Familjen Annorlunda

När min man lagar mat….

….så gör han det med hjärtat:)

Titta så fina pannkakor han gör tex:

Idag är det Lucia!!

Perra åker ner till stan 7.00 då de ska packa upp allt på gågatan, där det står ett gäng knallar och säljer nu under december. Idag skulle både Patricia och Robert och Corrinda vara i skolan 7.30.

Patricia som är så noga med sitt hår, bad om skjuts, så hon var i skolan 40 minuter innan de började:)

Sacrifies  :)

Hon har så vackra lockar i sitt hår, men givetvis så avskyr hon dem och plattar håret hela tiden…Det klassiska – den som har lockar vill ha rakt och den med rakt vill ha lockar…..

Det är ju fuktigt ute, eller när hon kommer in efter att ha gått ute, så så fort hon kommer fram lockar det sig ;)

.

Robban och Corrinda skickade jag iväg strax efter sju, och då ville Novalie gå med dem istf att gå ensam lite senare.

Tydligen fick hon sitta ute och vänta, stackars liten, tror hon missade att fritids går in en annan väg på morgonen…hur ska hon veta det förresten? Hon är ju aldrig där:)  Fritids brukar kunna vara väldigt tjuriga på att de barn som inte har omsorgsplats inte får vara där utanför skoltid, helt rätt såklart, men de saknar lite fingertoppskänsla. Vissa gånger får de ha överseende tycker jag, och Novalie hade ändå planerat att sitta utanför sitt klassrum och läsa.

Men det gick ju bra ändå:)

.

När alla utom Janelle gått hemifrån var klockan 7.15 och ingen av de små var vakna….Jag kröp ner i sängen igen:D

Sen sov vi gott en lång stund till:)

.

Efter frukost så röjde jag i köksskåpen, kastade massor av saker vi inte använder, ett potatismos som ingen gillade tex. eller pepperkakor sen förra julen…hm

Nu är det fint där inne, ska ta kylen nån dag åxå….eller det får nog Perra göra., det är han som kommer vara hemma nu på dagarna medan jag åker på julklapssshopping :)

Han åker och packar upp på morgonen så kommer han hem några timmar mitt på dagen och då sticker jag.  Det tar TID att handla till så  många barn, faktiskt.

.

Han får ju det roliga, för denna vecka är det avslutning på kyrkis, för Lovelia i morgon em och Trixie torsdag fm.

Gott julfika brukar det vara….Jaja, jag ska inget ha, det blir inget av med träningen nu de har två veckorna innan jul, för han är ju borta på kvällarna just när mina pass är:(  Kommer få abstinens, men får väl lyfta lite vikter i gillestugan om det blir för illa ;=)

.

Nu ikväll fick vi komma till kyrkan och titta/lyssna på fyrornas luciatåg, bilder kommer, måste bara ladda ur kameran. Janelle fotade med systemkameran och hon knäppte nog en halv miljon kort…tar en stund.

Robban var stjärngosse, och de är ju så söta!!!  De sjöng fint åxå, Staffan var en stalledräng:)

Det var de gossar med starkast röst som tagits ut som stjärngossar, men Robban berättade sen att han inte hade kunnat ta de där högsta tonerna, för det var lite hest i halsen idag :D  Sötnos.

Corrinda var tärna, och som nästan alla tärnor var hon ju lite besviken på att inte vara Lucia, men det är ju hela tåget ihop som gör det vackert, inte bara Lucian ju:)

.

Jordan….hoho, ja ibland ser jag fram emot den gången jag sitter där med den sista ungen i skaran, utan att ha nåt minimonster som inte vill sitta still! Bara kunna sitta och lyssna och få tårar i ögonen, istf att önska att det ska ta slut NU innan han får värsta utbrottet .

Jag har ju ingen hemma som kan passa de små, eller inte DE små utan DEN lilla.  Lovelia satt som ett ljus hela tiden och tittade, rockade loss och headbangade lite mellan varven, men annars var hennes koncentration på topp, så hon var inget problem.

Det var Jordan…..:)

Han satt ganska still halva tiden,i mitt knä, men sen ledsnade han, och skruvade på sig, pep lite, och en kort stund grät han högt, så jag var nästan på väg ut, men då gav Janelle honom sin mobil och köpte oss de sista minuterna så jag kunde se allt:)

Det är ju så fint med Luciatåg!

Jag kommer ihåg när jag var liten och mamma väckte oss tidigt och så satt vi där och tittade på TVs Lucia, det var alltid fint, men nu…bah, jag har inte sett ett riktigt Luciatåg på evigheter, på TV!  De ska ju hålla på och lägga in massa skit i det, små berättelser eller konstiga sånger som ingen har hört, och till råga ¨på allt, arrangera om de gamla sångerna så de får ett nytt sound…värdo.

Jag vill ha en Lucia, massa tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar som står rakt upp och sjunger låt efter låt, ett litet teaterspel på Midnatt råder är OK, men inte massa modernt skit.

.

Nu var det säkert ett sånt i år, bara för att jag gav fan i det och sov ist:) och reprisen missade jag ju för då var vi i kyrkan.

  Men men, jag har sett världens finaste idag ändå:)

.

Nu måste jag kolla på min lista vart jag ska handla i morgon och vad…det krävs planering för att det ska gå lite smidigt, ska komma ihåg att planera in att äta åxå, brukar glömma det, och det blir så snurrigt då;)

Mer än vanligt, alltså:)

Tillbaka i morgon!!!

Bye bye:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Becca & baby

    Hej hej :)

    Har en liten fråga bara. Hur har dina graviditeter och förlossningar varit? Jag har hört att förlossningen blir lättare ju fler barn man har fött tidigare, halkade Jordan ut? :D Har graviditeterna blivit jobbigare?

    Kram blivande många-barnsmamma ;)

  2. Sofia

    Jag tycker Lucia är jättemysigt men på tv är det lite utflippat, snarare tråkigt, fast jag såg inte det i år så möjligtvis var det toppen!

  3. febelinneabloggar

    såg inte heller lucia på tv….det brukar ju vara sååå himmla fint o stämmningsfullt…synd om det försvinner…håller med om att traditioner är till för att följas;)

  4. Carola Nyström

    JAg missade lucian i morse med. till råga på allt missade jag den dom har på skolan med. Vi har ett gammalt järnbruk här där jag bor (Iggesund) Där inne i mörkret och kylan har skolan varje år Luciafirande. Men min dotter var inte med i år, så det var väl därför jag glömde :(

    Låter som att du har massor att stå i nu, många klappar att ”hämta” från tomten ;) Men det är mysigt å!

    Ha det så bra i morgon med allt handlande :)