Familjen Annorlunda

När jag var liten..

Vi fick ett julkort från min gamla dagmamma, Sonja.

Jag var hos henne från det att jag var väldigt liten, tror jag har hört att jag bara var runt 6 månader, men vet inte om det stämmer. Mammaledigheten var ju inte så lång där i början på 70-talet så det kan nog vara så.

Hur som helst, jag kunde inte varit på ett bättre ställe :) Jag minns inte så mkt, men värmen minns jag :)

Hon hade skickat med två gamla kort, tagna de allra sista dagarna när jag var hos henne, vilket borde innebära att jag var runt 3½år, för då föddes min lillasyster och jag tror att mamma blev hemmamamma då.

 Tror att bilden blir större om man klickar på den, men väldigt suddig.

Det som är så roligt är att tröjan jag har på mig, den har alla mina barn haft:) Filten jag har i knät, den ligger i dockvagnen :) Tror att klänningen finns i gömmorna den med, men inte använts.

Den som spar han har :)

.

Fick ett annat julkort idag, från Viktoria som har webbutiken Lilla Skatt där de förövrigt rear nu:)

Ser ni de fina julgranshängena? De var så himla fina!

Viktoria och jag ”känner” varandra via Allt för föräldrar sen flera år, då vi hängt i samma ankomstgrupper ett flertal gånger:)

Hon är mamma till fem barn, och de flesta är ungefär lika gamla som mina. Nu har hon precis sagt upp sig från ett fast jobb för att satsa på sin butik, så jag hoppas det går utmärkt!

Tack för kortet  Viktoria:) Teet var himla gott!

.

Jordan hade på sig en tröja jag köpte i London idag, jag har visat den förr, men här är den på:

 Haha jag ser att byxorna faktiskt kommer från Lilla Skatt!

Tröjan köpte jag på Marks and Spencer, och de hade en hel del fina kläder, de har nätbutik så jag ska kika där nån dag, jag är ju inte nöjd med utbudet till småkillar i våra svenska butiker…

Antingen är det stentrista färger, eller så är det ett myller av mönster och det värsta av allt är när det är ett myller av fordon…bah. Jag har så svårt för att fatta varför en jäkla traktor ska anses gullig?? Eller en motorcykel?

Jag har aldrig gillat fordon, och bara för att jag nu råkat få en son så har det inte utvecklats nåt fordonsintresse direkt.;)

Nu är Jordan ganska stor ju, han är ju 15 månader drygt, så nu börjar det kännas ok med lite tuffare motiv, men fortfarande så ratar jag allt med fordon på…av princip och för att det är fult.

Förlåt alla ni som har kläder med sånt på till era söner :)  (eller döttrar!)

Vänta lite, jag kan eventuellt tänka mig kläder med Blixten MQueen på, men där går gränsen:D

.

Jag är ju svag för rosa och gulligull, och det är ju många som avskyr det, det är ju tur att vi är olika!

.

Idag har jag inte gjort många knop…det börjar bli en vana…Det finns inte så mkt att göra hemma, för det är städat i alla hörn, och det räcker med att plocka undan och dammsuga.

Som vanligt så tänker jag att så här ska det fortsätta, det är ju bara till att ha lite disciplin – men så händer nåt, nån blir sjuk, jag har huvudvärk eller så, och vips så är allt raserat.

Det som tar en evighet att bygga upp tar typ en halv dag att förstöra ;)

Jag klagar inte över det, det är himla skönt att kunna lägga sig på soffan, dra på sig filten jag fick av Janelle i julklapp och bara ligga där och titta på granen.

.

Barnen har varit ute flera timmar, de har ju knappt kunnat vara ute när det var så hemsk kallt, men nu är det mer humant. Perra har skottat av snö från taken så de har gigantiska snöhögar att leka med.

Idag kikade de in när jag bytte blöja på Jordan, och det fönstret sitter typ 3 meter över marken :)

.

De ringde från Polisen idag, och ville att Patricia skulle komma in på ett formellt förhör angående hotet om misshandel, wow, det var första gången det verkligen hände nåt från deras sida.

De gav henne lite info om vart hon kunde vända sig för att få prata med folk om hon var rädd…. och beklagade att hon inte fick de DÅ när hon blev misshandlad…

Skitdåligt tycker jag, att hon inte fick det då, nu löste det sig ändå, men fan vad mkt eget forskande vi hade sluppit,. bara titta på pappret och ringt istf att själva leta.

Blä.

De frågade om hon var intresserad av ”medling”, det är tydligen nån form av träff mellan den som begått brottet och den som blivit utsatt, tillsammans med proffs som styr upp det hela.

Det är hon väl till viss del, hon skulle väldigt gärna vilja fråga den här tjejen vad hon någonsin gjort henne för att förtjäna först stryk och nu hot om mera stryk, men även det skulle ju ha skett då när det var aktuellt!

