inte att vi har nån större lust att ens skicka tillbaka henne dit efter lovet, det känns otryggt att nån/några ska vara så elaka mot henne. Som jag sa så gäller det annat än bara den här stölden, den är bara toppen av isberget, det har varit många elaka kommentarer om dels hennes utseende, hennes piercingar, hennes kläder, attityd..massor. Saker som gör att hon inte kan fokusera på skolarbetet.

Hade vi vetat det här när hon skulle börja sjuan, så hade vi valt en annan skola! Nu är det hennes sista termin, det är svårt att byta då, och hon vill ju  gå klart med de kompisar hon har, såklart.

.

Nej, nu hade jag inga problem med orden direkt ;)  De ramlade på snabbare än jag hann skriva, så det kanske blev osammanhängade, men det får vara så.

Jag är inte arg längre, jo det är jag såklart, men inte skitförbannad utan mer trött och förvånad över att så inkompetenta människor får sitta på så viktiga tjänster….Så är det ju överallt i samhället iofs så man borde inte bli förvånad…men ändå.

.

Nu ska jag gå och äta en god stek, potatis , sås , ärtor och morötter och sen kanske jag skriver nåt roligare :)

Tjingeling!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sussi

  Du kanske förstår varför mina killar INTE går där… Det är många hör ute som väljer andra skolor. Tur att man kan göra så nu för tiden!

 2. Jussan

  Hej! Att folk kan bete sig så är inte klokt. Jag tycker att du ska försöka vända dig till kommunen och förklara hur det är på skolan, Framför allt hur det är med matsituationen. Fick mig att tänka på barnkonventionen och artikel 28. Som handlar om barns rätt till utbildning. Det låg nära till hands eftersom jag pluggar till förskolelärare och vi just nu håller på med den:) Rektorn på skolan kanske borde få ett ex som finns GRATIS på ud.se..Det kanske också är en idé att tillsammans med flera föräldrar kontakta kommun eller ännu högre för att få ordning.

 3. Sarah

  Säger bara en sak till dig Saga, medmänsklighet. Är det något som finns i ditt ordförråd? Hon hade säkert inte dött, men det är jävligt obehagligt att gå hem när det är minus 12.

 4. mia

  Skriv din kommentar här!Hej! Till och början med ska jag säga att jag har följt din blogg dagligen väldigt länge men aldrig kommenterat,tycker den är kanon.
  Vi har oxå problem med rektor på mina barnsskola fast det är en lågstadieskola.Hon är lika otrevlig och man får inte hjälp för hon vägrar att se att det finns problem på hennes skola så många byter för att deras barn mår så dåligt.Vi har skickat brev till cheferna över henne och nu håller vi på med brev till högsta chefen för skolorna,barn och ungdomsnämnden,skolverket och arbetsmiljöverket.Jag tycker att ni absolut ska gå vidare med det här och prova att skicka till dessa ni oxå kolla oxå om det finns fler familjer som vill stå bakom detta.Patricia är väldigt stark som orkar stå ut med det här det är inte många som skulle göra det.Hoppas att ni får någon som lyssnar även om det känns som om man kör huvudet i väggen.kram mia

 5. Elle

  Fy satan så arg och ledsen jag blir när jag läser detta! Jäkla skit rektor! Varför har uppsala kommun en policy om att inte betala ut jackor? För att det händer för ofta? Jag tycker man borde kunna KRÄVA tillbaka allt!
  I min förra skola (tierp kommun) sÃ¥ hade vi skogräns och fick inte ta med skorna in i klassrummet… har man dÃ¥ skÃ¥pet i ett av husen och lektion i ett annat kan man inte göra annat än att lämna dom vid dörren, det var väldigt mÃ¥nga skor som försvann och det var ingen som tog tag i det…MEN dom betalde tillbaka varenda krona som skorna var värda! Hälsa Uppsala Kommun det!

  Jag håller med föregåeende komentarer, gå till pressen, kräv en evk & stå på er!!

  Sköt om er!
  / Elle

 6. Neta

  Sagas kommentar
  “tycker att skolan AGERADE helt RÄTT!

  man för skylla sig själv om man har DYRA saker i ett olåst skåp!”

  Bevisar ju vilket håll det går mot i dagens samhälle, spelar ingen roll om det är någon annans egendom. Ligger det så du KAN ta det då är det helt ok. Då blir det genast allmän egendom.

