I en stuga någonstans i Boråsskogarna har vi varit idag. Där såg det ut så här.
Tack familjen Reutman för en riktigt skön sommarstugedag fylld med fiske, bad och fika.
Lunchen som vi hade med oss var en variant av Kycklingquesadillas. Bra sommarstugemat där kycklingen enkelt kan bytas mot skinka, färs, grönsaker eller vad man har hemma.
1kg frysta kycklingklubbor penslades med en chipotleglace och kryddades med chipotlerubbing. (Bägge färdigköpta och kan bytas ut mot annan smakrik glacé, bbq-sauce eller kryddblandning)
Ugnsbakades i 150 grader i ca 3h. ( tinade eller färska behöver nog bara ca 1h) Kycklingen plockades ner, alltså ta bort alla ben. Allt kött, skinn och spad hackades ner i mindre bitar. Sedan stektes 250g skivade champinjoner, även kycklingen blandades ner i pannan och stektes på.
Fördela ost på tortillabröd, sedan röran och rulla ihop. Lägg i en form, åk till en sommarstuga, strö över ost och gratinera tills de fått färg. Servera med sallad och bröd.
Sketa gött!!
Vilket fint ställe! Med mysiga barn. Det blir väl dock enchiladas och inte quesadillas.
Hej Mia!
Du har säkert rätt, jag pendlade mellan de bägge. De är rullade som enchiladas men när vi var i Mexico så åt vi dem alltid täckta med en sås, de var liksom alltid blöta. Så då kändes det mer rätt med en variant av quesadillas, fast rullade. Kanske Enchidillas?
Heppåre!