- 1.5 kg vitkål
- 1 gul lök
- 50 g smör
- 1 kg färs
- 3 dl grädde
- 2 ägg
- 250 g keso, avrunnen
- 2 buljongtärningar
- 5 dl vatten
- salt & peppar
Sås
- 3 dl spad från puddingen
- 4 dl grädde
- soja
- salt & peppar
1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke.
2. Salta och peppra.
3. Stek den strimlade vitkålen och löken i smör i en stor stekpanna. Den ska vara mjuk och få fin knäckig färg.
4. Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Fördela i en långpanna eller portionsformar.
5. Koka upp vatten och blanda ut buljongtärningar. Häll buljongen över kålpuddingen. Det ser ut som om puddingen flyter i buljong, men det kokar in.
6. Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.
7. När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur ca 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och kokar ihop med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja.
8. Servera puddingen med sallad, gräddsås och rårörda lingon.
Senaste kommentarer