Familjen Annorlunda

Fyllt lite år ;)

Jajamensan jag fyllde år igår :) Det är därför det hålls Nobelfest varje år, till min ära, men det visste väl alla redan ;)

Jag väcktes av skönsång halv sju på morgonen och hela familjen hoppade upp i sängen. Jordan sov som en gris i sin säng men vaknade motvilligt när rummet blev fullt av folk, och låg sen och gnuggade sig i ögonen i famnen på Patricia, svårt att vakna ordentligt:)

Jag hade bett om ett grått överdrag till vår Ektorp soffa, så det fick jag, förra året fick jag ett rosa :) Jag älskar våra soffor, så enkelt att bara byta överdrag och få en ”ny” soffa .  Väntar lite med att dra på det bara, så det kanske kan få vara rent iaf på julafton…

Corrinda hade målat ett porträtt av mig:

  Det var nåt samarbete med Bror Hjorts hus och skolan, så det kom folk därifrån och höll konstlektioner med eleverna, och tja, det syns liksom att det är i Bror Hjorts anda, med den sneda munnen ;)

Sen ville hon absolut köpa nåt mer, så jag fick skjutsa henne till Gränby, där det skulle finnas. Jag vänta de i bilen och hon och Patricia gick in. Det hon skulle ha var slut, men kanske kommer in igen så jag fick inte veta vad det var….*frustrerande* men detta blev det i stället:

  Iskubs hjärtan, choklad, och en ”termos” mugg i porslin med silikonlock, jättegod att dricka ur :)

Corrinda älskar att köpa presenter, och jag tycker ju inte direkt att det är tråkigt att få dem:)

Janelle kom med det här:

Långa strumpor och två doftljus som luktar hur gott som helst! Strumporna doftar de med efter att ha legat i samma paket ;)

.

Eftersom det var fredag såg jag min chans att slippa tacos, och funderade på vad jag ville äta, men ….. givetvis kom jag inte på nåt!! Inte en enda maträtt lockade….Så det fick bli McDonalds :)

Jag gillar det och slipper både laga och röja, kan inte bli bättre.

Janelle tyckte det var lite lamt att äta där på en födelsedag, men gå på restaurang med ungarna är som att kasta pärlor för svin, de äter inte…Lång tid tar det åxå. :)

.

Janelle skulle ha lite kompisar här på filmkväll och de kom med dagens mest oväntade present!

Det ringde på dörren och där stod ett gäng tonårskillar, som inte varit här förr, det är hennes nya klasskompisar i gymnasiet, och de hade köpt blommor!! Till MIG!!

   Jag blev väldigt förvånad, men väldigt glad!!  Vilka killar, att de vågade, en morsa de aldrig träffat och så langar de fram blommor och säger Grattis på födelsedagen :)  Jag gillar dem :)

.

Min svärmor, svåger och syster kom förbi en stund på kvällen, fikade lite och snackade skit, trevligt!

Det innebar dock att jag fick  spela in Idol, för missa det var inte ett alternativ…

.

Så med drygt en timmes fördröjning bänkade Corrinda och jag oss framför Tv:n, Perra satt med han åxå och så spolade vi förbi alla reklamer och en del snack och kikade på när Jay tog hem det!

Eftersom vi tittade i efterhand och spolade, så hörde jag nerifrån Patricia och Janelles rum strax före 23 hur Jays version av vinnarlåter spelades, och viskade till Corrinda : Ihhhh, jag tror han vann…? Men vågade ju inte tro det förrän vi sett det :)

Helt rätt vinnare.

Jag är så såld. Han sjunger som en Gud, han blir fan snyggare för varje gång jag ser honom och hans leende är hur gulligt som helst och tja…Han äger.  Han är en rockstjärna.  Helt i min smak.

Han kan ju sjunga allt! Elvis, Nirvana, Billy Idol, Frank Sinatra, The Beatles, Madonna, Gaga…allt låter suveränt!

Snacka om mäktig stämma….jag ryser när han sjunger :)

Alla döttrar håller med :)

.

Jag skiter högaktningsfullt i att det spekuleras i hans vilda bakgrund med droger och att han testade positivt i nån drog kontroll, eller hans förhållande till Minnah…vem bryr sig?  Det är väl det som gör honom till den han är..lite farlig, lite vild och otämjbar:)

Han verkar ha haft ett rätt trassligt liv, om jag fattat det lilla jag läst rätt, med tungt missbruk, och då kan jag bara beundra honom för att han försöker ta sig ur det.  Alla förtjänar en andra chans!  Pressens skriverier är ju ofta väldigt uppskruvade, de gör verkligen en höna av en fjäder, så jag sållar friskt. Tror på hälften ungefär…;)

Nej , jag tycker inte att droger av något slag är okey, men ibland blir det fel, och då får man göra det bästa av det.

Folk snackar om att han är en dålig förebild för ungdomar, men så behöver det ju inte vara. Det kan ju bli tvärtom, att han blir en förebild för att han lyckas ta sig ur sina problem….Jag hoppas att han gör det iaf så vi får se mycket mer av honom under många år!!  Han är ju en världstjärna :)

Oavsett vad, så vann rätt person igår, Jay Smith äger :)

.