  Jag hoppas Saga blir av med det bästa hon har, att det får svida som fan.

  Har hon och hennes gelikar inga föräldrar som lärt barnen vad som är rätt och orätt, eller är alla föräldrar idag så trötta och utarbetade så dom inte orkar med sina barn? Är det frukten av något sådant vi ser?

  Eller är Saga bara helt enkelt en simpel knäppgök?
  Så är det nog….

 7. Tessan

  verkar vara en kass skola hon går på, och rektorn verkar ju inte klok i huvudet..
  Men kan man inte vända sig till skolverket ?

 8. saga

  Ja hon hade säkert dött i 12- grader,

  tycker att skolan AGERADE helt RÄTT!

  man för skylla sig själv om man har DYRA saker i ett olåst skåp!

 9. Beata

  Hej!
  Men fy f-n vad jag hade blivit arg och ledsen, förstår att du reagerade. Måste verkligen vara en svår situation att veta hur ni ska göra, men många här har kommit med bra kommentarer. STÅ PÅ ER!!!!
  Hoppas att allt löser sig!
  KRAM

 10. Heleen

  Har ni ingen drulleförsäkring som kan täcka? på ett sätt förstår jag skolan. De kan ju inte ta ansvar för olåsta skåp? det skulle kanske utnyttjas fel tyvärr. Vårt samhälle ser ut så att lägger man något öppet försvinner det. Antagligen hade hon snyggare och bättre jacka än kompisen brevid.

  Har inte skolan kameror? det har mina barns skolor haft och det är jättebra! stölderna gick ner till 0 direkt när kamerorna kom upp

  Däremot det otrevliga bemötandet är inte OK så klart så ska ingen behöva bli behandlad!!

 11. Sarah

  Hej Carola!
  Fruktansvärt dåligt beteende av rektorn, fattar inte hur såna människor får såna positioner i arbetslivet!
  Men eftersom Patricia inte får lov att ta med sin jacka, utan måste ha den i skåpet får ju skolan liksom lov att ersätta det på nåt vis. Hon har ju inget val. Jag menar, okej om det varit en jacka för några hundra, men det är det ju inte och dessutom är det ju stöld eftersom jackan och väskan är värd så mycket. Och straffet på stöld är 2 års fängelse. Jag skulle nog se det som en grov kränkning om någon stal min jacka två gånger och det har ju skolan ANSVAR att utreda och gå till botten med.
  Anmäl det!

 12. Gabricia

  Så otroligt dåligt bemötande du fick av rektorn. Skrämmande att höra faktiskt. Jättetråkigt att din dotter ska vara utsatt för detta och att ni inte får gehör från skolan. Du har fått aråd redan på hur ni kan anmäla och det tycker jag du ska göra. Pratade nyss med min mor som jobbar på en gymnasieskola hon sa att de inte har rätt att säga till eleverna längre att de måste ha sina jackor iskåpen för det strider mot likabehandlingsplanen de har. Kankse kan vara något att kolla upp?

 13. Sofie

  F*n vad arg man blir av att läsa att det går till så här i skolan. Vilken idiot till rektor rent ut sagt! Att de kan behandla sina elever på detta viset! Stå på er mot skolan idiotiska policy, ni ska definitivt ha upprättelse för detta! Tänk att eleverna ska behöva lägga sin energi på sånt här istället för på studierna. Skrämmande!
  Stå på dig Patricia! Snart är tiden på denna skolan över. Hoppas du kommer in på den gymnasieutbildning som du vill gå. Kämpa för det och försök lägga din energi på det istället.

 14. Sandra

  Jag var med om en liknande sak på min gymnasieskola, min mobil blev stulen ur ett låst skåp, det gick att bända upp skåpen fast de var låsta där med.
  Vi anmälde till polisen som skriver i rapporten att skåpet var olåst?
  Fick ingen ersättning på grund av det men orkade inte bry mig eftersom jag hade köpt mobilen så billigt och fick en ny av mamma sen..

  Sjukt tråkigt att såna här stölder inte blir tagna på allvar..
  Skickar en styrkekram till er <3

 15. Jenny

  Åhh vad arg man blir när man hör sånt och det gör ont i hjärtat för man kan förstå hur Patricia mår av det! Fy f*n för sånt här! Håller med om att hon borde vägra att lämna sin jacka utanför!
  Funderar oxå på var dessa elevers föräldrar håller hus! Märker de inte om deras unge kommer hem med en ny Canada Goose jacka!?!

