Igår hade jag och Elsie sushiafton här hemma. Att bli en färdigutbildad sushikock, ska väl ta ungefär en livstid i Japan, och det finns så mycket estetik, symbolik och underliggande delar som vi inte har en susning om. Så det vi lagar här hemma kanske inte ens får gå under namnet sushi, men en mycket förenklad hemmavariant av det som blir nog så gott.
Vi gjorde det enkelt för oss och gick till en asiatisk butik och handlade färdiga bitar av omelett, fryst lax och tofu. Så vad vi gjorde var att göra riset, rosta sesamfrön, skära lite grönsaker och mekka ihop alltsammans.
Jag har tidigare skrivit om bra saker att ha, tillvägagångssätt m.m. och den beskrivningen fungerar fortfarande. Vi gjorde ganska stora bitar här, för stora till och med, det kan vara lite svårt att äta dem, men vi var lata och hungriga.
Våga pröva att göra detta hemma, för det är inte så svårt. Det värsta som händer är antagligen att de inte blir så snygga, och det kanske inte gör så mycket. Tycker man att det verkar krångligt, så börja med att bara göra Makirullar och fokusera på att få till ett bra ris, så kan man fortsätta med Nigiri nästa gång.
För er som har lite större barn, från 4år, och inte vet vad ni ska hitta på en lördag som denna vill jag tipsa om Bokskåpet på Tredje Långgatan/Värmlandsgatan. Ett mycket trevligt ställe vi besökte ofta när vi bodde där, och idag vid 11.00 har de sång och danslekar från hela världen.
Trevlig lördag!
Hej gillar din blogg 🙂 Jag är nyfiken på vilket cafe du driver? Kram Matilda
Hej Matilda!
Tack!
Det var ett kafé på färjan Dan Broström på Maritiman, där det bedrivs en väldigt blandad verksamhet, och kafé är en av dem. Nu har jag tyvärr varit sjukskriven ett tag. // Kristin
Jag älskar tofu sushin. Men hittar det inte i affären här uppe i Piteå.
🙁
Hej Catarina! Ja visst är det gott!
Kolla med något sushiställe vart de handlar sin, det kanske går att handla där även för privatpersoner.
//Kristin