Jaja, nu finns det ordentligt på papper iaf.

.

Jag och Patricia ska åka på stan i morgon :)

Ska bli trevligt hoppas jag!  Vi ska in på Darkwell där hon tagit sin navelpiercing så de får hjälpa henne byta till den nya, den gamla sitter så jäkla hårt att vi inte får upp den, och jag vågar INTE slita och dra, tycker det är lite läskigt… Haha, och faktum är att jag är så långt ifrån kräsmagad som det går när det gäller sår och sånt, jag kan obehindrat stå med på en operation eller assistera vid läskiga såromläggningar eller byta påse på magen på spädisar som väger 1,5kg….men navelpiercingen är läskig ;)

Sen ska vi kika lite på rean, har hört att den är usel men då spar vi ju pengar så det gör inget. Nåt hittar vi alltid:=)

Lite byten ska göras åxå, och vi får ju inte glömma att fika!!

.

Jag tackar för era mat tips, och du som undrade hr det blev med de tips jag efterlyste på den andra bloggen – jag har lagat några av dem, men inte hunnit skriva om det, men hittills har allt varit gott.

Agneta: det där med smördeg och ost och potatis….mmmmmm, ska provas, men jag skippar västerbottenosten, jag kan inte äta starkare ost än typ mild herrgård ;) Men det lät supergott!!

.

Nu ska jag kolla klart på Jurassic Park och sen sova!

Natti natti mer ed:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lovisa

    Jag var mest bara nyfiken :) Du har fast jobb annars när du inte är mamma ledig eller?
    Nu ha rjag skrivit lite om famijen annorlunda i min blogg.

    1. familjenannorlunda

      Lovisa: Nej jag har inget fast jobb,har aldrig haft. Jag har jobbat på timmar de senaste åren, det passar mig just nu – inga förpliktelser, jag tackar nej om jag inte vill, så jag jobbar tex inga storhelger:) Å andra sidan har jag ingen trygghet heller….Men det har passat just då:) klart du ska vara nyfiken!

    1. familjenannorlunda

      Ippaan: Lika Trixie? ja kanske, jag har så svårt för att se sånt!
      Mer unisex till världen: Jasså? Men jag tycker ju detsamma om killarnas tröjor, nåt fånigt traktort tryck som sabbar..Men nog är det svårt att hitta en enfärgad blå på tjejavdelningen.
      Annelie: Ja visst är de söta, jag är ju helt objektiv:) Åhlens har hyfsade ibland och nog hittar jag på de andra kedjorna med, men det är inte lika kul som att shoppa till tjejer, utbudet är ju värdelöst. Finns det 20 olika tröjor för tjejer så finns det 2 för killar..typ.
      Lovisa: Börja jobba?? Hu…jag hoppas det dröjer, har inga planer på det de närmsta åren iaf! Nej, jag tror inte jag kommer jobba inom vården alls…jag vill inte det iaf, jag skulle gärna vilja ha LÖN för det jag gör och inte ett liiitet bidrag till räkningarna…:)
      Fia: Haha, ja men för att retas skulle jag kunna ha en traktortröja själv..nääästan:) Här köper släkten sällan kläder, och tur det för det skulle säkert bli mycket fordon….

  2. Mer unisex till världen!

    Konstigt. Jag köper alla kläder till dottern på pojkavdelningen. Kläderna på tjejavdelningen är så fjantiga, och aldrig blå eller enfärgade. Alltid ska något litet fånigt tryck förstöra.

  3. Annelie Susanna

    Jordan är så himla söt!! Fast det är ju alla dina barn så varför skulle han vara ett undantag ;-)
    Nä, det är inte klokt så dålig fantasi dom har som designar pojkkläder!!
    Som tur är har vi en klädaffär här i vårt lilla samhälle som inte har något med dom stora klädkedjorna att göra. Så här hittar jag pojkkläder som är enfärgade lr med tryck utan bilar å sånt. Du kanske kan hitta nån mindre affär utanför köpcentrum- världen som har mer varierat utbud?? Annars har ju Lindex å Åhlens iaf ibland t.ex Bamse å Barbapapa m.m som både flickor å pojkar kan ha. Lycka till med klädköpen! Mysiga julkort du fick! Å du var så söt när du var liten!! Kram

  4. Fia

    Jag håller verkligen med dig när det gäller pojkkläder. Det finns nästan ingenting i affärerna. Erik har däremot en del traktorer, inte för att jag gillar dessa utan för att det alltid retar maken som jobbar med såna. Helst ska traktorerna INTE vara röda(Mc Cormick) för att reta honom lite extra;) Dessutom verkar större delen av släkten anse att småpojkar ska ha bilar ochs ånt på tröjor och tja, får jag den använder jag den.
    Kram Fia