  Stå på dig Patricia! Snart är tiden i en sån skitskola över!!!

 16. Ullis

  Skriv din kommentar här!

  Det verkar som om det är ett fall för skolinspektionen. Inte bara för den stulna jackan, utan för oproffsigt bemötande av en rektor. Herregud vilken korkad rektor!! Nej, fortsätt med dina anmälningar. Fattar inte rektorn att hon begått tjänstefel så får skolinspektionen förtydliga det för henne och dessutom så känns det nog surt att henne att skolan får anmälningar under hennes styrning.
  Bra att din dotter har en mamma som kan ta i ordentligt! :)

 17. Maria med 4

  Alla skolor ska enligt lag ha en LIKABEHANDLINGSPLAN där det står hur skolan ska agera vid mobbing. Be P:s mentor om att få den (i bästa fall kan den ligga ute på hemsidan) och sen kräver ni att skolan ska arbeta enligt den. Det som P är utsatt för är enligt min professionella bedömning mobbning och ska hanteras därefter.
  Glöm absolut inte bort att vuxna (rektorn) också kan mobba elever – så ha de “glasögonen” på er också när ni agerar.

  Om detta inte sker så kontaktar ni skolinspektionen och anmäler skolan, händer inget då så bussa hela mediadrevet på skolan!

 18. Mirka Norrström

  Nä men fan så förbannad man blir av att höra om sånt här! Stackars Patricia :-( Du har fått massa bra tips och jag håller med: Anmäl till allt det går att anmäla till + gå till tidningen! Många kramar till Patricia och dig med så klart

 19. Jessica Ringdahl

  Hej!
  Jag hoppas att hon i fortsättningsvis struntar i reglerna om att hon inte får ha med jackan utan tar med den i allafall på lektioner, matsal och annat. För hon är helt klart utsatt. Och vill de inte ersätta henne för kläder och väskor som försvinner så måste de banne mig göra undantag om att hon får ha med sina saker vart hon vill. Om inte så är de värda en utskällning till ;)!

  Kramar Jessica Ringdahl

 20. anna-lena j

  Vilket fint stöd du får av alla läsare! Jag sällar mig till dem och tycker också att du ska anmäla! Hoppas ni får pengar via hemförsäkringen som folk här tipsar om. Och allt stöd till Patricia! Kram

 21. Rebecca

  Stackars stackars patricia!
  Det är mobbning som pågår. Anmäl det!!
  Och gå ut i tidningen med det så kanske fler folk träder fram med samma problem..

  Ge en stor kram till Patricia från mig.

 22. Jannice

  Förstår precis vad du känner. Polisanmäl stölden och ta det via hemförsäkringen och be skolan ta självrisken. Min dotter blev av med sin mobil i skolan. Någon gick ner i hennes väska , in i ett innerfack och tog den. Våran skola tog självrisken. Värt ett försök.
  Sen tror jag att du kan vända dig till “högre” skolledning,politiker och i sista hand media ang rektorn.
  Hoppas att det löser sig. Kram

 23. Viktoria

  Förstår att ni är arga! Man måste kunna kräva att barnen är trygga i sin skola och att saker som tex stöld ses som det brott det faktiskt är. Det spelar ingen roll om dottern så hade lämnat jackan ute på skolgården – ingen har rätt att ta den, stöld är stöld.

 24. Sofia

  Jag förstår att du är förbannad, man blir så trött när folk inte kan skilja på mitt och ditt!
  Varför så konstigt matsystem? På min låg-mellanstadieskola hade vi också matvärdar. De gick två min innan lektionen slutade, hämtade en så kallad matvagn och besticken, glasen etc som skulle ställas fram tog max fem minuter. Och rast hann man få, om än kortare. Det funkade bra!! Men deras system låter ju knappast vettigt, visst lika för alla eftersom alla missar lektioner men om man är värd en vecka blir det ju tio timmar per vecka man missar. Oaceptabelt!!!! Hoppas det bättrar sig.

 25. Carola Nyström

  Du har all rätt att vara arg! Det är väl själva FAN att dom som gör sattyg ska få komma undan, i detta fall skulle ju skolan verkligen reagera. FY PÅ SKOLAN! Känner igen det, min dotter blev av med pengar på skolan, när jag påtalade det för rektorn svarade hon. Hör av dej om det inte löser sej, jag fick själv ta kontakt med föräldrarna till dom som pekades ut och senare erkände. Fattar inte att inte skolan tog tag i det.

