Familjen Annorlunda

Saknat mig??? :)

I´m back!!

Det känns som att jag varit iväg en mindre evighet, men det är bara fem dagar. När vi åkte var det kallt och frostigt men när vi kom tillbaka var hela Sverige inbäddad i vitt ludd :)  Jösses vad det måste ha snöat!

Kallt som bara tusan är det ju åxå, jag håller på att frysa ihjäl när nån öppnar ytterdörren och jag råkar stå i närheten, när jag måste ut så huttrar jag mest hela tiden. Fyyy så kallt, och ändå  ska det bli kallare…

Ja, jag vet att ni som bor i norr tycker det är  en mild vinter om temperaturan står på – 15, men här nere i Uppsala är vi inte helt vana vid sådant! Brrr, jag ska nog hämta min fula, stora dunjacka, för jag verkligen avskyr att frysa. Hellre får jag gå runt som en stor ful dunboll ;)  Som vanligt får det praktiska segra över fåfängan ;)

.

Nå, vill ni höra lite om London?

Jag vill skriva om det iaf :)

.

Syster Yster hämtade mig vid halv nio på onsdag morgon, och vi körde i lugnt mak till Arlanda,. det var ganska slirigt på E4an. Med oss hade vi varsin ganska tom resväska som innehöll en bag, för shoppa gör man ju i London:)

Och att shoppa till åtta, det tar PLATS.

Vi hade (syrran skötte allt, jag tycker det är otroligt praktiskt att åka med någon som bara fixar allt hihi) checkat in online dagen innan och nu var det bara att lämna in väskorna, sen genom säkerhetskontrollen och sen var vi på plats i gaten i god tid, hann shoppa lite godis och vatten, och vänta en stund på att få kliva ombord.

Vädret såg finfint ut, ganska blåsigt men annars hyfsat. Jag är inte rädd för att flyga, men ingen kan ju komma och säga att det är ett naturligt sätt att förflytta sig…Vi är inte gjorda för att flyga, då hade vi fått vingar, eller nåt ;)

När vi intagit våra platser och läst säkerhetsföreskrifterna och bläddrat igenom de tidskrifter som låg där så hade vi hunnit ut på startbanan, men vi kunde inte lyfta riktigt än, för det var ett tag sen de snöröjde banan, och eftersom planet var extra tungt var vi tvungna att ha god fart för att komma upp ( det tackar man ju för*S*) så kaptenen beordrade fram snöpatrullen :)

Det här är eftersläntrarna:)  Det är ju massor av såna här bilar som plogar snö, det såg rätt maffigt ut .

När vi så fått klar väg så gasade vi iväg, och fast jag som sagt inte är rädd, så är det en ganska obehaglig upplevelse, det går ju så fort så man trycks bak mot sätet och så upp upp upp upp….och iväg :)

Väl uppe så är det ju rätt majsigt att kika ner, speciellt som kaptenen sa att det såg ut som en solig och lugn flygning :D

Ganska fränt att vara pilot ändå, de får nästan alltid se solen under sina arbetspass, till skillnad från tunnelbaneförare som typ aldrig får se den , om den inte råkar glimta till de korta gånger som de går ovan jord :)

Å andra sidan är det lättare att smita lite tidigare från jobbet om man inte sitter i ett plan :D

.

Vi beställde varsin ciabatta med tomat och mozarella, helt ok, vi var hungriga. Ett återkommade tillstånd under de kommande dagarna, för vi var hungriga mest hela tiden :)

När vi landat, och gått igenom tull och hämtat väskor så tog vi tunnelbanan till Notting Hill, där vårt hotell låg.

Vi hade rum på andra våningen, och de där trapporna är seeeega, och när vi meckat oss igenom branddörrar och kringelkrokiga korridorer kom vi till ett rum som var……så sunkigt :(

Luktade rök, smuts och putsen ramlade från väggarna, i badrummet var det en stor spricka i taket över duschen, med nedhängande vad det nu är tak är gjort av i England, nåt vävliknande.   Hu.  Litet som tusan var det åxå.

Vi gick ner och klagade, och bad om ett annat rum.

De visade oss ett ännu mindre rum på bottenvåningen, som inte var så jäkla fräscht , men i jämförelse var det rena paradiset, så det tog vi :)

Det var gammalt och slitet och ganska smutsig, ni vet sådär att kakelfogarna som varit vita nu var gråsvarta, duschen kalkig, det låg hårspännen i duschväggens spår och tja, man vill ju inte se spår av tidigare gäster helt enkelt.

Men, vi hade ju inte tänkt vara på hotellet så värst mkt, och sängarna var ok, det fanns massa extrafiltar, och det duger åt oss :)

Jag står i dörren och fotar det här, så rummet var som en skokartong:)

Med tiden så kom vi ändå att gilla det, vi piffade med lite doftljus så både luktade det gott och kändes mysigt i stearinljusets sken , man får göra det bästa av allt :)

.

