Familjen Annorlunda

Just do it!

Eller som Olga Rönnberg brukar säga: Fake it til you make it :)

Jag har varit så lat och seg på sistone, med träningen….Veckorna innan jul så kunde jag inte träna alls för då var Perra borta alla kvällar, och tonåringarna hade ingen lust att barnvakta, vilket givetvis respekteras.

Sen var det julschema, och passen låg på andra tider och det var middagar hit och dit, och på det så blev jag förkyld…

Jag har varit iväg på några pass, spinningen bla…. men regelbundenheten har kommit av sig   :(

Nästa vecka tänkte jag se till att det blir ordning på torpet igen!

Denna vecka har Perra varit i Örebro (han är hemma igen!!!! ) och jag har den envisa förkylningen som håller sig kvar, men jag hade tänkt träna hemma….men det har inte blivit av. Ursäkter finns det gott om :)

Idag tänkte jag att nu får det fan vara nog!  Just do it !   Och så frågade jag om Corrinda kunde kolla på Jordan en stund medan jag gick ner i gillestugan och tränade, och det kunde hon. Det var en timme innan middagen skulle stå på bordet, men den kan man skjuta på :) Ner, byta om, knyta på dojorna, och upp på crossen för lite uppvärmning.

Fem minuters intervall för att vara exakt :)

Sen lite kettlebell, boll och hantlar i 15 minuter och så crossen igen i en kvart. Klar.

Jag var svettig, andfådd och trött, så jo, det blir nog bra :)

 Annelie, du ville se bild på min cross, varsågod:) Casall är märket.

Hela min träningshörna :D   Hantlar på bordet och under, gummiband, boll och kettlebell 12kg.

.

Innan jag fick ändan ur vagnen och tränade, så skjutsade jag Robban till tennis, och solen strålade :)

Underbart! Och svårt att se vägen , trots solbrillor…

                                                              

Totalt bländad är rätt ord…Lite läskigt. Vägbanan reflekterade solen så det blev himla mkt ljus rakt i synen… Robban satt med solbrillor på och blundade…..:D

.

Handlade medan han spelade, men hann kika en halvtimme.

När vi kom hem, så gav jag Patricia hennes ”lön” för barnvaktandet, en påse tuggummi ;) de är billiga i drift, å andra sidan så sov Jordan hela tiden och hon satt och flyttade saker från sin dator till den lilla söta rosa hårddisken hon fick i julklapp , så det gick ingen nöd på henne. Hon drog iväg ut efter en stund.

Hon kom ju hem igår kväll och mådde dåligt, ont i magen och huvudet, men det gick över efter en natts sömn:)

.

Efter träningen lagade jag lite mat till de hungriga vargarna.

Jag hittade kebabkött på Willys, och det brukar de vilja ha när vi beställer mat, så jag stekte på det och pommes frites till, köpte kebebsås åxå, men det är det bara Janelle som äter och hon åt inte hemma.

Corrindas mat:

 Ser ut precis som ”köpeskebab” och smakade tydligen lika, hon och Robban åt massor, medan Novalie tyckte det var lite starkt, men gott, och små barnen  smakade och inget mer:) Gav de lite köttbullar ist.  Själv ville jag inte ha varken kebeb eller pommes, så jag gjorde nån sallad:

 Olika sallad, couscous, räkor, paprika, baby plommontomater:) gurka, oliver, inlagda vitlökar, rädisor, guacamole och räkröra (hell, det är ju lördag ;) )

Alla nöjda :D

Jordan började bygga torn på sitt vattenglas:   Koncentratioooon :)

Han har inte ätit så mkt sista dagarna, och nu ligger han och hostar räligt igen….vill inte att han ska få tillbaka den eländiga hostan han hade runt jul :(  Men han är pigg och glad, än så länge….

.

I morgon ska Robban och Corrinda gå på förhandsvisning av Trassel :)

Vi fick biljetter av en snäll kyrkiskompis, vars barn är för små för att se den, och det var bara två, så jag tänkte att de kan få gå själva. Perra får skjutsa dit dem och sen hämta. Det blir nog kul, de har pratat om det i några dagar nu, hur det kanske är bra att ta med sig en såndär kudde som finns ifall att de kommer bakom nån lång en….osv.  :)

Tack snälla G för biljetterna!

