Ett päron till morsa

5 lagar om Barn & Sömn

§ LAGEN OM ALDRIG SOVMORGON (1 kap, Föräldrabalken) Barnets eventuella ”sovmornar” och sömnbehov skola icke ligga i fas med övrig familjeverksamhet eller föräldrars egna eventuella sömnbehov.

HELGMORGON_REMASTER2

§ LAGEN OM ORÄTTVISAN I ”DIN SOVMORGON”-FENOMENET (2 Kap Föräldrabalken) När du har ”din sovmorgon” vaknar barnet ovanligt sent. När det är ”din tur att ta morgonen” ska det vaknas ovanligt tidigt.

§ LAGEN OM ATT DET ICKE GÅR  ATT PLANERA NÅGOT BASERAT PÅ DITT BARNS SÖMN (3 Kap Föräldrabalken) Om du tänker att du kommer hinna tvätta håret innan hen vaknar efter den dyrbara dagsvilan är över – tänk om. Eller att ni kanske hinner äta den där lunchen i solen utomhus – tänk om. Ditt barn överlistar dig även i sömnen.

§ LAGEN OM ATT DEN INRE VÄCKARKLOCKAN ALDRIG SKALL TYSTNA (4 kap, Föräldrabalken) När ditt barn väl tar ”sovmorgon” och det råkar vara en ledig dag för samtliga inblandade så är det 98 % risk att du själv kommer ligga ofrivilligt vaken och stirra upp i taket på grund av chocken att du faktiskt får sova. (Se seriestrip >>)

§ LAGEN OM ATT ETT BARN SOM SOVER ÄR DET GULLIGASTE SOM FINNS OCH STÅR ÖVER ALLA ANDRA LAGAR  (5 Kap Föräldrabalken) Det skola icke finnas någon vackrare syn. Den sött förvridna sovställningen, den plutande lilla munnen med pustar av ljuvligaste andedräkt, de små susande ljuden, den varma gosiga kroppen. Sinnebilden av frid. (Se seriestrip  >> )

Och apropå detta med sovställningar och kids… måste förstås peta in denna seriestrip i sammanhanget också 🙂

SOVMORGON_REMASTER2

 

 

Tillägg: I mer eller mindre sällsynta fall kan det förekomma undantag från dessa lagar. När det plötsligt händer. Såsom den närmast religiösa, ofattbara känslan av En Enda Stor Simultan Sovmorgon för samtliga. Lite som familjelivets yttersta Nirvana.

———–

Det var några ”paragrafer” i lagen om Barn & Sömn… har ni några fler att tillägga? 🙂 Just nu är ju det här med ljuset ett litet gissel. Inga mörkläggningsgardiner i världen tycks hjälpa och numera är det BÅDE sena, utdragna läggningar OCH tidiga mornar (den ultimata kombon!) som gäller för oss.  Tröttheten just nu… Puh. Nu ska jag ge mig på ännu ett läggningsförsök 🙂

Kika gärna in på min instagram.com/ettparontillmorsa och facebook.com/ettparontillmorsa om ni vill!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Hahaha så rätt!
    En lag till dock som är ytters viktig är ” jag väcker dig genom att peta in mitt finger upp i din näsa så det når bihålan ”
    Barn är fantastiska jättejobbiga varelser!

  2. Magdalena

    Eller när man får sova 1 natt och alla bara ”meeeeen vad skönt för dig, nu är du väl utvilad”. Nä, vill man skrika, ge mig en veckas nonstop sömn så kan vi kanske snacka om utvilad.

  3. Karin

    Så sant! Känner igen mig allt! Vår 2-åriga dotter vaknar fortfarande tidigt men kan verkligen rekommendera boken ”Kaninen som så gärna ville somna”. Har läst den för henne som godnattsaga i fyra dagar nu och hon somnar varje gång! Nattningen tar numera bara 20 min. Säkert väldigt individuellt om den funkar el inte men kan ju vara värt ett försök.

  4. Kim

    Klockrent. I helgen har vi varit på bröllop med övernattning och således varit barnfria. Sedan den där inbjudan damp ner i lådan har jag sett fram emot en skön sovmorgon (sorry brudparet att tanken på er vigsel och fest inte gav mig lika mycket lyckokänsla). I morse vaknade jag 05.45 efter alldeles för lite sömn men kunde omöjligt somna om. Så jäkla typiskt!

    1. ettparontillmorsa

      Åh, förstår känslan, precis så är det för mig, så surt. Minns första gången vi skulle vara barnfria. Checkade in på hotell och sov inte EN ENDA MINUT på hela natten. True story… helt sjukt, haha 🙂