Ett päron till morsa

Från Barnkanalen till Netflix-hjärntvätt

Från Barnkanals-hjärntvätt till Netflix-hjärntvätt
Från Barnkanalen till Netflix-hjärntvätt (modifierad variant av tidigare seriestrip  🙂

I går sa min son helt out of the blue: ”Jag vill titta på Netflix, mamma”. Både jag och hans pappa hoppade till. Jag vet inte, men det kändes som en liten milstolpe. Det lät bara så oerhört vuxet. 2 1/2 år och kan själv formulera en vilja om att titta på en online-tjänst som mina äldre 60-talist-syrror knappt känner till… Man kan ju lugnt säga att den amerikanska film- och tv-jätten lyckats etablera sig tidigt i framtidens kundsegment 🙂 Och själv satt jag där på 70-80-talet och bá  ”Åh när börjar ”Linus på linjen”, så man får se lite streckgubbar på tv!”. (Ja, jag vet nu låter jag som 100 år gammal)

IMG_8326

Här är sonens TOPPLISTA på Netflix just nu:

Lilla Röda traktorn (Ny) – denna old school-animerade serie om livet runt en liten traktor på engelska landsbygden har plötsligt, men inte oväntat, seglat upp som en ny favorit.

Nicke nyfiken (Oförändrad) – En klassiker i sammanhanget, och om man inte vill skaffa sig långfilmen (med det underbara sountracket!) från 2006 som finns t ex på Apple TV, så går dessa korta Netflix-avsnitt också alltid hem.

Frost (Nygammal!) – Denna megasuccé dök upp på Netflix nu i sommar först, men har gått rätt varm här hemma ända sen i julas via Apple TV. Vet ju att vår son egentligen är lite för liten för den, men vi hoppar lite i filmen. ”Vill du inte ut och leeeeeeeeka?” (Här hittar ni en seriestrip på ämnet Frost)

Shrek (Oförändrad)  – Allt med detta troll avgudas här hemma. Även om den också är lite för läskig bitvis. Gäller vara redo med fjärrkontrollen. Extra mycket älskas introt till ettan, när det duschas och borstas tänderna i lera 🙂

På väg ut: Madagaskar 2 – måste dock erkänna jag rent personligen saknar den där vidrige flodhästen ”Moto, Moto”, lite…

Även om Barnkanalen har fått stå tillbaka lite för Netflix så ligger fortfarande Dinosaurietåget högt upp. Tåg OCH dinosaurier i ett. Genialisk kombo. Trots det där märkliga med ”det får bliiiiiiiii”…

Här hittar ni också en lista på 6 barnfilmsfraser som etsar sig fast i hjärnan.

Och fler seriestrippar på instagram.com/ettparontillmorsa och facebook.com/ettparontillmorsa .

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pappablogg

    Ha ha ha vilken skön humor och härliga bilder. Tålamod är inget som våra barn heller har. Knappat att de orkar vänta på att TV:n eller datorn ska starta.
    Vi har vart tvungna att utöka våra repotear med att även innefatta Viaplay. Dröjer säkert inte länge innan barnen har plöjt igenom den också.
    //J