Vi lämnade våra väskor och åkte ner på stan igen.

Jag är ledsen, men eftersom inga barn var med, så blev det ju jag på alla bilder, och det känns lite tjatigt, men så är det :)  Här är vår hemma station:

Det fanns inga papperskorgar, det är väl kanske för att man kan lägga bomber i sådana utan att de syns, så jag fick gå med de här bananskalen länge innan jag blev av med dem ;)

Det är faktiskt otroligt rent i London, dels för att det går massvis av folk och städar hela tiden,men åxå för att det är dryga böter på att skräpa ner. Nåt för Sverige att ta efter helt klart.

.

Vi kikade mest runt , fikade alldeles för sent för att orka med nån middag, och bestämde oss för att gå på bio.

Först hittade vi ingen som körde den film vi ville se, men till slut så.

Filmen var bra, såklart, det har ju alla tidigare varit, men jag har inte läst boken innan så jag var ju lite tappad bakom ett flöte ibland, men det gjorde inte så mkt.

På slutet av filmen kände jag hur trött jag var, och syrran var lika trött hon, vi hade ju varit på språng sen tidig morgon. Helst ville jag sitta kvar där hela natten, med en kofta som filt och inte tänka tanken på att gå ut i kylan och åka hem,. men filmen tog slut så det var ju bara att göra just det.

Vi följde strömmen av människor som mkt riktigt tog oss till tunnelbanan, och sen var det ju snabbt att åka hem.

Det är himla smidigt med tunnelbana!

Och, det är så lätt att hitta, man ska vara mer korkad än jag för att komma vilse, och det säger inte lite ;)

I Stockholm, eller ens på tågstationen hemma i Uppsala så hittar jag inte nånstans. Men i London….:)

Kanske är ett teckan?? ”” Flytta hiiiiiiit”  :)  Nej fy, hur charmigt det än är i London så vill jag inte bo där.

När man snyter sig så blir pappret svart…det säger typ allt om hur luften är ;)  och så mycket folk.

Nej, jag trivs bra här i min lilla mellanstora stad :) Men jag gör gärna små tripper till storstäderna :D

.

Vi åkte hem, gjorde oss klara och somnade som slagna hjältar :)

.

Torsdag morgon, vi hade ställt klockan fär att hinna upp till frukosten som bara serverades till halv elva.

Ja, min syster spelar i samma liga när det gäller att vara morgontrött ;)

Den var skittråkig, rostat bröd som de rostad förrut, inte i närheten av varmt, marmelad smör, kaffe/te/choklad, juice, nån slags fil med dammiga cornflakes…

Nja, den frukosten fick de ha för sig själva i fortsättningen, vi gick ut och käkade:

Hm, tror kedjan hette Pret a manger, och allt var fräscht och nygjort i butiken:) Dessutom skänkte de en liten slant för varje såld grej till de hemlösa, guldstjärna.

Här är det kaffe, varm choklad, en citron cheesecake, som vi inte orkade utan tog med i väskan:) , yoghurt, en med honung och en med bär i botten, och typ Start uppepå, supergod!! En varsin burk med superfrukt åxå : Blåbär, granatäppelkärnor, ananas och apelsin mmmmmm, sandwichar och vatten smaksatt med färsk juice .

Finns hur många frukostställen som helst, ja man får tag i mat öht överallt. Mackor is da shit i London.:)

Jag äter inte så mkt bröd hemma, men nu har jag käkat mackor för ett helt år ;)

.

Vi kikade runt även på torsdagen, finns ju hur mkt som helst att se! Plötsligt var vi hungriga igen.

Akut. Men på vad??? Tittade oss omkring, nja inte där eller där, men se DÄR!!

Pizza Hut!   Jag älskar sådana pizzor, syrran med så dit gick vi:)

 Vi delade, och blev proppmätta :)

Sen kunde vi shoppa vidare, och nu minsann hittade vi massor.

Jag köpte inte mindre än två jackor till mig själv, den ena var det dessutom rea på nice:) och sen var vi ju då till det här varuhuset ni tipsat om – Primark.

Okey, jag håller med om Ullaredsliknelsen, även om jag inte varit där ;) men jisses vad med folk!! Och  billigt :D

Det blev en hel del där, så med kassarna fulla kom vi hem till hotellet.  Ungarna läser ju här så jag kan inte avslöja vad det blev, men roligt var det.

Jag var tvungen att köpa nya skor åxå för jag hade sååååå ont i fötterna, så det blev ett panikköp av svarta Uggskopior med fransar på ;) Ahhhhhh så skönt för fötterna! Syrran köpte ett par gympadojor som jag lånade sen:)

Uggsen har Corrinda fått, och hon blev jätteglad:)

.

