Bilden av en Mami och ett julklappstips – Singel-Mami
Amalia

Singel-Mami

Bilden av en Mami och ett julklappstips

Igår var jag på middag hos mina kompisar Sofia och Simon, de gifte sig för två veckor sedan men jag missade bröllopet pga. förkylning. En kille jag kände och hade en liten fling med för 15 år sedan var också där med sin fina men enorma hund. Vi pratade om massor av saker: bröllopet såklart, familjerelationer, mat, vänskap, barn, hudvård och entreprenörskap. Tre av fyra vid bordet var egenföretagare och det är faktiskt alltid underbart att samtala med andra företagare.

Samtalet som stannat kvar hos mig är det om Singelmammaskapet och att ha två döttrar. Bilden av en ensam mamma med två döttrar är lite skrämmande för mig. Nu när de är små är jag deras stora favorit men jag vet ju själv hur jag betedde mig mot min egen mamma i tonåren. Det kommer vara en livs-sorg för mig att jag inte fick chansen att prata med henne om det i vuxen ålder och som mamma till mamma. Nu förstår jag vidden av hennes livshistoria, agerande och verk. Jag var 28 år när hon dog men jag var otroligt omogen. Hon var tyvärr inte heller inte på en plats där vi kunde dela allt.

Trots att jag vet bättre så sitter bilden av mammaskap och hur mammor porträtterats i kulturen kvar hos mig. Du vet, den trötta, tråkiga, oroliga och bara allmänt jobbiga personen. Blä! Jag vill inte behöva relatera till det. Tack Liv Strömquist som berättar om det här på ett underbart sätt i Prins Charles känsla. Så rolig, klarsynt, upplysande och bekräftande. Det är mitt julkappstips till alla Mamis! Vi förtjänar det här seriealbumet:

Liv Strömquist – Prins Charles känsla

Jag skapar min egen positiva bild av mitt Mammaskap med Fideli och Elsie: Vårt kvinnohem, ett safe space, våra samtal, att hitta gemensamma intressen och referenser. Jag är så tacksam över att jag har mina två små tjejer vars liv jag ska få dela och stötta. Jag är i grunden supertrygg i mitt föräldraskap men jag hamnar ibland i tvivel kanske främst kring hur andra uppfattar mig eller kanske ser på mig. Det är onödigt men men, alla har vi väl våra tvivel kring de val man gör?

Jag ser fram emot att laga mat tillsammans, se på film, prata om böcker, ha heldagar i stan, långa dagar på landet, tälta och skapa vår egen familjestämning.

<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Amalia

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.