  Helt klart ska detta anmälas till skolinspektionen!

  Kram och stå på er! Skickar massor av ork till er, hoppas att ni får den!

  Carola

 26. Mia

  Hejsan!

  Ett tips är att kolla om det inte är så att hemförsäkringen täcker den förlorade jackan och väskan för många hemförsäkringar täcker stölder av saker utanför hemmet.

  Sen så är det många föräldrar som är missnöjda med den nuvarande rektorn så kan ni samlas och prata igenom allt, sen tar ni ett till möte och då tar ni in lite högre uppsatta chefer inom skolan och framför era tankar, önskemål och klagomål.

  Hoppas ni kommer till rätsida med allt och att Patricia får ha sina saker ifred.

 27. Erika

  Jag läste igenom ett gammalt inlägg igår om när patricia blev misshandlad…
  Och blev så himla ledsen så att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna…(är xtra känslig nu under graviditeten).
  Och nu det här…STACKARS stackars tjej!!!
  Jag tror även att jag känner igen mig lite i henne…
  Även om det var några år sen…Så var jag också en smal, blonderad tonårstjej som älskade mycket smink och tighta kläder;)
  Kommer ihåg när jag var i hennes ålder och var ute med mina kompisar en kväll och träffade på två lite äldre tjejer som började påstå att vi hade snackat massa skit och skulle få stryk…Minns att jag var livrädd…
  Som tur var så kom lämpligt nog två killkompisar förbi i gränden där vi stod…Så det blev antagligen våran räddning… Tyvärr så hade ju inte din Patricia samma tur:(
  Kan även föreställa mig om någon skulle ta min älskade goose jacka nu i smällkalla vintern… ojojoj va arg jag skulle bli!!!
  Förstår att du är fly förbannad och tycker verkligen att du ska driva saken vidare!!!
  Gärna till tidningen (brukar ju kunna ge effekt).
  När det blir så här personligt så kan man ju inte bara låta det passera!!!
  Jag hoppas att din söta dotter förstår att det högst troligen handlar om svartsjuka vilket det mesta gör i den där åldern. (En ålder som svänger som en bergochdalbana i att vara fruktansvärd ((som när något sånt här händer)) och helt underbar…;))

  Massa kramar till er (framförallt Patricia)

 28. Michaela Lejonberg

  Fy för helvete rent ut sagt!! DET ÄR MOBBING!!!
  Håller med Hanna!!

  Trodde bara man hade matvärdar i lågstadiet och mellanstadiet? Iaf hade vi det… vi fick gå ut tillsammans med en lärare medan de andra eleverna stod utanför och väntade och duka innan vi fick äta, åtminstone i första klass… sen fick vi sköta dukningen ensamma två elever åt gången… men i högstadiet fick vi ta vår bricka och sätta oss i matsalen… va är det för en rutten skola Patricia går i? Och vad är Uppsala för en kommun som TILLÅTER detta? Som sagt ANMÄL!! Och att hon blir av med sina tillhörigheter mer än en gång och dessutom gång på gång får uppbrutet lås!!

  Massa styrkekramar till er och framförallt till Patricia!!

 29. Anna

  hsjfhsdhfksdgiaaytibvjsfl*&%€#”……

  Anmäl henne och se till att få ett EVK så fort som möjligt!

  Usch nu är jag lika förbannad som dig… Dj-la idioter som inte kan låta henne vara.

  Ställ de andra i kö till en annan skola.

 30. Madde

  ANMÄL TILL SKOLVERKET omgående….
  Detta är inte acceptabelt….
  Ge Tjejen en stor KRAM å STÅR på Er…..

  Kram Madde

 31. Neta

  Carola kom på en sak till, dom är snabba att prata om policy när sånt här händer, “skolans policy är”, “vi har den policyn” o.s.v.
  En policy är inget beslut eller regel utan bara en rekommendation eller att det gjorts lika i ett annat fall.
  Man behöver alltså inte bry sig i det. Nu är det det här som gäller.
  En sak till begär att få beslut som tas om detta inte bara skriftligt i ett protokoll, kräv också att beslutet ska vara med motivering.

