Shoppingsugen! – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Shoppingsugen!

Japp, det är jag :)

Vet inte riktigt på VAD, men det löser sig alltid, eller hur? *s*

Jag tror att barnen får hänga med på en liten inköpsrunda i morgon. Först och främst så glömde jag ju att köpa diskborstar!? så det måste jag göra, sen fick jag sms från KappAhl att det var “tag 3 betala för 2” på barnkläder och sånt lockar ju alltid..sen såg jag Dressmans coola Rolling Stones tröjor på reklamen och Perra som alltid klagar på att jag handlar till alla utom honom kanske kan få en sån….och Lindex ligger ju i samma hus så då kan man kika in där….:)

Jaja, vi får väl se hur det blir med det :) 

.

Igår eftermiddag när Janelle kom hem från skolan så var hon så seg, så trött och så gråtmild att jag förstod att hon var på väg att bli sjuk. Igen, men det är nog samma förkylning som tar om, lite värre. Hon är normalt väldigt lågtempad så det är svårt att avgöra när hon har feber, men hon frös så hon skakade, så det om nåt är ju ett säkert tecken på feber.

Jag bestämde att hon skulle vara hemma idag, och först tyckte hon jag var dum, hon menade på att hon kunde kliva upp i dag och se hur hon mådde, men jag visste att det inte var nån idé, och mkt riktigt var hon skitdålig idag :(

Frossat hela natten, skakat av köld om hon inte legat hela hon under täcket…stackars liten.

Jag var in till henne med lite frukost innan jag åkte till musikleken, och sen har hon sovit hela dagen.

Patricia hade ont i magen, gick till skolan, men kom hem nästan direkt. Det är nån form av magkatarr, och den beror ju på all jäkla stress i skolan nu…:(   Hon sov en stor del av dagen hon med…Lillplutt.

Vi åkte iväg på musikleken och sjöng och dansade, mysigt som vanligt :) Fikade lite efter, men det är bara för att det hör till, de måste äta smörgåsrån och dricka saft, oavsett när vi är där :) Lite Pavlovs hundar….betingade reflexer ;)

.

Sen åkte vi och åt lite lunch innan vi for iväg till Rusta, jag skulle handla lite schampoo, balsam och sånt OCH diskborstar….som jag ju glömde…

Men en femton flaskor hårvård , duschcreme och handtvål, samt tandkräm kom vi hem med iaf.

Jag köpte jättebra gummerade fleecebyxor till Novalie där förra hösten, som hon har haft hela vintern som täckbyxor. Hon tycker de är mkt skönare och varmare än både overallen och sina täckbyxor, så jag tänkte köpa ett par till, men de fanns bara i pyttestorlekar :( så jag får övertala henne att prova några av de som vi har hemma. Finns flera par, men hon gillar ju de där.

Handla vinterkläder på Rusta känns lite otippat, men de har varit toppen :)

.

Lovelia och Trixie hittade såna där “varma” chips, som alla barnen älskar så det fick de köpa till fredags filmen:)

Jordan ville bära:

 Stooor påse :) och snygg buss i bakgrunden ;)

Sen åkte jag till apoteket och köpte Panodil, Ipren och nässpray. Värt att notera är att allt sånt är 2-3 kronor DYRARE på apoteket än på Rusta… stämmer det med alla som har apoteksvarorna ??  Varför i så fall? Verkar ju skitdumt!

Efter det var det hemfärd, och såklart somnade lille vännen i bilen, och det ser inte bekvämt ut!

  Begriper inte hur han lyckas hasa ner sådär, för bältena sitter rejält åtdragna, ingen behöver kommentera det  ;)  men han sjunker ihop och blir jättekort i rocken på nåt vis :)

Lyfte in honom i sängen, gav honom hans välling och sen sov han ett par timmar.

.

Alla var lite sega idag, så det blev soffhäng och film, tills Perra kom  hem med kyckling och började laga mat, då kvicknade de till och började rusa gatlopp runt huset ;)

Jag skjutsade Corrinda till basketen, och sen åkte jag och afrodansade :-)

Min syster ringde och frågade vart det var, så jag sa EKEBY till henne, som det var, och så åkte jag själv till Ultuna..!

