Här kommer helgens middagstips som inte bara är klassisk, LCHF utan även väldigt god. It´s a Cobb salad coming up!
Det är kul med klassiska rätter, kul att göra dem exakt som de skall vara eller variera iväg åt ett annat håll. Bara man behåller tillräckligt med de karaktäristiska delarna så att det fortfarande känns att det är en Cobbsallad. Sen finns säkert någon som inte tycker att man bör ändra på sådana här klassiker, som sliter sitt hår för alla Ceasarvarianter och andra rätter därute. Antagligen en skallig person vid det här laget.
Här kommer i alla fall en variant på Cobbsallad, ca 4 portioner
- 200 g blandad sallad ( skall nog vara endive, roman mm)
- 2 stora tomater
- 150 g knaperstekt bacon
- 300 g skinka eller kyckling i bitar. Här användes kycklinginnerfilé.
- 3 hackade kokta ägg (skall nog vara hårkokta egentligen)
- 1 avokado
- 100 g smulad roquefortost
- svarta oliver
- krutonger (skall nog inte vara där egentligen)
- salt & peppar
Cobbdressing:
- 1/2 dl vatten
- 1/2 dl rödvinsvinäger
- 1 krm strösocker
- 3/4 tsk worcestersås
- 1/4 tsk senapspulver
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2 dl olivolja
- 1 dl rapsolja
- salt
- peppar
- Börja med dressingen. Vispa ihop alla ingredienser utom oljorna som vispas i sist.
- Kycklingen stektes lätt och fick sedan bli klara i ugnen. Baconet stektes knaprigt.
- Brödkrutongerna gjordes på grovt, osötat linfröbröd osm stektes i lite olja.
- Blanda lite av dressingen med salladen, tomater och avokado i en stor skål.
- Lägg upp salladen på tallrikar och fördela resten av ingredienserna ovanpå.
- Servera resten av dressingen vid sidan om.
- Tänker man inte i LCHF-banor eller skall springa Gbgvarvet i morgon så servera med bröd eller om man vill addera cous cous, quinoa, matvete eller annat.
Och så ett gäng bilder.
Nu såg jag ägg kokta i hår framför mig. Yummie! 😉
Mums. Cobb-sallad är ju så himla gott. Vilket bra tips!