Ett päron till morsa

6 sätt att väcka en småbarnsförälder 

Samsovningsmys i all ära, men det kan medföra vissa risker när det kommer till själva ”uppvaknandet”. I synnerhet helgmornar…

6 SÄTT ATT VÄCKA EN SMÅBARNSFÖRÄLDER

VACKNING

1) Mys med högerkrok

Inleds som en rätt så oskyldig, trevande gos-gest i sömnen men övergår blixtsnabbt till en plötslig käftsmäll, orsakad av barnets ben eller armar och med förälderns ansikte som huvudsaklig träffyta. (Metoden finns även illustrerad här >> )

2) Den multimediala väckningen

Kan ske via ett flertal olika elektroniska plattformar – paddor, mobiltelefoner, tv-apparater – samtliga med ljudvolymer som med en knapptryckning kan väcka döda. Frost-sånger, Staaaaadens hjältaaaar, Jake och piraterna, dinosaurietååååååååååg… you name it.  Melodier som inte bara rycker upp dig ur sömnen utan även sakta men säkert fräter sönder din hjärna.

3) Skallning

En mycket avancerad form av knockout-metod där barnet –  som sätter sig upp i sömnen – plötsligt låter sitt tunga huvud falla fritt ner på föräldern. Att somna om ÄR omöjligt. Barnet däremot kan dock fortsätta befinna sig i den gosigaste av dvalor.

4) Bortfösning

Går ut på att helt sonika fösa bort föräldern ur sängen. Oftast med hjälp av en uppochnervänd, diagonal sovstil, där barnets fötter metodiskt arbetar för att ta över varenda millimeter av sängen.

5) Snack i sömnen

Barns små verbala funderingar i sömnen väcker enkelt och effektivt ett småbarnspäron som inte sovit en hel natt sen Dackefejden, eller i alla fall sen hen kom ut från BB för första gången.

6) Gos-metoden

Så finns förstås också den bästa av alla väckningsmetoder. Att vakna av att ens tre-åring blåser ljuvlig andedräkt i ditt ansikte eller av den där lilla trevande mjuka handen som plötsligt och yrvaket pillar på din hals. Gos-väckningen gör det värt risken att drabbas av övriga, mindre angenäma, ”metoder”…

Bubblare: Du väcks inte alls för att du har typ aldrig somnat. Livet som småbarnsförälder har gett dig ännu en uppfuckad vaknatt där du inte kunnat sova fast du du får sova (medan resten av familjen sussar gott bredvid) Kanske snarkade grannen på andra sidan gatan bara lite för högt…

Dessutom – ni vet ”Lagen om aldrig sovmorgon”? När det är Föris-mornar då kan barnet tänka sig sova länge, men är det helg ska det skuttas upp… (se seriestrip om det här >>) 

Och mer om det här med samsovning och de olika sovställningarna hittar ni här… >>

Jag lägger ut nya seriestrippar på måndagar och onsdagar och ibland oftare så glöm inte kika in här på bloggen då! Följer ni Päronmorsans facebook-sida så missar ni inte en enda. Och så finns jag på instagram förstås, på instagram.com/ettparontillmorsa 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bea

    En klassiker för mig är att vakna av att lille gubben sätter sig i ansiktet på mig med en kall drypvåt nattblöja… En kopp kaffe senare (och ansiktstvätt) så är man redo att möta dagen sen.

  2. Marie

    Känner igen alla väckningar ovan! Haha! och lägger till när man vaknar av ett krasande och knakande och inser att det är barnet som gnisslar tänder!! …och man undrar om några tänder kommer vara hela när hen vaknar nästa dag! Omöjligt ljud att somna om till!
    Tack för roliga bilder med hög igenkänningsfaktor!!

  3. Marion

    De där väckmetoder känner jag igen. Här hemma kör vi (vår 1,5 åring) två till. Den ena är att sätta sig upp o sätter dig på mammas eller pappas huvud för att sedan helst köra hästen. Och den andra är att låta oss vakna till bajsdoft, mmmh mumsimums. Just det. Glömde en tredje som du inte har på din lista. Åla efter pappas mobil för att sedan smäller den kärleksfull i pappas ansikte.

  4. Fredrika

    Hahaha… härligt! Men du glömde en väckning… den man inte vill va med om… dvs när de börjar spy i sängen, DÅ är man klarvaken om inte förr! =D