Familjen Annorlunda

Alla hjärtans dag :)

Jag gillar Alla Hjärtans Dag :)

Nej, jag tycker inte att det är ett kommersiellt påhitt, jag tycker att det  är ganska gulligt :)

Man måste inte köpa dyra presenter eller största blombuketten, men det är väldigt gulligt med sånt här, som Novalie fick av kompisen T idag:

.

Jag är gift med norra Europas mest oromantiske man, och det har jag lärt mig efter alla dessa år, så idag skickade jag ett sms med tydliga anvisningar på vad jag ville ha ;) det blir som bäst så, haha.

Han kom hem med två sådana här:

  Ja, varför vara originell? Det här har jag sett i massor av bloggar  ;)

Nej, men murgröna brukar överleva ett tag här hemma….till skillnad från det mesta annat i växtväg. Däremot brukar det bli löss på den….anar att det beror på en av två saker: För mkt, eller för lite vatten :)

De står nu i köksfönstret och ser våriga ut mot drivorna av snön utanför.

För herregud vad det är mkt snö ute nu igen!! Tror vi måste upp på taket och skotta igen…..

.

Jag har ju en liten skara älsklingar här hemma, som är mina alldeles egna Valentines:

Här är delar av dem på väg att fira gammelmormor Vera i somras , ser himla härligt ut med bara ben och sandaler :)

Åh sommar…..!

De två som inte var med, Corrinda:

  och Jordan:

Hm, ramen runt Jordan ser mest fjantig ut, men det ids jag inte ändra !

.

Idag var det svinigt kallt ute, brrrr, så jag tänkte inte ens fundera på att sticka näsan utanför dörren, varför plåga sig om man inte behöver?  Jag gillar inte kyla (Ior varning *ler*)

Istället så grejade vi på inne, småtjejerna stängde in sig på sitt rum och lekte med Pet shops och Jordan och jag värmde oss först med kaffe och en filt,(och internet..) innan vi gick ner i tvättstugan en stund.

Jag grejade lite där, och han hängde på. Fick sms av Patricia att hon hade huvudvärk och tänkte komma hem, så det gjorde hon efter lunch nån gång, och gick och lade sig och sov.

När Jordan lade sig för att sova så ringde jag till skatteverket för att fråga om några kompletterande uppgifter de ville ha. Sökte den handläggare jag fått brev från i växeln, men hon var ”out of office” på obestämd tid. ”Hon är nog sjuk” sa tjejen i växeln. Jaha…men kanske kan du koppla mig till nån av hennes kollegor då???

Ja det kanske kunde funka….Bah, de är så tröga ibland ;)

Väl kopplad till kollegan så sa jag att jag egentligen sökte nån annan men eftersom hon var borta så kanske du kan hjälpa mig?

Javisst, det kunde hon ju, men blev mkt förvånad eftersom hennes kollega visst var där…nånstans, men kanske på lunch.

Jaja, varför ska myndigheter ha nån koll??   ;)

Jag framförde mitt ärende och hon svarade, men jag var inte helt nöjd med svaret, eftersom det var så jag skrivit på blanketten som kom tillbaka för komplettering…så det var alltså inte det de ville veta. Hon sa att hon skulle be sin kollega ringa upp under dagen så vi kunde reda ut det hela.

Nu undrar jag – varför går jag på det där varenda gång?  Varför tror jag på allvar  att de ringer upp? När det typ aldrig någonsin händer?

För givetvis så ringde hon inte, och jag blir tvungen att krångla mig fram till henne, eller nån kollega i morgon igen.

*mutter*

.

Jaja, jag började städa städskåpet i väntan på samtalet som aldrig kom, och det blev ju himla trevligt där inne :)

Det ena svämmade över av plastpåsar, pappkassar, och massa sparade kartonger osv, plus ungefär 15 förkläden/haklappar. Och inte att förglömma en pappersinsamling som växt sig upp över kassens sidor och nu var dubbelt så hög som den borde…

Det andra svämmade mest bara över av allmän bråte  ;)

Kastade massa gammalt jox och plockade iordning på det övriga, så blev det ordning och reda igen.

Nice.

.

Barnen kom hem från skolan, Robban med en kompis, Corrinda med två och Novalie ensam. Jag hade barrikaderat köksbordet med innehållet från städskåpet, så de fick tränga ihop sig på ett hörn och äta mellanmål  :)

Gick bra det med.

.

Janelle var iväg på första dansen, eller första var förra veckan, men då var hon så förkyld så hon ville inte dansa utan satt bara med och tittade, men idag var det dans. Hon har ju dansat några terminer förr, men slutade när det blev åt h-vete för mkt i skolan i nian…Lite trist att skolan ska sabba de fritidsintressen man har  :(

Men nu är nian avklarad för hennes del, gymnasiet är ju ingen dans på rosor, men betydligt mer humant än nian. :)

.

