Dessertmästarna – Elsies päron
kristin

Elsies päron

Dessertmästarna

En av di där kändare kokboksförfattarna på mässan var Mia Öhrn. En tjej jag skrivit om många gånger här för jag tycker hon är så himla duktig, (och även väldigt kul och trevlig att prata med bakom scenen). En annan tjej jag återkommer till ofta är Elisabeth Johansson, även hon så jädra duktig.

Det finns nämligen mycket duktigt kvinnfolk i den här branschen. Trots det är det alltid mansdominerat, inte minst på TV. Därför slog det mig hur trist det är att när kanal 5 ikväll börjar sända Dessertmästarna så består juryn enbart av män. Liksom Sveriges Mästerkock med manlig jury och Kockarnas Kamp som mest består av män överhuvudtaget. Inte för att männen ifråga på något sätt inte håller måttet, eller för att det måste vara jämnt fördelat utan för att vi vänjer oss så vid vad vi förväntar oss i vissa roller eller av vissa egenskaper. Och pondus och beslut vill vi tydligen ha från män. Ännu tristare när jag läser att både Mia och Elisabeth sökte för att just sitta med i juryn.

här skriver Mia på sin blogg.

jury

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
kristin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Ja, det är verkligen trist och upprörande att det är så mansdominerat,
    speciellt när det är som du säger att Mia och Elisabeth sökte till programmet!

  2. Mia

    Mycket tänkvärd analys! Såg precis lite av programmet. Märkligt att välja 4 män! Kanske skulle en höra av sig till programmet och fråga!?