Gårdagens middag blev Kalkon i lergryta med ugnsbakade rotsaker.
Gnid in kalkonen med olja och kryddor och fyll den med allt gött man vill att den skall ta lite smak av. Dels stoppa in fyllningen i fågeln, och dels låt det ligga runtom i lergrytan (eller ugnsformen).
Här användes till en liten kalkon på 3,2 kg.
Fyllning:
-
3 äpplen i klyftor
-
1 gul lök i klyftor
-
massa vitlök, ca 1 st
-
rå bacon ca ½paket
Gnuggades in:
-
½dl olja
-
½dl sweet chili
-
salt & peppar
Stod inne i 150 grader i ca 3.5h, och på slutet så åkte även rotfrukterna in i ca 40minuter.
Sen frästes champinjoner och bacon för att blandas samman med de ugnsbakade rotfrukterna.
Skär upp alla fina, stora bitar från kalkonen och lägg upp på fat. Sila bort skyn och använd till sås, här kokades den bara upp med grädde och reddes av med maizena.
Låt skrovet svalna och plocka sedan ner resten av köttet.
Kalkonplocket blev idag Pastalunch
Champinjoner, lök och kalkon frästes. Sedan blandades såsen från gårdagen ner, och även pasta.
Snälla kan du skriva vad du fyllde din kalkon med? Har aldrig gjort sånt här, Tack
Hej Maria!
Jag har förtydligat lite i inlägget. Hoppas det blir bra! Trevlig helg!
Hej,
hittade din blogg när blankens skrev om tårta och jag måste bara säga – Vilken underbar blogg!! jag blir så hungrig och sugen på att laga mat. Dina inlägg innehåller så mycket värme och livslust. Stort tack för det.
Jag har en nr 2 på väg ut vilken dag som helst och jag ser fram emot att planera goda middagar och baka eget bröd när det bara är jag och lil*n hemma.
Ha en härlig vecka!
Hej Boo!
Tack själv för pepp, och lycka till med nummer 2.
Ha en finfin vecka!