Vi har ett litet bidrag i detta nummer av tidningen Mama där vi rekomenderar den här favoriten till sommaren.
Väl tilltaget till 4 personer.
Salladsdressing
250 g cremé fraiche
1 msk riven pepparrot
citronzest från en halv ½ citron
1 dl riven västerbottenost
knippe hackad gräslök
Blanda ihop alltsammans.
Sallad
1 ask coctailtomater
1 rödlök
1 knippe rädisor
1 romanssallad
2 avokado
Skölj och skär ner i bitar. Blanda ihop salladen med dressingen.
Grillat
sparris
surdegsbröd
500-600 färsk lax
Pensla sparris och skivor av surdegsbröd med lite olja. Lägg på en het grill, salta och peppra.
Lax som är en ganska fet fisk är tacksam att grilla, men tänk ändå på att ha en ordentligt varm grill, avtorkad laxyta och att låta den ligga still på grillen tills det blivit ett fint mönster, och först då vända på den. Här har den fått ett korsmönster, alltså vänts på en extra gång på samma sida. Låt den gärna vara lite rosa i mitten.
Slutligen
½ kg färska räkor
Dryck: Två roséförsslag – Ekologiskt Tarapacá från Chile eller Boschendal från Sydafrika.
Glad sommar!
Såg er i tidningen! Härligt sommarrecept, men det hade gärna fått vara större reportage, och mer!
Undrar även vad det blev av rabarberna, om det har blivit något ännu.
Tack för en mycket inspirerande blogg, följer den slaviskt! Kram
Sommarens rose-hit; Montregal, 66 kr, aprikosfärgat, torrt och mycket gott!