Ett päron till morsa

Sanningen om din barnvakt

Kanske barnsvaktsläge till helgen för somliga? Påminner om dessa graverande avslöjanden!

1) Barnvakter play by their own rules. I synnerhet när släktingar är inblandade. 

BARNVAKT

 

2) Samma sak gäller alla former av säkerhetsåtgärder, listor och instruktioner. Fullständigt meningslösa. Försök trösta dig med att era far/morföräldrar ju faktiskt själva haft barn en gång i tiden. Och det gick ju… bra… eller?

BARNVAKT_NOJA

Såg by the way nyligen en gammal Super 8-film från när min syster var liten och red på en häst. Utan hjälm. Bredvid gick min kära mor. Med hjälm. Själv brukade jag guppa runt, utan bälte, i ”hundburen” bak i Volvon. Times are changeing o s v.

2)  Det går inte ”bara att sätta på en film”… I själva verket krävs minst en examen från Chalmers för att åstadkomma ens Dinosaurietåget på SVT Play. Se till att i god tid boka in flera kurstillfällen innan det aktuella barnvaktsdatumet.

Dagens barnvakter

Den här sista bilden, inspirerad av min kära svärmor som så snällt ställde upp när det det var dags för bokmingel förra veckan, finns med i nya Ett päron till morsa-boken.

Glassbilden är främst en blink till en av mina äldre systrar som delar ut glass cirka var sjätte sekund så fort hon kommer i kontakt med min son.

Önskar en härlig helg – med eller utan barnvakt!

Och om ni ska kolla Oscarsgalan på söndag – då kan ni ju värma upp med denna lista:

Oscarsgalan-special! 3 filmscener som sammanfattar småbarnsvardagen

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.