Ett päron till morsa

6 barnfilmsfraser som etsar sig fast i hjärnan

 

BARNPROGRAM_REMASTERPå sista tiden har det rullat extra mycket barnfilm/barnprogram här hemma. Är mitt uppe i en flytt just nu och tacksam över varje minut som blir över när en trotsig 2 1/2-åring härjar runt bland kartongerna. Det finns ju så oerhört mycket att säga om detta område barnfilm och barnprogram, men nöjer mig så länge med att lista några fraser som just nu ekar extra mycket i min hjärna.

  • ”Dinosaurietåg,  ja, det får bli ett dinosaurietååååg”. Det här är nåt jag har funderat över mycket länge. Den där formuleringen  – ”Det får bli”? Vadå, får bli? Fattar ingenting. I vilket fall sätter den sig lika hårt i hjärnan som smutsen under ditt barns naglar. ”…du är inte så lik oss men strunt i dumma normer, alla dinosaurier har olika former, kom nu du är en på miljonen, vi köper din biljett på dinosauriestationen…. Dinosaurietååååååååååååååååååg! Etc etc etc.

  • Ni vet scenen från ”Madagascar 2” (finns på Netflix) ? När den vidrigt utseendefixerade flodhästen Moto Moto kliver upp ur vattnet och sjunger ”Hon ska va stor, hon ska va mullig, hon ska va knubbig, hon ska va rund.. .” Hela denna text och scen är så sjukt märklig. För att inte säga obscen. Ändå är det nåt förhäxande med den. ”Så du e Moto, Moto? Med dubbelt namn, dubbelt så nice…”

  • Musiken och soundtracket till Nicke Nyfiken-filmen från 2006. Jag älskar den. När detta ljuder i bakgrunden infaller en sorts ro och stillhet som inte direkt framkallas i andra barnprogramsammanhang. Låten ”Upside Down” t ex… som balsam för själen efter en Hell Hour-middag med x antal utbrott över att såsen låg för nära pastan på tallriken.  ”I want to turn the whole thing upside down, I´ll find the things they say just can´t be found I´ll share this love I find with everyone We´ll sing and dance to Mother Nature´s songs I don´t want this feeling to go away…” (Jack Johnson står för soundtracket)

  • ”Religionskunskapsboogiewoogiemannen”. Jag har varit inne på det tidigare, men jag måste få nämna det igen, jag älskar ju detta fullständigt galna program Amigo Grande på Barnkanalen. Och denna sång poppar upp vid de mest märkliga tillfällen i min hjärna. ”Mannen, mannen, boogiewoogiemannen! På typ viktiga jobbmöten är jag ibland sjukt frestad att bara utbrista i denna sång…

  • Efter ”Slå dig loss, slå dig fri” och ”Vill du inte ut och leka, bygga snögubbar i snön?” kommer nu starkt ”Allt är täckt av djup, djup, djup, djup snö”…  Just nu den regerande frasen från ”Frost” i min hjärna. Kanske för att jag själv just nu är täckt av djup, djup, djupa…flyttkartonger. Ritade i alla fall denna seriestrip på ämnet tidigare i vår.
Frost-ifierad
Frost-ifierad
  • ”Supertrion, supertrion, räddar dig…”  Klassiker som alltid lirar lite på repeat i hjärnbarken och som med fördel kan nynnas på jobbet.

Vad har ni för fraser/sånger – som ni antingen hatar eller älskar  – som har etsat sig fast?

Och kika gärna in på min instagram.com/ettparontillmorsa och facebook.com/ettparontillmorsa för fler seriestrippar om ni vill! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Hej,
    Den där ”ja, det får bliiii…. dinosaurietåg!” har retat mig länge. Och gjort mig förundrad. Känns lite som en slags nödöversättning. Det hade varit både bättre och enklare att sjunga ”Här kommer viiiii… dinosaurietåg”.
    En låt som jag brukar sjunga i tid och otid är ” Vad händer nu, jo det är dags för lunch, vad händer nu, det är lunchdags…vad får vi idag?”. Det är någon slags rap från programmet Bubbleguppies.

  2. Camilla

    Afro cirkus afro cirkus(engelsk version). Sonen Älskar den låten från filmen Madagaskar tre. Har gått hela dagar här :/ just nu är även wheels on the bus en stor favorit som ska spelas om och om igen på Youtube.

  3. Alexandra

    Tripp och tropp upptäcker djur
    ”vad kan det va för djur ” osv osv

    Läs gärna min blogg diagnosmamma.vimedbarn.se
    Om livet som överkänslig småbarns mamma

    1. Hanna

      Min tvååring säger ”en katt e va de e”, ”en macka e va de e”, ”en napp e va de e”. Vad det än gäller. Kommer garanterat från denna lilla snutt 🙂