Familjen Annorlunda

Lite frånvarande…

..just nu, det är vad jag är.

Man skulle även kunna kalla det för lätt förvirrad, glömsk och allmänt snurrig :)

Igår loggade jag in här för att skriva, men skulle bara gå och fixa en sak, minns inte vad det var, och på vägen tillbaka såg jag alla kassar med oinslagna julklappar….så då började jag slå in dem :)

Satt där tills ögonen gick i kors, och när jag snubblade förbi datorn på väg mot sängen så : Ja just ja ;)

Då var det inte läge att blogga nåt, men nu är det :)

.

Dagarna som varit, tisdag, onsdag och idag har vi löst så att Perra åker ner på stan, packar upp Syltkrukans alla sylter och safter och allt vad det är, och sen kommer han hem igen. Det är andra som står och säljer.

Så tar han barnen och jag shoppar loss :)

Jag kan lova att det är många sköna slantar som trillat mellan mina fingrar de sista dagarna!!

Jag får lite ångest över att göra av med så mkt pengar på en gång att jag gärna väntar lite med inköpen, som om det skulle svida mindre då, haha, men nu börjar jag närma mig ”klar”. Det är bara…..och…..ja….och så det och det kvar, men det löser sig. ;)

Tror jag …;)

.

Idag var det snöstorm, så han hann inte hem innan kyrkis, så jag körde dit, efter att ha strukit lucialinnet lite snabbt och inte speciellt skrynkelfritt, men betydligt bättre , de skulle ha avslutning med lite luciatåg.

Jordan väckte jag tio i nio och bytte bara blöja och klädde på, så åkte vi, han fick vara pepparkaka idag:

Ja han står på köksbordet…..

.

På kyrkis bytte Trixie om till lucia, och vi plus alla andra föräldrar och syskon fick sitta och vänta lite, men sen kom de, det gulligaste lilla tåg som setts iår:)  Det gjorde ju liksom inget att jag fick åka till kyrkis idag, avslutningarna är alltid så mysiga, och jag hann shoppa senare:)

Trixie.

Jordan och Lovelia satt på ett litet bord under sången, allt för att han inte skulle kunna smita iväg ;) det gäller att vara smartare än honom, hihi.  Lovelia ville att han skulle sitta i hennes  knä, men han hade andra planer…pilla lite på blommorna i fönstret tex.

Lovelia klappar honom på huvudet:)

.

Efter sången, gick vi ner en trappa och dansade lite juldanser och sen blev det fiskdamm! Jippie:)

Fika efter det, och då kom Perra, så jag fick både titta på tåg och sen fika och snacka lite, trevligt:)

Vid halv tolv drog jag iväg på shopping….pust.

.

Jag ska inte trötta ut er med exakt antalet gånger jag varit på Mediamarkt de här tre dagarna, men det är mååånga…Man kan undra varför jag inte tog allt på en gång;) Men det tillkommer saker…hela tiden!

Samma visa med Toy´s r us…..idag kände tjejen i kassan igen mig ;)

.

Men som sagt, det börjar bli klart, men köksgolvet svämmar över av kassar med både inslagna och oinslagna paket!

Lustigt nog så bryr sig inte en enda av ungarna om kassarna som står där, och det är alltså precis intill matbordet :)

Inte ens Jordan har kikat lite i dem…Hm, jag undrar jag om det kan bero på att de inte är direkt ovana vid stök???

Antagligen :D  Det är liksom helt normalt att det står en hög med saker där…

Jaja…. När de försvinner så kommer köket att kännas gigantiskt, i en dag eller så ;)

.

…………………………

Jag har ju skrivit om barnens paketkalandrar, och nu har jag fotat dem också, det var ingen idé från början eftersom de då var täckta av paket …

Det här är den allra första, den fick Janelle och Patricia ha tillsammans första året:

Julen 96 fick de den, så den har några år på nacken.

Året därpå fick Patricia sin:

Så föddes Robban och Corrinda, och de fick de här:

Robbans:

Och Corrindas:

Sen hade Panduro, där alla är köpta ifrån, inga nya kalendrar på flera år, så Novalie fick ha den här, köpt på Plantagen eller nåt:

Den till vänster, det är nu Lovelias (Panduro!! Vi vill ha fler kalendrar!!) och den långa med tomten är Jordans.

Så fick de in en ny modell  och Novalie fick en egengjord av mormor hon med:

Trixie har fått vänta ända tills iår på sin, men nu har hon en egen hon med:

Fina va???

Det är min mamma som gjort alla, ja utom de där två som är Loppan och Jordans då, men förhoppningsvis så kommer det nya varianter snart :)

.

Nej, min syster och jag hade inga paketkalendrar som små ;) men det hade varit jättekul. Tror iofs inte att det var speciellt vanligt då, det var lyx med chokladkalender :)

.

Ja, idag blev det mkt bilder och lite svammel, jag kanske gör tvärtom nästa gång, lite bilder MYCKET svammel:)

Ha det bra, stressa inte :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Viktoria

  Paketkalendrar är ett måste hos oss också! Det är hur mysigt som helst på mornarna när barnen öppnar sina små paket, vi sitter alltid tillsammans och ser på tv och tänder ljus då före frukost medan alla vaknar till ordentligt.
  Jag hade paketkalender när jag var liten – ända upp i tonåren. Sen blev det tydligen för svårt att hitta saker att slå in till min storebror så då blev det slut med det.

 2. Katie Rebekah

  Hej!
  Fina kalendrar :D
  Är det min dator som inte laddat upp alla bilder? Eller är Novalies verkligen med?
  Jag kan inte se den :)

  Får kanske ta upp sidan igen å se om jag kan se den då.

  Ha en fin helg!
  Kramar, Katie Rebekah

 3. Carola Nyström

  Jättefina kalendrar, våran dotter har en som mormor har broderat i korsstygn. Det är så roligt med dom. Fast vi har inte använt den på några år nu. har varit lite lat :(

  Massor av stök för er nu kan jag tro!! Ha det bra

 4. Anna B

  Vilken kanonsöt pepparkaka, nästan så man vill äta upp honom! Och jättefin Lucia! För att inte tala om vilka fina paketkalendrar. Här får de snällt dela på en och inte är det paket längre – mest tuggummin. Stressa gör jag inte. Det orkar jag inte. Har nog med att jobba, fast jag nog borde ligga hemma och vara sjuk. Är klar med Saras och Pontus paket, de andra tror jag vi bestämt, men inte orkat köpa.
  Ha det bra själv i paketinslagningstider.

 5. Beata

  Hej svejs!
  Då förstår jag var ni höll hus idag:). Vi var väl typ 5 föräldrar med barn idag på sången så jag borde väl ha mimat mest för att inte störa alla;). Fortsätter ni i vår på sången? Vi fortsätter, men på måndagar.
  Söt lucia och pepparkakor, det är så mysigt med luciatåg och avslutningar. Vilken duktig mamma du har, vilket jobb hon har lagt ner!
  Kram!