Kom på det nästan framme, så det var bara att fortsätta mot Ekeby, nu blev det  en STOR omväg så det tog dubbelt så lång tid…. Nästan  framme tittar jag på sätet bredvid mig – tomt. Jag har glömt skorna och vattenflaskan hemma!?

Men idag var det visst inte min dag?    :)

Nåväl, dansa går bra utan skor, de flesta dansar barfota, men jag har problem med en häl, hälatrofi/hälsporre, de kan inte bestämma sig riktigt…men ont gör det , speciellt att gå utan skor. Jag hittade en tejp i skötväskan så jag kunde tejpa hälen och då funkade det mkt bra. Tidigare på dagen hade jag köpt en cola, för jag hade sån huvudvärk, och den låg kvar i bilen så det fick bli min vattenflaska…Nödlösningar men helt ok :)

.

Dansade och sen pratade jag med syster en lååång stund och glömde alldeles av att jag skulle hämta Corrinda på basketen…Ja eller jag hade sagt så här till henne: “Om jag inte står på parkeringen, så går du hem.” men hon ville inte gå och hon ville inte ha skjuts av nån annan förälder utan hon väntade….I en halvtimme i svinkylan….

Ja, jag har dåligt samvete.  Janelle smsade och ville att jag skulle köpa kräm på vägen, det var det enda hon var sugen på, så det gjorde jag ju åxå innan jag hämtade upp Corrinda.

Men hon var glad som en lärka och inte stelfrusen så det var ingen fara med det, men jag känner mig som en skurk ändå, trots att jag sagt att hon inte skulle vänta…

Hemma gick jag förbi gillestugan på väg in i duschen:

  och hittar en kvartett som var helt fast i nån film  :)

-Den är snart slut, mamma!!

Svinkallt i tvättstugan där duschkabinen står….blääää, men varmt vatten iaf, Corrinda duschade uppe samtidigt så jag var lite rädd för att få kallvatten helt plötsligt..man vet ju aldrig ;) men slapp kalldusch, tack för det.

.

Sen var ju klockan mkt så det var hopp-i-säng-dax för de mindre, och snart nog även för Robban&Corrinda.  I ett sista desperat försök att få vara uppe liiite längre så hjälpte både Novalie och Robban mig att plocka ur diskmaskinen.. :)

men till slut så gick alla och lade sig,.och jag har svarat på mail, fixat och grejat lite och nu är det sovdags.

.

Få se om det blir nåt spännande i morgon…Den som lever får se :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. martina

  Haha, skön stil i bilbarnstolen! Det ser inte särskilt bekvämt ut att sitta så och sova, men mina brukar oxå sitta så och de sover så gott så. En annan hade fått nackspärr efter några minuter! ;-)

 2. Ulle

  Tror att han lutar så för att den bilstolen är gjord för att vara bakåtvänd. På vår har jag för mig att det fanns som en klack under ryggen som man fäller ut när man ska ha den framåtvänd, sen fick vi palla under med handdukar i framkant. Allt för att få en liten bakåtlutning på den, då ramlar huvudet bakåt när han somnar. Hoppas du förstår min något snurriga förklaring…. :-)

 3. Becks

  Ett tips bara. Du sa att Patricia hade magkatarr. Det har jag med och det finns tabletter mot det på apoteket som man ska ta en gång om dagen i 1 vecka, sen sak det försvinna .Det gjorde det dock inte på mig, men om det inte försvinner så hjälper det för en stund i alla fall! :)

 4. Becks

  Ett tips bara. Du sa att Patricia hade magkatarr, det har jag också och det finns tabletter för det på apoteket som man ska ta en gång om dan i en vecka och sen ska det försvinna. Det gjorde det dock inte på mig, men man kan ju alltid testa. Om det inte hjälper hela tiden så hjälper det i alla fall för stunden! :)

 5. Åsa

  Jobbigt med låg temp. Jag är likadan själv och det räcker med att jag får 37,3 för att jag ska känna frossa.
  Hoppas ni får en lugn helg.

  “Varma chips”… är det baconsnacks?

 6. Magda

  Skriv din kommentar här! Hej vi har en likadan stol till våran dotter och hon satt oxå så där när hon sommnat , det ser ju inte så skönt ut.Tycker du har en sån fin bolgg följer den varje dag, ha de kram