.

Perra kom ju hem med lite presenter, de fyra största tjejerna fick mössor:

Robban och Jordan fick coola t-shirtar, som jag inte vet vart de blev av, och småtjejerna varsin (ytterligare) prinsessklänning :D  Alla nöjda.

Jag fick en värsting stekpanna, i nåt fränt material jag inte kommer på vad det heter…titan??  Ja det var det nog:)

Stor, med höga kanter och glaslock….I den kommer maten att bli extra god!

Matlagning är ju inte en av mina passioner direkt, men det underlättar massor att ha bra grejor! Jag avskyr vissa av våra köksknivar och borde kasta bort dem,men det blir aldrig av för vart slänger man de då?? Knappast i vanliga soporna, och inte komposten….Metall? Skit samma, de får åka med i nåt lass till spotippen snart för det är verkligen öken att försöka skära med dåliga knivar!

Jag har några superbra, och några som är bra, så jag klarar mig utan de kassa.

Jag använder stekpannan till det mesta, iom att det är lock på så går det finfint att koka i dem åxå, så vissa grytor som inte ska koka i hundra år gör vi där. Sen använder jag ugnen till väldigt mkt. Det går snabbare att slänga i 20 hamburgare där än att steka dem på spisen, samma med fiskpinnar, som bonus slipper man massa stekos  ;)

Nästa ugn vi skaffar ska ha en betydligt bättre kapacitet bara, den vi har nu är skit bra, men gammal, exakt HUR bra insåg jag när jag råkade hitta bruksanvisningen när jag städade innan jul….! 

Den går att ställa in så att det går igång och av på ett visst klockslag…tex..:) Imponerad av en så gammal rackare, tror den är från mitten/slutet av 80-talet. Misstänker att det var en av de flashigare på marknaden då, för de som bodde här innan oss, och byggde huset, har inte snålat. Man kan diskutera smak  ;)  men det är påkostat.  Nu är det gammalt, så nu är det ju inte så imponerande förstås, men då var det nog dyrt och fint.

.

Jaja, hur som helst, nu har vi precis sett en skräckfilm som faktiskt var läskig! Det händer inte ofta att vi faktiskt blir fångande av en film, vi har sett så mkt, men Paranormal Activity…..hua :D  Scary.  Underbart!

.

Det är sovdags, så jag tar och slutar och säger Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annelie Susanna

    Ha ha, tack för att du visar crossen men….. nu är jag besvärlig igen…. jag undrar hur benen ser ut baktill? Så att den står stadigt alltså? På foto du lagt upp så är ju bollen ivägen , ha ha, va jobbig jag känner mig nu! Kram

  2. Leah

    Jag tycker mycket om din blogg-jag är faktiskt lite avundsjuk över det liv du lever….jag undrar är Jordan ert sista barn, eller planerar ni fler?

  3. Fia

    Din ugn låter som den vi hade förrut. Hur mkt finesser som helst samt att den var seriekopplad till en platta och man kunde ställa in allting med timer och komma hem till färdig mat typ. Ja iaf planera lite bättre och slippa passa steken för att få på potatisen i tid. Den var superbra, så länge den fungerade…

    Efter bara nån månad efter vi flyttade in gick först timern sönder och plattan som hörde till upphörde att fungera helt. Timern innebar att vi var tvungna att passa ugnen för när den slog ifrån(kunde ske när som helst) var man tvungen att trycka på två knappar på ugnen för att den skulle starta. DET å andra sidan var förbaskat drygt;)
    Vi höll ut med ugnen några år till trots det för pengar växer inte på träd tyvärr men när den inte ens ville bli varm fick det vara nog så för två år sen fick jag en ny, ej seriekopplad och väldigt ordinär, ugn i födelsedagspresent av maken. Den duger lika bra frö den seriekopplade plattan är fortfarande ickefungerande. Den ryker när köket ska fixas!