Ja, nu har jag hyllat Jay ännu en gång, och låter väl närmast som en kärlekskrank tonåring, men nej då, jag vill inte byta ut Perra, :) men man måste ju vara både döv och blind för att inte se att den mannen har DET.  Allt – rösten, looken, pondusen…ja, I love :)

.

Slut på hyllningen för denna gång :)

.

Idag var det gympa för småtjejerna, men jag orkade inte med att tjafsa med Lovelia, hon vill inte, så hon fick vara hemma, och så åkte jag med Trixie bara, Jag är ju hjälpledare i den gruppen och har varit borta massor, så det kändes som att det var ett måste. Nästa gång är sista gången och sen blir det inget mer för dem.

.

Sen hem, där Jordan precis vaknat, klockan 11….han var vaken tidigt i morse, sex-halv sju nånting och jag vägrar kliva upp då, så han låg och hojtade för sig själv en timme och somnade om sen. Robban var vaken när jag gick så han höll ett öra på Jordan och ett öga på Lovelia, som backup hade han alla andra syskon, men de sov..:)

Han är duktig Robban, med de små, och han känner sig stolt när han får ansvaret :)

.

Sen rullade dagen på, skjutsade till tennis, handlade, hem och laga mat. Patricia föreslog ” köttfärs och potatis gratäng” och det närmaste jag kom det i kokboken var moussaka, utan aubergin.  Det blev gott, lite lite sås och kan helt klart kryddas på en hel del extra, men alla utom Trixie åt med god aptit så det var godkänt :)

Tog tid att göra bara, med dels skala potatis och sen skiva….men det var det värt.

.

Nu börjar sängen ropa, ska se om Janelle kommer snart, hon är på Tomterock, men det slutar nog nu. Corrinda sover borta, hon ska iväg på basketturnering i morgon, Patricia är på sitt rum medan övriga sover. Eller sover snart iaf…Robban är på väg mot tandborstningen…:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Grattis! Du fyller ju verkligen åren med liv, som de brukar säga att man skall göra =) Både ditt egna spännande liv och nya liv lite då och då =)

    Jag tycker att det är sjjälvklart att Nobelfirandet är till din ära. Jag tänker mig alltid att Lucia är till min döde sons ära…

  2. Åsa

    Grattis i efterskott! Låter som om du hade en bra födelsedag.

    Är barnen nöjda med sina kalendrar från mormor och morfar? Du berättade ju om dem tidigare.

    1. familjenannorlunda

      Åsa: Ja de är nöjda!! Idag var det en chokladtomte, och Trixie och Lovelia var snälla och gav Jordan hans, utan att tala om det för mig…hihi, choklad överallt:)

  3. Carola m 8

    Madde: TACK!!
    Beata: Saknade dig i torsdags när jag äntligen var där och sjöng! Tack:)
    Ami: Ja, helt rätt taktik, charma morsan så får de göra som de vill sen;) Det blir en Ikea spis, ska be maken köpa den, den ser tung ut! Ok, ladda med batterier då….
    Ja, jag hade gärna sett Jay live, men tjejerna var lika lyckliga de:
    Marianne: Tackar:)
    Johanna, Ja, verkligen söta killar, tack:)
    febelinneabloggar: Japp, jag kände precis så, de hittar ju på så roliga saker, ungarna. Perra köper ju det jag vill ha så det blir inga större överraskningar:)

    Anki: Härligt, då kan vi vara lite kärlekskranka ihop vi då :)

    Sofia: Tack så mkt:)

    Malin: Tack själv, och jag förstår om du inte vågade säga nåt när du såg mig, det skulle inte jag våga heller. Ja till nån annan då, mig själv pratar jag med hela tiden;)

  4. madde

    Grattis i efterskott:)
    Din blogg är bäst av alla mina 10 i favoriter
    Och där e många som andra säkert tyckt varit roligare i min ålder (20) men de struntar jag i, jag älskar din:)
    Och underbara barn.

    Kram på er :)
    Madde

  5. Beata

    Hej Carola!
    Stort grattis i efterskott, härligt att bli uppvaktad!
    /Beata (Vigor, Elma och Edits mamma från sången).

  6. Ami

    Viulka underbara killar!
    Och de har ju helt rätt taktik om de vill charma in sig hos någon av döttrarna i ditt hus… :)

    Åhhh, så du fick inte se det ”live”?! Attans!
    Men men, han vann ju så vi är ju nöjda nu!

    Såg att du funderade på spisar.
    Isak har den från IKEA och han älskar den!
    Den drar batteri men det är ju så kul när plattorna lyser! :)

    Mejlade dig ang det andra problemet…

    /Ami

  7. febelinneabloggar

    härligt att få bli uppvaktad med fina paket….tur för oss med många barn får sååå många personliga paket…

  8. Anki

    haha håller HELT med dig om Jay, han har allt :D (med risk för att j a g låter som en kärlekskrank tonåring med barn och man hemma ;) )

  9. Malin

    Ett jättegrattis på födelsedagen i efterskott! Vad kul (och modigt) att Janelles killkompisar hade med sig blommor till dig! :-) Hoppas du får en fortsatt bra helg.
    Kram Malin
    (Och tack för en bra och rolig blogg! Jag var på väg att säga det då jag såg dig inne i Uppsala för rätt länge sedan, men så slog fegheten till..:-( Så får säga det här istället! :-)