emmapassi – Välkommen till min värld!

emmapassi

Annons

Tandläkaren

Alltså jag tänkte skriva ett inlägg om min helg, sen kom jag på att det är torsdag idag. Och helgen vecka 20 känns ju som historia nu.

Men jag kan ju skriva om min dag idag.
Efter att ha skickat barn till skolor och sett till att småtjejerna, som är hemma pga förkylning, fick i sig frukost så kom min sambo hem och bytte av mig så jag kunde ta mig till tandläkaren.
Jag var ju och drog ut en tand för 3 veckor sen. Hade haft problem med en av mina kundtänder, den längst in. Inte en visdomstand dock, fick aldrig några sådana. Troligtvis hade den blivit så skadad pga av 2 graviditeter med mycket illamående och kräkor. Med Stella mådde jag ju illa heeeela graviditeten.
Det här är ju inte jätteovanligt, jag kan nog tycka att man kan få ett besök hos tandläkaren gratis när man varit gravid bara för att kolla hur det står still.

Men, den tanden fick hur som ryka. Hade tanden varit synlig när jag ler hade jag lagat den men den syns inte.

Och efter det så bokade vi då en tid för en riktig koll. Det är nästan pinsamt att skriva det men jag har inte varit hos tandläkaren sen 99/00 nån gång. Alltså medan jag gick i skolan.
Jag har ju aldrig haft problem med mina tänder men ändå utvecklat nån slags rädsla. Rädd för NÄR det nu ska vara något de hittar.
Jag gjorde ett försök för ganska många år sen at boka en tid. Hen jag pratade med då var så himla otrevlig. Jag visste inte, efter ganska många flyttar vart jag hade min tandläkare. Jag trodde då att man hörde till den man bodde närmast. Alltså som tex vc innan det blev valfritt. Men hen jag pratade med var så himla otrevlig för att jag inte visste och dit hörde jag inte och hit och dit. Så då slutade jag leta. Jag kontaktade ingen för att försöka se vart jag hörde.

Men nu har jag ju min PA Bäckman.
Och dit var jag idag för att kolla upp resten av mina tänder. Och vet ni? INGET hål!! Alltså såå glad. Lite tandsten men han tyckte det var lite med tanke på hur frekvent jag varit hos tandläkaren…
Så han tog och petade bort tandstenen och polerade tänderna och jag känner mig nu såå fräsch i munnen.

Det enda han ville att jag skulle ändra på det var att jag ska bli bättre med tandtråd. Eller bättre. Jag måste börja med tandtråd helt enkelt.
Jag är såå lycklig. Var orolig för att han skulle hitta massor med saker att åtgärda(även om det kändes så när man skulle betala. Det är fan tandläkare man ska bli alltså).

Hur som, efter det hem och mata barn sen hämta Troy på skolan. Mellis hemma. Jag har lovat barnen pannkaka idag. Hatar det. Tar typ 7 svåra år att steka pannkakor till så många. Men jag ska ta och fixa smeten när jag är klar med detta och sen steka upp så de får värma på dem sen.

Efter sambon kommer hem så ska jag iväg igen. Sista mötet på Leijas skola inför klassresan som jag ska med på. De ska åka till Furuvik med tåg och övernatta i stugor och sen hem dagen efter.
Jag hoppas det mötet går snabbt. Allt är bokat så vi ska bara se vem som ska ansvara över allt när vi åker.

Efter det ska jag hämta upp min fina vän Victoria, vi ska åka iväg till Birsta en sväng. Åhléns outlet har kundkväll och jag skulle behöva fylla på med lite mer stora badlakan.
Sen ska jag hem och äta choklad och kolla serier med min sambo. Så mysigt. Igår gick vi faktiskt och la oss kl 21 och bara myste och kikade på nån serie. Bad blood tror jag den heter.

Ganska fullproppad dag, längtar efter helg. Som iofs är rätt fullbokad den också.
Men helgen efter denna… Då åker sambon med barnen upp till Övik, utan mig. Som jag ska sova!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons