A Amarone & Ripasso – Elsies päron

Elsies päron

A Amarone & Ripasso

1

Måste tipsa om ett så fint vin. Föga förvånande kanske, det känns som att även den mest ointresserade vinperson måste ha snappat upp att det däringa Amarone vinet verkar vara populärt.

Vi dricker ganska ofta Ripassoviner, vilket vi nog inte är ensamma om. Ripasson är även den från området Valpolicella (norra Italien), liksom Amaronen. Det smarta med den, och som gör den så prisvärd är att man liksom använder Amaronedruvorna en gång till. Man tar  dräggen (druvskalen) som blir kvar i ett fat där druvor till Amaronevinet har jäst, och använder samma druvskal i ett fat med Valpolicellavin, så sker en  andra jäsning och vinet tar då till sig av de smakerna. Så får man en Ripasso. Mycket gott och prisvärt.

Så vi dricker ofta Ripasso, och pratar ofta om Amarone. Men vår senaste tu man hand middag hemma så avnjöts en A Amarone, och satan så fint det var. Ibland är det verkligen värt några extra slantar.

5

Och maten var inte dum den heller, Panerad kalvschnitzel fylld med gruyere och parmaskinka. Serverades ihop med färsk pasta, vitlök, svamp, parmesan, oregano och en skvätt tryffelolja.

6 7

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helen

    Jag se4ger inte att den he4r killen inte bliivt ble5st av JockeMen jag me5ste se4ga att det inte ge5r att bevisa se5nt he4r genom screenshotspe5 varken f6verff6ringar eller en konvo pe5 fb. Photoshop ringde och fre5ga om ni ke4nner hen

  2. Salvatore

    Vi te4nker lite lika, du och jag! det ff6retaget har jag ockse5 varit i kontakt med ange5ende se4ljjobb! Det var Maken som tktyce att jag tog pe5 mig ff6r mycket om jag hoppade pe5 det ockse5… Men tanken finns att kanske starta eget och sen dryga ut med se4ljjobb, de har ju se5e5e5 snygga saker!Kram