Här kommer lite lunchtips adresserat till min fina, bästa vän (och tydligen diet och LCHF-are sen hon flyttade till Elllääyy) Cecilia. Även till alla oss andra som bara gillar god mat, för den här morotspastaliknande rätten blev faktiskt kanongod. Vi hade med den i LCHF-kassen som vi satte ihop till Mat.se i våras. Michael Krantz som har fotat och jag som har lagat.
Mozzarella toppad med en morotscarbonara
- 3-4 morötter i remsor. Använd mandolin, skalare eller liknande som kan göra långa remsor. Det är bra är om man kan få ganska tjocka remsor.
- 1 lime, zest
- 1 gul lök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 1 paket bacon, skivad
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl finriven parmesan
- 2 paket mozzarella
- Salt & peppar
- Smör
- Stek bacon, lök och vitlök ordentligt.
- Tillsätt morot, limezest, salt och peppar. Moroten skall fortfarande vara al dente och bara få lite glans.
- Tillsätt crème fraiche och parmesan.
- Skiva upp mozzarella och fördela på tallrikar. Toppa med morotscarbonaran med bacon, parmesan och limezest.
Tips: Vill man så kan man blanda i äggula i morotscarbonaran på slutet, eller servera en gula i ett halvt äggskal som gästen själv får blanda ner.
Senaste kommentarer