Elsies päron

Morotscarbonara

IMG_4730

Här kommer lite lunchtips adresserat till min fina, bästa vän (och tydligen diet och LCHF-are sen hon flyttade till Elllääyy) Cecilia. Även till alla oss andra som bara gillar god mat, för den här morotspastaliknande rätten blev faktiskt kanongod. Vi hade med den i LCHF-kassen som vi satte ihop till  Mat.se i våras. Michael Krantz som har fotat och jag som har lagat.

Mozzarella toppad med en morotscarbonara

  • 3-4 morötter i remsor. Använd mandolin, skalare eller liknande som kan göra långa remsor. Det är bra är om man kan få ganska tjocka remsor.
  • 1 lime, zest
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 paket bacon, skivad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finriven parmesan
  • 2 paket mozzarella
  • Salt & peppar
  • Smör
  1. Stek bacon, lök och vitlök ordentligt.
  2. Tillsätt morot, limezest, salt och peppar. Moroten skall fortfarande vara al dente och bara få lite glans.
  3. Tillsätt crème fraiche och parmesan.
  4. Skiva upp mozzarella och fördela på tallrikar. Toppa med morotscarbonaran med bacon, parmesan och limezest.

Tips: Vill man så kan man blanda i äggula i morotscarbonaran på slutet, eller servera en gula i ett halvt äggskal som gästen själv får blanda ner.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.