Elsies päron

Lakrtismuffins med färskostkladd

1

God förmiddag!

Här kommer lite tips från helgens bakning. Det är roligt att testa nya bakprojekt, men med små flitiga hjälpredor så är det inte alltid man vill ge sig på nya prövningar. Bättre att köra på lite gamla kort. Däremot så kan man piffa upp och variera dem lite.

Ett bra sätt är att addera nya smaker, som exempelvis dessa fantastiskt goda smaker nedan. Rålakritspulver från Urtekram och vaniljsocker med ton av lakrits och jordgubb från Gammelstads.

Jag fick dem av min vän Michael som är fenomenal på att ge bort små presenter, något som uppskattas mycket. Urtekram finns lite varstans att köpa (och har även mycket bra hygien och städprodukter). Gammelstads verkar inte finns på så många ställen än så länge, men här är några återförsäljare.

7

Här ovan bakades dels en barnvänlig hittepådeg och dels några enkla standardmuffins (ta vilket recept som helst). Dessa muffins fick dock lite ny smaksättning och annan konsistens.

Hittepådegen är något vi brukar baka. En deg som består av lite av vad som helst, och där det mesta kommer hamna i barnmagen, på golvet och en liten, liten plutt kommer åka in i ugnen.

Muffinsen gjordes i en sats med jordgubbssmak och en med lakrits, sedan togs de ut ur ugnen kanske 5 minuter för tidigt. Ni vet när de nästan ser färdiga ut fast sjunker ihop när man tar ut dem. Det blir som en liten muffinskorg med obakt kladd inuti. Smeten inuti är ganska söt, men en klick färskost i det gör det supersmarrigt.

2

Vill man så kan man såklart göra egen smaksättning, exempelvis mortla eller krossa godis, använda koncentrerad saft eller frukt och rot. Till lakritssmak brukar jag annars  använda fint krossad turkisk peppar eller kolan käck (som numer heter Kick.) Den kan man antingen smälta eller hacka ner i bitar.

 Här hittar ni Kolakakor smaksatta med lakrits och citron.

Gammelstads eko vaniljsocker

Urte

3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.