Elsies päron

Rostbiff med senap & peppartäcke

IMG_2844

 

God fortsättning på er!

Hoppas ni har det finemang, det har vi. Vi sicksackar mellan familjer i Skaraborg och äter och fikar. Min syster med familj är också på plats och tillsammans har vi barn i åldrarna 1,2,3 och 4. Så ni fattar själva den städade, lugna dämpade miljö vi umgås i. Underbart och galenskap om vart annat.

Julmaten kommer snart dukas fram ännu en gång, och jag kan nog tycka att den smakar som bäst på juldagen. Sen är jag klar, mättat. I alla fall på konceptet av att blanda alltsammans, själva smakerna kan jag gladeligen äta ett tag till. Det finns väl ingen mat som klarar att blandas så mycket som vi gör med våra högtidsbord.

Här kommer i alla fall ett juligt middagstips, komponerat och fotat av min vän Michael Krantz och som var med i Metro förra veckan.

I morgon är det dags att packa bilen full med dockskåp, bilbana, pussel, Hello Kitty, Bamse, Pippi och alla andra nygamla vänner och fara hemåt Götlaborg. Som alltid fint att ha så många hem man är välkommen till i juletid och lyxigt att sen få komma hem till sitt eget. Tänker ofta på det, att det är sådan lycka att man alltid är lycklig av att komma hem.

Rostbiff med senap och peppartäcke, 6 personer cirka 45 minuter (plus 3,5 tim i ugn)

 • 1 kg rostbiff
 • salt & peppar
 • smör
 • 2 msk pepparkorn
 • 2 msk senapskorn
 • 500 g brysselkål
 • 300 g sötpotatis
 • 70 g rucola
 • 1 dl aprikoser, torkade
 • 1 apelsin
 • 2 msk olja, neutral
 • 2 msk senap
 • 1 tsk vinäger

Så här gör du

 1. Skölj av och torka rostbiffen, salta, peppra och bryn köttet runt om i en panna. Sätt pannan i 80 grader i ugnen. Efter en timma i ugnen så täcker du ovandelen med krossade peppar- och senapskorn. Total tid i ugnen 3,5 timmar.
 2. Pressa saften ur apelsinen, vispa ihop med olja, senap och vinäger i en salladsskål. Vänd ner finhackae aprikoser. Putsa brysselkålen, skala och skär sötpotatisen i bitar. Koka i separata grytor. Kyl av med kallt vatten och låt svalna. Blanda brysselkål och potatis med rucola i salladsskålen. Servera.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Dona

  Han bor ju inte ens i Spanien..Han har ju le4genhet i Vadstena som han bor i..och detta ste4mmer se5 ja sett honom sje4lv och plus att ja ke4nner vaktme4staren som ser honom dagligen!

 2. Ofri

  Klart du tar betalt, pceris som alla andra (tidningar, hemsidor mm) som har gott om lc3a4sare gc3b6r fc3b6r annonser och reklam. Inget konstigt alls, de som blir provocerade c3a4r vc3a4l avundsjuka. Hoppas du tjc3a4nar bra pc3a5 det.