Jag lagade mat, och det var så tyst i köket, när inga barn härjade , så jag slog på Jays cd, och inom två sekunder så kom Jordan springande, och började dansa  :)

Efter halva låten ville han ha sällskap så han sträckte upp armarna och ville upp i famnen, och det går ju inte att motstå, så vi dansade lite där mellan grytorna :)

Perra kom hem och fick ta över dansen, jag skulle hälla av spagettin, men han är helt fel kavaljer, precis som Patricia som svängde runt med honom igår. Han vill bara dansa med mamma <3

Min lilla gosgubbe.

.

Alla åt med god aptit, och efter det fick de fika muffins och den goda kakan sen igår innan Perra tog med sig Corrinda och hennes två kompisar på hockey.

.

Vi som blev kvar här hemma, röjde, jag i köket och småtejerna sitt rum, Jordan mest överallt.

Patricia kom med sina engelska glosor så jag förhörde henne, nästan alla rätt, och de hon hade fel på var små stavfel. Jo det är viktigt att kunna stava på engelska, men det viktigaste är ändå att ha ett stort ordförråd, och det har hon :)

Lärarna håller såklart inte med, för dem är ju allt det viktigaste i hela världen, men de är ju så enkelspråriga ;)

.

Novalie gjorde sin läsläxa samtidigt, och sen skrev hon ett veckoschema :)

.

Nu är det som vanligt sent, och jag är hungrig ;)

Tror jag ska gå och koka lite te, så man kanske kan somna varm istf stelfrusen…..Brrr.

.

Ha det så gott, natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Michaela

    Verkar som om ni haft en bra alla hjärtans dag iaf:) Fina blommor du fått:) Fick inga jag:( Men jag är inte ledsen för det! Fick några timmars egentid… även om det inte var den roligaste egentiden (återbesök på sjukhuset). Men jag njöt av att bara få promenera ute!

    Idag blir det att sitta inne! Walther ser inte alls fin ut… prickig i princip hela överkroppen och huvudet! vattkoppor är inte kul:( Kliar gör det med och inget verkar hjälpa, har gett han tavegyl, hoppas på effekt av det!

    Gullig Jordan är! Bara dansa med mamma!
    Kramkram på er alla

  2. Anna B

    Roman..vaddå? Min man kan inte ens stava till det. Det är väl iofs inte så ovanligt, men han är extremt tråkig just när det gäller presenter och överraskningar och romantik. Tur man fått ett gäng barn som kompenserar och skäller på honom när han glömmer min födelsedag osv ;) Jag gillar också alla hjärtans dag. Såg i tidningen att några kändisar uttalade sig och tyckte att man ska väl vara snäll mot varandra alla dagar. Fy så slätstruket tråkigt. Klart man inte orkar vara lika uppmärksam och kärleksfull HELA tiden. Tycker det är fint med en dag när man uppmärksammar kärleken lite extra. Det har ju blivit att man talar om även för andra att man tycker om dem, inte bara partnern, eller den presumtiva partnern. Köpa presenter skulle jag dock inte göra, eller förvänta mig. DET är inte det viktiga, men viss blir man glad över ett rött hjärta med kärleksförklaring – även om det kommer från en son och ingen romantisk livspartner.

  3. paula

    det är så SKÖNT att höra att man inte är ensam med visa synpunkter på skolan …
    har en dotter som är sjukskriven pga psykisk problematik, hon är bara 9år, och jag får gärna och OFTA höra från vänner som är lärare/icke lärare tex att men guuud hon måste ju till skolan,guuud hur ska det gå ,osv osv..åh men guuud brukar jag svara då, hon får hemundervisning , hon ligger kunskapsmässigt före alla i klassen TROTS att hon ej klarade av att gå i 6års eller ettan pga samma problem…så less på att höra att skolan är så viktig, mitt barns välmående då?? Tror de bestämt att hon lär sig ngt där när hon mår så här?? Hemundervisningen var ngt rektorn och läraren ville ha, de ville inte ha tbx henne förräns det finns en behandling på bup, pga de är tycker det är hemskt att se henne må som hon gör..
    Önskar att ”vänner” kunde hålla sina klumpa kommentarer för sig själva…

  4. Fia

    Jag är väl en ovanlig lärare då;) Jag tycker att det viktigaste är att använda språket och stava kommer väl ngnstans långt nere på prioriteringarna tillsammans med grammatik… Engelsmännen själva kan varken stava eller grammatik och säger de fel så skyller de på dialekt så då kan väl vi också göra det:D