Fredag var Madame Tussaudsdagen, och vi styrde kosan dit, ingen kö – åh så trevligt!

Jaha, de hade de gömt inomhus:( Blä, trist, vi köade säkert en 45 minuter.  Men sen kom vi in, och det är ju lite kul att kika på vaxdockorna, en del superbra , andra skitdåliga. Vissa, de som är väldigt populära just nu, fick man inte komma nära utan där hade de en fotograf som stod, så ville man ha ett kort på sig och Tex Edward i Twilight, så fick man betala. Det ville inte jag ha, utan jag nöjde mig med de som var gratis, som den här killen tex, känner ni igen?

Japp det är Harry Potter killen, Daniel Radcliff heter han väl?  Och Miley Cyrus i bakgrunden:)

Mdm T hade uppdaterat sig sen jag var där för hundra år sen, och nu hade de både en liten rundtur i en svart taxi genom Englands historia, och en 4D film med Marvels superhjältar.

Det var coolt, det flög verkligen ut saker ur bioduken så vi duckade, det sprayades vattenånga när de kraschade i en fontän, och när nån nös….ihh, och ibland petades man i ryggen eller fick små stick i benen, och givetvis så skakade ju hela salongen när en gigantisk robot kom klampande :)

Häftigt, en sån bio vill jag ha hemma ! 

.

Lördag visade sig vara nån slags julskyltningsjippo, med mer eller mindre hela Oxford street avstäng, karuseller, storbildTV:n små elfar och tomtar, levande skyltdockor och massa jippon överallt. Detta innebar ju EXTREMT mkt folk.

Så här kul var det att handla i Disney Store:

 

Eller inte ;)

Det gick inte att gå, man stod på folk, det var folk vart man vände sig, jag har nog aldrig varit med om maken.

Vi borde ha handlat här redan i onsdagskväll, men det gjorde vi såkart inte utan sköt upp det så vi fick trängas ;)

Tur att vi kollat igenom ställen innan iaf, så vi visste vad vi ville ha. Jag har köpt helt ljuvliga julgranskulor med Nalle Puh, en kula med Musse och Mimmi på och kläder till Jordan. Ska fota sen.

.

Ja, sen mitt i natten på lördagen så packade vi våra väskor, och det var ju lite spännande att se om allt fick plats…

Det fick det, men det var på näppet, och tack vara syrran som är en mästare på att utnyttja små glömda utrymmen.

Tex i en förpackning kan man trycka ner andra saker, man kan fylla upp utrymmet mellan julgranskulorna i sin ask, man kan alltid peta ner en liten påse godis i det där lilla hålet i hörnet av resväskan, eller helt sonika packa om tre gånger :D

Med väskorna packade hade vi ingen brådska på morgonen, vi var tvungna att checka ut från hotellet halv elva, så det gjorde vi, ställde väskorna i ett rum där och gav oss ner på stan för att äta frukost.

Sen handla lite på Boots, mest små söta flaskor handdesinfektion med pump :) men även annat smått.

När vi hämtade våra väskor, vi hade tänkt ta tunnelbanan, så kände vi bara hur hopplöst jobbigt det skulle bli, de vägde ju bly, och att släpa upp och ner i trappor…nej hua.

När vi frågade hur mkt det skulle kosta att ta en taxi till tågstationen fick vi svaret 160kr, fast pris, så då fick de beställa en åt oss. Det kändes inte dyrt nånstans, tvärtom billigt :)

Mkt konstigt att åka bil i vänstertrafik, men snabbt och enkelt kom vi till tåget och fick se många vackra hus på vägen.

Det här är husen mitt emot vårat hotell:

Parken alldeles intill är den som är med i filmen med samma namn:) Notting Hill alltså :)

Det är ju väldigt vackra hus i England, om än lite dragiga ;)

.

Tåget till Manchester tog nästan tre timmar, och anledningen till att vi åkte hit var för att det var fullt på alla flighter hem från London, och jag var tvungen att vara hemma på måndag för det var ju begravning.

Det var helt ok, vi somnade både jag och syrran, vaknade till ibland och babblade en stund, gick på toa och åt bananer, vår eviga följeslagare på resan. Bananerna är ju så goda just nu! Lagom på alla vis :) Sen blir de mosiga och träiga, men nu är de finfina, och räddade många akuthunger situationer.

.

Framme på Manchester Airport fick vi inte checka in fast vi var där i god tid, och fast det fanns plats på planet, utan fick vänta utanför i check-in hallen i en timme….boring.

Sen blev det ju såklart bråttom när vi väl fick komma in, och självklart skulle vi till andra änden av flygplatsen så det blev lite stressigt.

