Ett päron till morsa

10 (märkliga) saker som bara en nybliven förälder gör

 

Här kommer en lista med teckningar som jag gjorde till senaste Loppi-tidningen som släpps nu i samband med Babylove-eventet den 28:e september i Stockholm – ni som är gravida eller har bebisar – ni missar väl inte det!? Jag kommer också vara där på ett hörn… Lite nervös… Och den där finfina Loppi-påsen ni vet, den går att fixa hem via denna länk >> missa inte det heller!

Och här nedan hittar ni listan:

10 (lite märkliga) saker som troligen bara en nybliven förälder görKokmani

1) Kokar allt som finns. Amningsnappar (de där små mexikanska sombrero-hattarna i genomskinlig plast, ni vet?) vanliga nappar, nappflaskor, kokkärl som i sin tur ska kokas, yo name it! Allt kan och bör kokas om och om igen –  i alla fall in the name of en nojig förstagångsförälder 🙂 (se listan ”7 tecken på att du är en förstagångsförälder” här )

2) Luktar på bebishuvud varannan minut. Bebislukt är en tungt beroendeframkallande doft/drog.

3) Ger ”pruttmassage”. Först högra benet fram, sen vänstra benet fram, sen båda två, cykla i luften och så… fiiiiiiiiis! Yes, där satt den! Hoppet om en ostörd halvtimmes sömn på natten dör aldrig.

4) Jublar över att ha fått sova mer än två timmar i sträck. Samt benämner tider efter kl 05:01 för ”sovmorgon”.  

5) Nämner meningen ”Det måste vara en ny utvecklingsfas” minst två gånger per dag.

6) Närstuderar bajs i minsta detalj. Och googlar på varje färgskiftning. Googlar på ALLT för den delen.

Google-panik!

7) Överanalyserar ALLT. Som minsta lilla ljud och minspel. Var det inte ett litet leende det där? Oj, nej det var visst dags för en ny rökare i blöjan…

8) Tar emot en kiss-stråle i ögat under blöjbyte, samtidigt som brösten rinner, det är bajs all over och du lipar/skrattar hysteriskt av  kärlek/trötthet/orkeslöshet/lesshet/likgiltighet – eller av alla möjliga känslor på en och samma gång.

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

9) Pillar bort ett mycket egendomligt material kallat ”skorv” från ett mycket litet huvud. Kan lätt bli en besatthet/sport…

10) Gör minst tre pruttljud om dagen på gosig bebismage. Det går ju liksom inte motstå det där ljudet/skrattet som uppstår. Som den ljuvaste musik för en sömnbristskadad småbarnsförälderhjärna. Bebis-magar (och bebis-rumpor, bebis-lår, bebis-fötter, bebis-kinder…) är gullighet förkroppsligad i sin renaste form.

Fler seriestripar finns på instagram.com/ettparontillmorsa och facebook.com/ettparontillmorsa  – följ mig gärna där!  🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.