Nu blev det den enklaste varianten av rabarberpaj i alla fall, men så gott det är med blandningen mellan sött och surt. Elsie var inte lika övertygad, och vi kom på oss med att truga i henne pajen? Tvivelaktiga föräldrar….
Ett mycket snabbt och enkelt sätt är paj med karameliserade rabarber.
Innehöll ungefär detta:
- 500 g rabarber
- 1.5 dl socker
Deg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1dl socker
- 100 g kallt smör
- en nypa vaniljsocker (variera smaksättning med allt vad fantasin tillåter, jag gillar att rosta nötter och hacka ner)
Sätt ugnen på 200°.
Blanda ihop smuldeg med händerna eller degblandare. Värm socker i en panna, och lägg i rabarber. Rör om till rabarberna mjuknat och sockret gett dem en något brunare färg. Fördela i en smord form.
Lägg över ett täcke deg och baka tills pajen fått fin färg, ca 15 minuter.
Servera med vaniljsås,kesella vanilj, glass, yoghurt,grädde, fruktsallad..
Eller en mer traditionell variant, som inte är speciellt krånglig den heller.
- 500 g rabarber
- 1/2 msk potatismjöl
- 1 tsk malen kanel
- 4 msk strösocker
Deg:
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl strösocker
- 125 g kallt smör
Sätt ugnen på 220°.
Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. .
Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. .
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera med vaniljsås,kesella vanilj, glass, yoghurt,grädde, fruktsallad..
.
Jag mÃ¥ste ha en egen trädgÃ¥rd med rabarber i snart för dÃ¥ bara mÃ¥ste man ju göra rabarberpajer titt som tätt, för de fÃ¥r ju inte gÃ¥ förlorade! 🙂