Men med kom vi, längst bak i planet fick vi sitta, men det var å andra sidan nära toan så vi hade full koll på när det var ledigt ;)

Det är egentligen helt galet hur små toaletter man kan göra! Både på plan och tåg, de är ju mikroskopiska…

Jag är glad att jag inte är jättelång eller jättetjock, eller jättekort för då når man inte upp till handdukar osv.

Tur att man är stöpt i den form de använde när de planerade de små toaletterna :D

Resan hem gick lugnt och fint den med, starten var annorlunda, för de gick upp så långsamt, svängde väldigt nära marken, för att sen stiga lite till, svänga, stiga, svänga och sen stiga lite brantare.Det har jag aldrig varit med om.

Men det var väl trångt i luften kan jag tro:)

Vi åt en macka, som vanligt, och sen somnade vi båda två. Vaknade när kaptenen plingade i högtalaren och talade om att vi var hemma:)

Nånstans över Stockholm.

Samlade ihop oss och våra tillhörigheter, och sen satte vi oss igen för ett helt plan skulle ju av före oss.

Fördelen med att få checka in sent, är att ens väskor kommer först på bagagebandet, så vi var snabbt därifrån, och syrran gick och hämtade bilen i kylan  medan jag satt i värmen och vaktade bagaget :)

Hemma halv tolv efter att ha varit på resande fot mer eller mindre hela dagen kändes det som, men eftersom vi är en timme före London så var klockan bara halv elva i min hjärna så det gick att fika lite och prata lite med Perra innan jag somnade.

Han hade städat så fint, och fått upp alla ljusstakar, julblommor har han fixat åxå, så det var så fint här hemma :)

Känns konstigt att inte ha gjort det själv bara :)

Alla hade klarat sig utmärkt utan mig, även om de saknat mig lite, så det låter fint.

Jag har inte saknat dem en sekund:)  Det har jag haft för fullt upp för att hinna med ;)

Nu tänkte jag göra det här till en mkt återkommande vana, men nästa gång kanske det får bli en annan stad.

Kanske Paris?? Eller Amsterdam, eller nåt, spelar ingen större roll vart. Syrran och jag har skrattat mest hela tiden, ätit massor, mest mackor ;) och haft superkul!

.

Men nu är jag hemma igen, och det är ganska trevligt det med!!

Lovelia firade min hemkomst med hög feber, få se hur det artar sig ….. 

Nej, n u har jag skrivit jättelångt, så nu får det vara nog!!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viktoria

    Åh, härligt – London i juletider!
    Jag är ju inte alls avundsjuk heller ;-)
    Det verkar som om ni hade trevligt och London verkar vara sig likt.

  2. Annelie Susanna

    VÄLKOMMEN HEM!!!
    Åh, så härligt du/ni har haft det och så roligt att du delar med dig här av dina upplevelser! Jag satt å drömde mig bort när jag läste ;-)
    Dit vill jag oxå åka nån gång men undrar om jag hänger med i språket. Blev det några missförstånd lr var det lätt som en plätt?
    Kram

    1. familjenannorlunda

      Annelie: Språket är lätt som en plätt! I London finns det ju alla nationaliteter, det finns hur många varianter på engelsk dialekt som helst, allt från värsta grötiga till James Bond tjusiga. Folk förklarar snällt en gång till om man inte fattar direkt :) Jag hade en liten fördröjning på nån sekund, medan hjärnan kopplade om:)
      Jag hörde vad de sa, men det tog en sekund innan jag riktigt förstod. Svårast är när de mumlar, men då är det ju svårt att höra vem som helst :)
      Inga problem med språket alltså, man har så mkt engelska runt sig här hemma med att man kan mer än man tror:)

  3. Susie i småland

    Skriv din kommentar här!
    Hej carola,..skönt att ha dig hemma igen välbehållen o allt..
    Har själv varit i england ett antal gånger o bara älskar landet..dock är det nog mysigare o lungnare på landsbygden..mysiga små pubbar mm..Ett tips är ju att ni bor på bed and breakfast istället nästa gång..brukar vara väldigt fint o fräscht..även billigt..
    Sköt om dig o dina fina familj..
    kran susie i småland..<3

  4. Carola Nyström

    Välkommen hem! Nu är ordningen återställd :D Jag läser din blogg varje dej, så även fast jag visste att du var borta måsta jag kolla om det hade hänt nått. men nej, konstigt ;) Det låter som att ni haft en väldigt trevlig tripp!

  5. Ida

    Jättekul att du är tillbaka med bloggandet igen! :D Kikar in varje dag och de är så kul att läsa vad ni haft för er :)
    Fina bilder från London också!!

  6. febelinneabloggar

    waoo vilken trevlig tripp du verkat ha…härligt med en man som fixar adventsstädning:)