emmapassi – Välkommen till min värld!

emmapassi

Annons

Umeå för operation på Mini

Så, då var allt klart inför veckan. Mini ska operera sina halsmandlar och den där körteln man har bakom näsan, den som folk brukar kalla polyper. Man kommer inte att ta bort dem då det är en större OP utan man skalar ner dom liksom. Det är ju så att de kan börja växa lite för mycket när man som Mini får tillväxthormon(undrar om detta gäller muskelbyggare också?)(alltså de som håller på med doping då) och detta har då alltså hänt Mini. Pga detta så är hon alltså extra sjuk nu när hon blir förkyld. Hon har ju fått läggas in nån gång nu för syrgas och adrenalin och sånt. Det ska bli skönt att slippa.
Men, då personer som har PWS också kan reagera annorlunda på narkos så vågar inte Sundsvall göra denna OP på Mini så vi får åka upp till Umeå. Så, vi ska vara i Umeå på tisdag kl 10 och åker då tåg redan på måndag för att sova på hotellet eftersom vi ska vara där tidigt. Stella får hänga hos sin farmor i Ö-vik så hon står på stationen där och tar emot henne från tåget.

Sen på tisdag då ska Mini skrivas in och senare narkosträff. Vi ska under dagen också träffa klinisk genetik. Vi ska få träffa dem mest för att vi undrar varför man, innan Mini fick diagnosen, sa att INTE var PWS, men att det låg nära. För att sen få diagnosen PWS.
Nu är det inte alls så att vi går och tänker att Mini inte har PWS, det vet vi att hon har. Men vi har alltid funderat på varför man sa så. Vi har ju frågat vår läkare som gav oss infon. Men hon hade ingen aning då hon bara vidarebefordrade den infon hon fått av genetikerna. Men nu ska vi då alltså få svar, det känns toppen. Jag vet inte om vi ska träffa några fler än. Jag ska kontakta Minis dietist och se om hon har tid att ses. Vi måste ha mer tydlig info om storlekar på Minis portioner till föris då köksan har noll koll på det.

Därefter blir det operation på onsdagen men sen ska hon ligga kvar tills på fredag eller lördag?! Mest troligt fredag. Tydligen så kan hennes binjurar, (ja, inte full koll på detta faktiskt), reagera på stress så därför vill hennes endokrinolog att hon ska ligga kvar för övervakning och få ett speciellt läkemedel som sjukvården måste ge. Så en av oss kommer ligga med henne på avdelningen och den andra får bo på patienthotellet (tuppen ja).
Jag hoppas verkligen det går som det ska för jag vill inte spendera hela påsken uppe i Umeå på sjukhus. Vi som egentligen skulle haft en tid för OP i slutet på januari. Men men, vi får vara glad att den äntligen blir av. Även om jag såklart är nervös. Jag har inte varit nervös innan men nu känner jag att det kommer smygande mer och mer. Ingen av mina äldre barn har någonsin sövts så det blir liksom första gången. Känns läskigt. Leija har ju opererats i munnen men då var hon ju vaken och hade fått lugnande, sjukt kul, och bedövning såklart.

Ni får hålla tummarna så vi inte blir kvar i Umeå onödigt länge. Nu ska jag se vad min kära sambo hittar på för mat. Kanske hjälpa till?

Fridens.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons