God morgon!
Två saker, dagens middagstips och sen om ni pallar så blir vi hemskt glada om ni vill rösta på vårt (eller andras) kycklingbidrag i Pippi på Svensk fågel tävlingen. Det kan man göra här. Tusen tack & trevlig tisdag!
Citronfrikadeller i tomatsås
- 1 dl ströbröd
- 1-1½ dl vatten
- 1 ägg
- 2 citroner
- 500 g blandfärs
- 3 msk hackad koriander eller persilja
- 500 g tomatkross
- 2 buljongtärningar + ev vatten att späda med
- lite honung eller socker
- 1 gul paprika
- 1 gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- sallad och bröd
- Blanda ströbröd och vatten och låt stå ca 5 min.
- Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften.
- Blanda ströbrödsblandningen med citron,ägg, färs, salt, peppar och koriander eller persilja.
- Fräs vitlök, paprika och gullök. Späd med tomatkross, buljong och kryddor.
- Forma färsen till runda bollar/ frikadeller som läggs i tomatsåsen. Låt puttra under lock och vänd dem försiktigt så att alla delar får färg (även om det inte blir någon gyllene stekfärg. Här gjordes stora bollar, men små kan vara lättare att jobba med).
- Skölj och skiva morötter. Koka dem i lättsaltat vatten. Häll av dem medan de fortfarande är spänstiga och blanda med citronjuice, god olja, salt och peppar.
- Blanda de oljiga morötterna med mer grönsaker, här var det sallad, röd paprika och rödlök.
- Servera frikadellerna med salladen och ett gott bröd att doppa med.
TACK!
Har länge tänkt på att jag skall skriva och tacka för alla tips om god mat du ger mig i din blogg. Vi är ett ”tjej”gäng som har träffats varannan onsdag i 25 år sen barnen var små. Det har blivit mycket mat vi har ätit tillsammans. Nu när det är min tur att bjuda så har du gjort det enklare för mig att hitta på något gottigt.. Tack ska du ha Anita
Hej Anita!
Åh vad skoj att jag får vara med på ett hörn, och att ni håller liv i traditionen. Bra jobbat tjejer! Nöjet är helt på mina sida:)