 32. Nettan

  Herregud vilket fruktansvärt uppförande av rektorn. Jag som brukar klaga över vår förskola men det här var verkligen värre.
  Ni måste polisanmäla det som blivit stulet, kanske det kan göra att rektorn förstår att det är något att ta tag i.
  Hoppas att ni får ut pengar via hemförsäkringen, kolla även med försäkringsbolaget som Patricia är försäkrad hos genom komunen och skolan.

 33. Neta

  Men herregud så här ska ni inte ha det inte en enda minut till.
  Börja med att göra en polisanmälan på båda stölderna om inte det redan är gjort.
  Anmälan mot Eva kan du skicka i 2 ex, ett till Grundskoleenheten i kommunen och ett till skolverket.
  Sen tycker jag du ska se till att alla andra föräldrar i klassen får veta det här, din version.
  Sen begär du o Perra ett elevvårdsmöte med Eva, hennes chef, aktuell skolpsykolog, skolsköterska och repr för ev antimobbingteam. Det här är solklar mobbing och ska hanteras så.
  Kalla till mötet skriftligt och se till att det förs ett protokoll. Alla beslut ska protokollföras. På det mötet så kräver ni att skolan ska ta krafttag mot just den här händelsen, varenda elev ska höras och varenda personal ska delta.
  Får du inget gehör för det så kontakta skolverket, kom ihåg att ALLA har en chef ända upp till utbildningsministern.
  Sen tycker jag att du ska utnyttja det lilla kändisskap du fick av TV-serien, kontakta kvällspressen.

  Har man sen blivit av med två jackor och en väska så lämnas inget i skåpen, det meddelar du ALL berörd personal och hon har grejerna under uppsikt i fortsättningen. Spelar ingen roll vad personalen säger hon gör det bara o messar dig om dom protesterar o då åker du dit direkt.

  Hoppas ni får ut sakerna på er egen försäkring, om inte så stäm kommunen.

 34. Malin

  Hej, jag är en lärarstudent och blir faktiskt upprörd över detta. Det är inte okej för en rektor att uppföra sig så.

  När det gäller en anmälan så finns barnombudsmannen men den myndigheten tar ej upp enskilda fall men om flera föräldrar går ihop kan det hända. Skolinspektionen ansvarar för kvalitén i skolan så dit kan man vända sig till. Det finns även en myndighet som heter barn och elevombudsmannen. Dit skulle jag vända mig.

  Personligen så skulle jag även kontakta pressen om detta. Jag har märkt överlag att det är väldigt obehagligt för alla myndigheter och kommuner när deras fel blir uppmärksammade. Så ställ till med en massa bråk kring detta så ger det effekt tror jag.

  Lycka till och hälsa Patricia.
  /Malin

 35. Carina

  ” Dina föräldrar gillar inte mig, höhö, men det är det nog inte så många som gör” sa hon och flinade

  Den raden säger väl allt.
  Hon verkar ju själv vara medveten om att hon inte är omtyckt. Bara det borde vara anledning för henne att söka ett annat jobb.

  Kanske dags att tänka över sitt eget beteende. När alla andra tycker man gör fel kanske det ligger nåt i det.

 36. M

  Tyvärr så är det ofta så att de som får jobb som rektor är de lärare som inte klarar av att varken hantera elever eller föräldrar. Det är hemskt och tragiskt! Dessutom så är det verkligen som du säger, de håller varandra om ryggen så att det är svårt att få “rätt” mot dem… Jag skulle personligen bli helt vansinnig och förmodligen ha sagt en massa saker som man inte borde säga om det hade varit jag som fick det telefonsamtalet och blev bemött på det viset.. Jag hoppas att det löser sig och att ni anmäler skolan/rektorn!! Kram

 37. Fia

  Börja med att anmäla skolan och inte minst rektorn till ansvarig förvaltning i kommunen. Skicka anmälan även till ansvariga politiker inom området, oavsett parti. Funkar inte det så kan du skicka anmälan till Skolstyrelsen (tror jag den heter nuförtiden), de kan granska skolan. Våra barn har skolplikt och för mig innebär det bl a att det ska vara självklart med en bra skolmiljö. Lycka till, Fia

 38. Tina

  Fy!!! Så kan man ju inte säga som en rektor. Usch för henne.

  Klart att ni ska ha rätt till ersättning..

  Hädan efter tycker jag Patricia ska ta med sig både jacka och väska in i klassrummet..