Tänk att idag kom det ett paket på posten, till Elsie från en av hennes fina gudmödrar.
Tack fina Cissan, vi ble så glada här hemma så hälta vore nog! Å i morgon bitti sa ho va med på tv och grejer, ho e så dökti Cissi.
Kvällens middag fick sköta sig själv medan vi hade viktigare saker för oss. Vi satt på staketet och väntade på att PappaPat skulle komma cyklande, och Elsie hann säga hej ungefär 500 gånger till förbipasserande.
En hel kyckling på ca 1.3 kg
Bitar av morötter, potatis, gul lök, vitlök, oliver och citron.
Häll i lite olja i lergrytan och lägg i kycklingen, häll över grönsakerna, olja, salt, peppar och vilka kryddor som önskas. Gegga runt och in i ugnen i ca 140 grader i 3h.
Serverades med sallad, bröd och lite turkisk yoghurt.
Låter smaskigt! Men blir det inte slafsigt om du förstår vad jag menar, och då syftar jag mest på skinnet.
Har en fråga också. Ska bjuda min svärföräldrar på trerätters och undrar om du har nåt jättegott och hyffsat lättlagat att tipsa om. Det får gärna gå att förbereda i förväg då jag har en flock barn hemma att ta hand om.
Tack för en mysig blogg!
Hej Sandra!
Jo, det blir slafsigt, fast på ett gott sätt. Vill man inte ha med vätskan så lyft bara upp innehållet på tallriken. Så kan du spara vätskan som är jättesmakrik och koka soppa, sås eller gryta på det nästa dag. Jag skopar upp den till kycklingen och doppar brödet i det, så gott!
Hoppas att det inte var denna helgen dina svärföräldrar skulle komma….om inte, så är det ju verkligen en smaksak. Det bästa känns som att köra på något enklare och göra det jäkligt bra, istället för att ge sig på något svårt som man aldrig tidigare prövat. Säkra kort till förrätt skulle jag råda, exempelvis löjromstoast eller en smakrik soppa, ex på jorärtskocka, huvudrätt en riktigt mustig gryta som får stå och puttra hela dagen medan du hänger med barnflocken, ex boeuf bourgogne, dessert – creme brulée eller en riktigt mäktig kladdig chokladkaka med grädde. Lycka till!